Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Fagforening for journalister

Fagforening for journalister

For journalister har det traditionelle fagforeningsvalg længe været Dansk Journalistforbund.

Dansk Journalistforbund er dog ikke en billig fagforening, og gør du ikke brug af de mange fordele kan det høje kontingent være svært at forsvare.

Dansk Journalistforbund koster 410,-/md. (2024 pris). Herunder har vi samlet prisen for Dansk Journalistforbund med en række andre danske fagforeninger, hvor du også som journalist kan melde dig ind. Brug tabellen til at finde et (måske billigere) alternativ til Dansk Journalistforbund.

Du har valgt Dansk Journalist Forbund som din nuværende fagforening. Hos Dansk Journalist Forbund koster fagforening 410 kr. / md. .

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

Fagforening Pris
Fagforening
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Det Faglige Hus a-kasse 69 kr.per md. 4.092 kr.På fagforening 4.092 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 74 kr.per md. 4.032 kr.På fagforening 4.032 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Frie a-kasse 139 kr.per md. 3.252 kr.På fagforening 3.252 kr.Total / år LÆS MERE
Lederne a-kasse 229 kr.per md. 2.172 kr.På fagforening 2.172 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 167 kr.per md. 2.916 kr.På fagforening 2.916 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 15.02.2024

Er du stadig ikke helt sikker på, hvilken fagforening du skal vælge, så har vi herunder fundet en række gode bud på fagforeninger for journalister.

Gode fagforeninger for journalister

Vi har herunder fundet en række af de bedste og billigste fagforeninger, hvor journalister kan melde sig ind. Hvis fagforeningerne også tilbyder a-kasse, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for journalister
69 kr./md.Fagforening
497 kr./md.A-kasse

Optager journalister

4.5 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for journalister
74 kr./md.Fagforening
527 kr./md.A-kasse

Optager journalister

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for journalister
139 kr./md.Fagforening
514 kr./md.A-kasse

Optager journalister

4.7 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.

 a-kasse for journalister
229 kr./md.Fagforening
499 kr./md.A-kasse

Optager journalister

3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Lederne er en billig a-kasse primært målrettet ledere.

 a-kasse for journalister
167 kr./md.Fagforening
506 kr./md.A-kasse

Optager journalister

4.8 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Business Danmark er perfekt til dig der arbejder med salg.

Data opdateret: 15.02.2024

Dansk Journalistforbund skaber stabile arbejdsforhold i medie- og kommunikationsbranchen for dig og dine kollegaer. Fordelen ved at vælge Dansk Journalistforbund er, at du som journalist får en fagforening med kendskab til din branche. En organisation, der kender arbejdsmarkedet for journalister samt branchens typiske udfordringer. Dansk Journalistforbund hjælper dig med efteruddannelse og karriereudvikling gennem hele din tid på arbejdsmarkedet.

Der er ligeledes andre fordele ved at være medlem af Dansk Journalistforbund som journalist. Som medlem af foreningen kan du bl.a. få billige forsikringer, deltage i faglige arrangementer eller få bladet Journalisten på abonnement.

Hvorfor bør man som journalist have en fagforening?

Fagforeninger hjælper den enkelte arbejder med stå stærkere i konflikter eller forhandlinger med arbejdsgiver. Det kan f.eks. være, at du som journalist ikke får nok i løn. Gennem fagforeningen opnår du, som enkelt journalist, at øge forhandlingsmagten ved at være en del af en større organisation. En forening der forhandler på dine vegne med henblik på at sikre optimale arbejdsforhold.

Logikken bag et medlemskab af en fagforening er lidt den samme, som den der gælder, når du tegner en indbo- og ulykkesforsikring. At være med i en fagforening skaber højere sikkerhed og stabilitet i situationer, hvor du har brug for det. Journalister kan f.eks. opleve, at deres arbejde bliver kopieret, eller at de ikke bliver retmæssigt krediteret for deres arbejde. Her hjælper fagforeningen dig, som journalist, med at føre eventuelle sager og forhandlinger. Ligeledes kan fagforeningen hjælpe dig, hvis du står som ledig på arbejdsmarkedet.

Specielle kontingentforhold og muligheder hvis man er under uddannelse

Journaliststuderende betaler nedsat medlemskontingent hos Dansk Journalistforbund. Den nedsatte pris som studerende er inklusive kontingent til en studierelevant forening. Generelt betaler du mindre i kontingent, hvis du har nedsat indtægt i en given periode. Som nyt medlem kan du ligeledes ansøge om at få nedsat dit kontingent efter tre måneders medlemskab.

Vil du vide mere om de mulige fagforeninger og deres priser, kan du med fordel læse vores komplette artikel om fagforening priser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *



A-kasse nyheder

Du kan få dagpenge ved dem alle, men hvad kan a-kasserne ellers?

2024 byder på forhøjet kontingent for alle medlemmer af a-kasser

Hvad gør man, hvis man ikke er medlem af en fagforening?

A-kasse for medlemmer af finansforbundet

I september blev der rundet 3 mio. lønmodtagere

Læs også

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasser 2024

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af de billigste på markedet. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


Fagforening priser

Lige som med a-kasser, er der stor, hvis ikke endnu større, forskel på priserne på fagforeningerne. Vi giver dig et komplet overblik med denne guide til fagforening priser Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening