Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Fagforening for butiksansatte

Fagforening for butiksansatte

Der kan være rigtig mange gode grunde til at organisere sig i en fagforening. Det gør sig blandt andet gældende, da det er fagforeningen, der sørger for at forhandle din overenskomst eller hjælper dig, hvis du har problemer med en chef, ikke trives på din arbejdsplads eller bliver sygemeldt.

Som butiksansat kan der være store forskel på arbejdsforholdene. Nogle arbejder som en del at et større team i et stort supermarked, mens andre arbejder med få kollegaer i en lille butik. Men hvad der er vigtigt for alle, er, at den løn og de arbejdsvilkår, man arbejder under, er i orden.

Fagforeningen som eksempelvis HK er den traditionelle fagforening for butiksansatte, da man med HK HANDEL er specialiserede til at hjælpe medlemmer, der arbejder i butik, så de kan stå stærkere i deres arbejdsliv.

Du kan her læse mere om HK , og hvad de tilbyder til f.eks. butiksansatte.

HK er dog ikke en billig fagforening, og deres a-kasse er også relativt dyr. Derfor vælge mange butiksansatte alternative løsninger, når det kommer til at vælge fagforening og a-kasse. Mange vælger eksempelvis at melde sig ind en tværfaglig fagforening, da disse er langt billigere og også dækker en juridisk, hvis du f.eks. bliver fyret uden grund eller kommer i problemer med din chef.

Derfor har vi herunder sammenlignet prisen på fagforening og a-kasse hos HK med priserne hos en række alternative a-kasser. Du kan som butiksansat bruge tabellen til evt. at vælge en billigere fagforening end HK.

Du har valgt HK som din nuværende fagforening. Hos HK koster fagforening 467 kr. / md. og evt. 514 kr. / md. for a-kasse.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden fagforening og/eller a-kasse.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

Fagforening Pris
Fagforening
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Lederne a-kasse 197 kr.per md. 408 kr.På a-kasse 3.240 kr.På fagforening 3.648 kr.Total / år LÆS MERE
Det Faglige Hus a-kasse 69 kr.per md. 324 kr.På a-kasse 4.776 kr.På fagforening 5.100 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 167 kr.per md. 288 kr.På a-kasse 3.600 kr.På fagforening 3.888 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 69 kr.per md. 192 kr.På a-kasse 4.776 kr.På fagforening 4.968 kr.Total / år LÆS MERE
Krifa a-kasse 150 kr.per md. 108 kr.På a-kasse 3.804 kr.På fagforening 3.912 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 71 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
4.752 kr.På fagforening 4.752 kr.Total / år LÆS MERE
FOA a-kasse 380 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
1.044 kr.På fagforening 1.044 kr.Total / år LÆS MERE
3F a-kasse 448 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
228 kr.På fagforening 228 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 16.08.2021

Hvorfor bør man som butiksansat have en fagforening?

Når man arbejder i butik, handler det om at betjene og vejlede kunder, så de får en god oplevelse, og butikken genererer salg. Men arbejdet består ikke alene af arbejdet med kunder. Der er også fysisk hårde arbejdsopgaver, pakning og opfyldning af varer, ligesom arbejdstiderne kan være variere meget.

Med en fagforening er du sikker på, at du får den rigtige løn for dit arbejde, og at du har et sted at henvende dig, hvis du ikke oplever, at dine arbejdsforhold lever op til kravene. Du vil også kunne søge hjælp her, hvis du skulle blive afskediget fra dit arbejde.

Specielle kontingentforhold og muligheder hvis man er butiksansat?

Som studerende på en teoretisk videregående uddannelse, en gymnasial uddannelse eller som elev på erhvervsuddannelser under grundforløb har du mulighed for at blive medlem af fagforeningen HK såvel som HK’s A-kasse helt gratis. Det samme gælder de tværfaglige fagforeninger (og a-kasser), hvor du typisk som studerende kan være medlem helt gratis.

Som studerende får du også adgang til mange fordele, der kan komme dig til gavn allerede under din uddannelse. Det tæller blandt andet adgang til lønstatistikker, gratis kurser og karrierevejledning, adgang til jobdatabase og rådgivning om jobsøgning.

Du kan i vores artikel om fagforening priser læse mere om fagforeninger generelt og hvor du som butiksansat eller butikselev får den bedste pris, dækning og vejledning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.A-kasse nyheder

Fagforeningerne og de dyre adresser

Her er Danmarks dyreste A-kasse

Dagpengeperiode | hvor lang tid kan jeg få dagpenge?

A-kasse og fagforening

Dimittendsats 2021

Læs også

Bedste A-kasse i 2021

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2021 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...


2021 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...

Kategorier

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening