Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Fagforening for jordemødre

Fagforening for jordemødre

Jordemødre har mange muligheder, når det kommer til valg af fagforening.

Når man vælger handler det primært om man vil betale ekstra for en specialiseret fagforening eller om man ønsker en typisk meget billigere tværfaglig fagforening.

En tværfaglig fagforening er en fagforening, som optager alle, uanset deres faglige baggrund. Derfor er de ikke specialiserede i nogle bestemte faggrupper, og kan rådgive dig på et overordnet plan.

Gode fagforeninger for jordemødre

Vi har herunder fundet en række af de bedste og billigste fagforeninger, hvor jordemødre kan melde sig ind. Hvis fagforeningerne også tilbyder a-kasse, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for jordemødre
69 kr./md.Fagforening
497 kr./md.A-kasse

Optager jordemødre

4.4 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for jordemødre
74 kr./md.Fagforening
527 kr./md.A-kasse

Optager jordemødre

4.2 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for jordemødre
139 kr./md.Fagforening
514 kr./md.A-kasse

Optager jordemødre

4.6 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.

 a-kasse for jordemødre
474 kr./md.Fagforening
530 kr./md.A-kasse

Optager jordemødre

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

HK er en stor og populær a-kasse & fagforening.

 a-kasse for jordemødre
167 kr./md.Fagforening
506 kr./md.A-kasse

Optager jordemødre

4.8 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Business Danmark er perfekt til dig der arbejder med salg.

Data opdateret: 21.05.2024

Ønsker man som jordemoder en mere specialiseret fagforening, så skal man kigge på Jordemoderforeningen. Med Jordemoderforeningen får du en specialiseret viden samt mulighed for overenskomst, hvis du arbejder i stat, kommune eller region. Prisen for Jordemoderforeningen er dog også derefter, og man skal således vurdere om disse ting er det værd i forhold til den høje pris. Se vores udregning herunder:

Du har valgt Jordemoderforeningen som din nuværende fagforening. Hos Jordemoderforeningen koster fagforening 610 kr. / md. .

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

Fagforening Pris
Fagforening
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Det Faglige Hus a-kasse 69 kr.per md. 6.492 kr.På fagforening 6.492 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Ase a-kasse 74 kr.per md. 6.432 kr.På fagforening 6.432 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 139 kr.per md. 5.652 kr.På fagforening 5.652 kr.Total / år LÆS MERE
HK a-kasse 474 kr.per md. 1.632 kr.På fagforening 1.632 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 167 kr.per md. 5.316 kr.På fagforening 5.316 kr.Total / år LÆS MERE
Lederne a-kasse 229 kr.per md. 4.572 kr.På fagforening 4.572 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 21.05.2024

Hvorfor bør jordemødre have en fagforening?

Arbejdsdagene kan være stressende, når man er jordemoder. Er du som jordemoder medlem af en fagforening, kan den hjælpe dig til at forebygge og håndtere stress, så du ikke bliver meget syg. Når du som jordemoder er medlem af en fagforening, kan du desuden deltage i diverse webinarer, kurser og temamøder, så du kan blive inspireret eller holde dig opdateret på de nyeste metoder osv. inden for dit fag, så du løbende dygtiggør dig. Derudover kæmper fagforeningen for jordemødrenes sag og sørger for at skabe de bedste vilkår for dem, og du kan som medlem henvende dig til dem og få god støtte, hvis du skulle støde på udfordringer i forhold til bl.a. løn og arbejdsmiljø.

En anden grund til at have en fagforening som jordemoder er, at fagforeninger også tilbyder a-kasse. Hvilket betyder, at du er sikret økonomisk støtte og hjælp til jobsøgning, hvis du skulle blive ledig. Som jordemoder kan du få job flere steder, og jordemødre er efterspurgte. Det kan skabe konkurrence på arbejdsmarkedet og blandt jobansøgere, hvilket kan gøre det svært at lande et job. Derfor er det godt at sikre dig økonomisk støtte fra a-kasse og fagforening.

Hvilke fagforeninger henvender sig specifikt til jordemødre?

Jordemoderforeningen er specifikt for jordemødre. Den støtter både færdiguddannede jordemødre og jordemoderstuderende og varetager deres faglige interesser. Fagforeningen rådgiver bl.a. om jordemødres arbejdsvilkår, løn og arbejdsmiljø.

Men som jordemoder kan du også blive medlem af fx Din Sundhedsfaglige A-kasse, fordi den kender til udfordringerne, som sundhedsfaglige akademikere og bachelorer kan møde i deres arbejdsliv og gennem deres tid som arbejdssøgende. De kan altså hjælpe med jobsøgning ved at give sparring på ansøgninger og CV samt ved at tilbyde kurser og møder, der alle kan styrke dine kompetencer og hjælpe dig med at vise dem.

ASE og Det Faglige Hus er fagforeninger, der henvender sig til alle. Derfor kan du som jordemoder også melde dig ind hos dem, men du skal så til gengæld være opmærksom på, at de ikke nødvendigvis kender til dit fag og de specifikke udfordringer, der kan følge med det.

Fagforening for jordemødre under uddannelse

Jordemoderforeningen er også for jordemoderstuderende. Er du studerende og medlem af fagforeningen, får du mulighed for at deltage i faglige møder, og du bliver en del af et fællesskab, hvor der er mange fordele. Fx kan du til medlemsarrangementer møde ledere og andre jordemødre og studerende og dermed stifte bekendtskab med dine fremtidige kollegaer, da jordemoderfaget er lille, og alle nærmest kender hinanden. På den måde kommer du altså godt i gang med at netværke, hvilket vil gøre din jobsøgning nemmere. Desuden får du som studiemedlem hos fx Jordemoderforeningen også gratis farmakologi, som studerende normalt selv skal betale for.

 

  Skrevet af: Redaktionen     16-08-2022     Skrevet i: Fagforening efter job

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Hvad er en OK-fagforening?

1. juli træder ny lov om registrering af arbejdstid i kraft

Hvad hedder en a-kasse og dagpenge på engelsk?

Unemployment insurance funds in Denmark | Complete guide in English

Er du en af dem, der får flere penge?

Læs også

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasse priser 2024

Stort overblik over a-kasse priser lige nu. Sammenlign priser på tværs af a-kasse og få en forståelse for, hvorfor nogle koster mere end andre. Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening priser

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af dem, hvor prisen ikke er for høj. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening