Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Fagforening for grafikere

Fagforening for grafikere

0Når man arbejder inden for det kreative område som eksempelvis grafiker, er det ikke nødvendigvis tilfældet, at ens arbejdsliv følger det typiske 8 til 16-mønster. Derimod kan man opleve perioder, hvor der er stort run på, mens andre perioder er meget mere stillestående. Og arbejder du ovenikøbet som freelancer, deltidsansat eller som en del af en projektansættelse, kan du opleve at være endnu dårligere stillet.

Derfor er det vigtigt at finde en fagforening, der har alle kompetencerne til at vejlede dig i forhold til din specifikke situation.

Hos fagforeningen HK har man mere end 100 års erfaring med at skabe de bedste rammer for sine medlemmer. Og selvom der næppe var grafikere, man associerer HK med tilbage i fagforbundets begyndelse, er der mange grafikere, der vælger HK som fagforening i dag.

HK er dog relativt dyr fagforening, og det koster idag (2021) 467,-/md. Læs mere om HK at være medlem af HK. Eftersom det ikke er noget krav, at du som grafiker skal melde dig ind i fagforeningen hos HK vælger mange derfor et billigere løsning, hvor man typisk er lige så godt (hvis ikke bedre) stillet som grafiker.

Herunder har vi således fundet en række alternativer til HK, hvor du som grafiker kan melde dig ind. Du kan se, hvor meget du kan spare ved at vælge en anden fagforening og/eller a-kasse end den som HK tilbyder.

Du har valgt HK som din nuværende fagforening. Hos HK koster fagforening 467 kr. / md. og evt. 514 kr. / md. for a-kasse.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden fagforening og/eller a-kasse.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

Fagforening Pris
Fagforening
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Lederne a-kasse 197 kr.per md. 408 kr.På a-kasse 3.240 kr.På fagforening 3.648 kr.Total / år LÆS MERE
Det Faglige Hus a-kasse 69 kr.per md. 324 kr.På a-kasse 4.776 kr.På fagforening 5.100 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 167 kr.per md. 288 kr.På a-kasse 3.600 kr.På fagforening 3.888 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 69 kr.per md. 192 kr.På a-kasse 4.776 kr.På fagforening 4.968 kr.Total / år LÆS MERE
Krifa a-kasse 150 kr.per md. 108 kr.På a-kasse 3.804 kr.På fagforening 3.912 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 71 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
4.752 kr.På fagforening 4.752 kr.Total / år LÆS MERE
FOA a-kasse 380 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
1.044 kr.På fagforening 1.044 kr.Total / år LÆS MERE
3F a-kasse 448 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
228 kr.På fagforening 228 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 16.08.2021

Hvorfor bør man som grafiker have en fagforening?

At arbejde som grafiker kan være et spændende og alsidigt job. Men der kan også herske en del usikkerhed i jobbet, da mange ikke nødvendigvis er fastansatte.

Dette giver utvivlsomt mere usikkerhed i hverdagen. Og arbejder man jævnligt med projektansættelser, skal man ofte tage stilling til en ny kontrakt. I sådanne tilfælde finder mange stor opbakning i at have en fagforening i baghånden, der kan være behjælpsomme med alle juridiske aspekter.

Specielle kontingentforhold og muligheder hvis man er grafiker?

Er du medlem af fagforbundet HK, kan du faktisk blive medlem af landsforeningen HK grafisk kommunikation, der arbejder med forskellige områder indenfor grafisk kommunikation.

Hos HK grafisk kommunikation er det stor opmærksomhed på at skabe gode og nyttige tilbud for medlemmerne. Dette er også tilfældet for medlemmer, der arbejder med grafik. HK skaber nemlig ofte arrangementer på tværs af landet med henblik på skabe netværk med medlemmerne eller bringe mere viden ud til medlemmerne. Her kan du enten gratis eller til en meget favorabel pris deltage i inspirationsmøder, kurser eller vidensdage.

Vil du vide mere om fagforeninger og deres priser, kan du med fordel læse vores artikel om fagforening priser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.A-kasse nyheder

Fagforeningerne og de dyre adresser

Her er Danmarks dyreste A-kasse

Dagpengeperiode | hvor lang tid kan jeg få dagpenge?

A-kasse og fagforening

Dimittendsats 2021

Læs også

Bedste A-kasse i 2021

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2021 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...


2021 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...

Kategorier

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening