Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Fagforening for magistre

fagforening for magistre

Er du magister uddannet, så har du lige som alle andre brug for en god fagforening, der kan støtte dig, hvis du kommer i problemer på din arbejdsplads eller bliver uretmæssigt fyret.

Der findes forskellige muligheder, når du som magister går på jagt efter en fagforening.

En mulighed, som mange vælger, er at melde sig ind i en af de tværfaglige fagforeninger.

Tværfaglige fagforeninger er betydeligt billigere end de specialiserede, og de optager alle uanset deres faglige baggrund. De tværfaglige fagforeninger yder en god grundlæggende dækning, men er ikke eksperter i netop personer med en magister-baggrund.

Gode fagforeninger for magistre

Vi har herunder fundet en række af de bedste og billigste fagforeninger, hvor magistre kan melde sig ind. Hvis fagforeningerne også tilbyder a-kasse, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for magistre
69 kr./md.Fagforening
485 kr./md.A-kasse

Optager magistre

4.5 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for magistre
74 kr./md.Fagforening
514 kr./md.A-kasse

Optager magistre

4.5 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for magistre
139 kr./md.Fagforening
498 kr./md.A-kasse

Optager magistre

4.8 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.

 a-kasse for magistre
167 kr./md.Fagforening
490 kr./md.A-kasse

Optager magistre

4.8 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Business Danmark er perfekt til dig der arbejder med salg.

 a-kasse for magistre
211 kr./md.Fagforening
482 kr./md.A-kasse

Optager magistre

3.1 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Lederne er en billig a-kasse primært målrettet ledere.

Data opdateret: 01.12.2023

Ønsker man i stedet specialiseret viden og eventuelt overenskomst (hvis der er en overenskomst med ens arbejdsgiver), så skal man vælge en fagforening som f.eks. Dansk Magisterforening (DM). DM er dog ikke en billig fagforening, og herunder kan du se, hvor meget du evt. kan spare ved at vælge en af de tværfaglige fagforeninger.

Du har valgt Dansk Magisterforening som din nuværende fagforening. Hos Dansk Magisterforening koster fagforening 380 kr. / md. .

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

Fagforening Pris
Fagforening
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Det Faglige Hus a-kasse 69 kr.per md. 3.732 kr.På fagforening 3.732 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 74 kr.per md. 3.672 kr.På fagforening 3.672 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Frie a-kasse 139 kr.per md. 2.892 kr.På fagforening 2.892 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 167 kr.per md. 2.556 kr.På fagforening 2.556 kr.Total / år LÆS MERE
Lederne a-kasse 211 kr.per md. 2.028 kr.På fagforening 2.028 kr.Total / år LÆS MERE
Virksom a-kasse 211 kr.per md. 2.028 kr.På fagforening 2.028 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 01.12.2023

Hvorfor bør en magister have en fagforening?

Det er en god idé både at være medlem af en fagforening og en a-kasse, fordi det sikrer dig tryghed, hvis du fx er magister. En fagforening kan rådgive dig om arbejdsmiljø, ansættelsesvilkår, løn og karriere. Derudover forhandler fagforeninger også overenskomster. En a-kasse kan sikre dig økonomisk ved at udbetale dagpenge. Som magister og akademiker kan man desværre opleve meget ledighed, og derfor er det vigtigt at være medlem af en a-kasse, så du ikke skal bekymre dig om penge, mens du søger job. Når du lander et job, er det vigtigt at blive medlem af en fagforening, fordi du så har nogle at gå til, hvis du skal have hjælp til gennemlæsning af ansættelseskontrakter eller løntjek. Men også hvis du på din arbejdsplads oplever dårlige arbejdsforhold, eller har en arbejdsgiver, som ikke lever op til sine forpligtelser.

Udover vigtig juridisk rådgivning omkring alt fra arbejdsmiljø til arbejdstid og barsel samt økonomisk støtte tilbyder både fagforeninger og a-kasser seminarer, kurser og karriererådgivning. Det er vigtigt for dig som magister, fordi du så kan vedligeholde og styrke dine kompetencer, mens du fx er jobsøgende, ligesom du kan udvide dit netværk og få hjælp til at skrive jobansøgninger og CV, så du hurtigt kan komme i arbejde.

Der findes forskellige fagforeninger og a-kasser, og du kan frit vælge. Men du kan med fordel blive medlem af en fagforening og a-kasse, som kender til dit fag og dit arbejdsmarked, så du kan få den bedste service.

Hvilke fagforeninger henvender sig specifikt til magistre?

Som magister kan du med fordel blive medlem af fagforeningen Dansk Magisterforening (DM), som selvfølgelig henvender sig til magistre. Og du kan blive medlem af fx Magistrenes A-kasse (MA) eller Akademikernes A-kasse (AKA) for at sikre dig selv økonomisk. Du kan blive medlem af disse, hvis du er kandidat eller studerende inden for humaniora, samfundsfag og sundhedsvidenskab.

Du kan med fordel melde dig ind i en fagforening og en a-kasse, mens du studerer, for at nyde godt af fordele samt for at optjene ret til dagpenge, så du kan få dagpenge udbetalt, lige så snart du afslutter din uddannelse.

Fagforening for magistre under uddannelse

Som nævnt kan du som magister blive medlem af fx DM og MA, selvom du kun er under uddannelse. Som studiemedlem får du en lang række fordele. Fx er medlemskabet hos DM gratis det første år, hvor du efterfølgende kun skal betale et lille månedligt beløb. Derudover får du som studiemedlem rådgivning om studiejob, hjælp til at lande drømmejobbet efter uddannelsen samt billige forsikringer. MA er gratis, så længe du er under uddannelse og under 30 år.

  Skrevet af: Redaktionen     17-08-2022     Skrevet i: Fagforening efter job

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

I september blev der rundet 3 mio. lønmodtagere

A-kassen Frie udbetaler nu 3.000 kr. ekstra i dagpenge til ledige medlemmer

Ledigheden er steget i juli og august

Sygedagpenge | Den store guide

Hvad er en gul fagforening?

Læs også

Bedste A-kasse i 2023

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2023 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasser 2023

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af de billigste på markedet. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


Fagforening priser

Lige som med a-kasser, er der stor, hvis ikke endnu større, forskel på priserne på fagforeningerne. Vi giver dig et komplet overblik med denne guide til fagforening priser Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening