Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Fagforening for maskinmestre

Fagforening for maskinmestre

Som maskinmester har du forskellige muligheder, når det kommer til fagforening.

Du kan enten vælge en af de billige tværfaglige fagforeninger eller vælge en med mere specialiseret indenfor netop dit fag.

En tværfaglig a-kasse optager alle, uanset deres faglige baggrund, og du kan derfor også som maskinmester melde dig ind.

Gode fagforeninger for maskinmestre

Vi har herunder fundet en række af de bedste og billigste fagforeninger, hvor maskinmestre kan melde sig ind. Hvis fagforeningerne også tilbyder a-kasse, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for maskinmestre
69 kr./md.Fagforening
497 kr./md.A-kasse

Optager maskinmestre

4.4 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for maskinmestre
74 kr./md.Fagforening
527 kr./md.A-kasse

Optager maskinmestre

4.2 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for maskinmestre
139 kr./md.Fagforening
514 kr./md.A-kasse

Optager maskinmestre

4.6 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.

 a-kasse for maskinmestre
474 kr./md.Fagforening
530 kr./md.A-kasse

Optager maskinmestre

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

HK er en stor og populær a-kasse & fagforening.

 a-kasse for maskinmestre
167 kr./md.Fagforening
506 kr./md.A-kasse

Optager maskinmestre

4.8 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Business Danmark er perfekt til dig der arbejder med salg.

Data opdateret: 21.05.2024

Ønsker du en mere specialiseret viden omkring dit fag, kan du i stedet vælge Maskinmestrenes Forening, som også forhandler overenskomst med nogle arbejdsgivere.

Maskinmestrenes Forening er dog ikke ligefrem en billig fagforening, og du skal gøre op med dig selv om det ekstra du betaler hver måned er det værd i forhold til det du får. Herunder kan du se, hvor meget du helt konkret kan spare ved at vælge en tværfaglig fagforening.

Du har valgt Maskinmestrenes Forening som din nuværende fagforening. Hos Maskinmestrenes Forening koster fagforening 195 kr. / md. .

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

Fagforening Pris
Fagforening
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Det Faglige Hus a-kasse 69 kr.per md. 1.512 kr.På fagforening 1.512 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Ase a-kasse 74 kr.per md. 1.452 kr.På fagforening 1.452 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 139 kr.per md. 672 kr.På fagforening 672 kr.Total / år LÆS MERE
HK a-kasse 474 kr.per md. Ingen besparelse
på fagforening
Ingen
besparelse
LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 167 kr.per md. 336 kr.På fagforening 336 kr.Total / år LÆS MERE
Lederne a-kasse 229 kr.per md. Ingen besparelse
på fagforening
Ingen
besparelse
LÆS MERE
Data senest opdateret: 21.05.2024

Hvorfor bør maskinmestre have en fagforening?

Som maskinmester bør du blive medlem af en a-kasse og en fagforening, fordi det giver dig et godt sikkerhedsnet og gør tingene meget nemmere for dig. Som medlem af en a-kasse får du fx udbetalt dagpenge, hvis du skulle blive arbejdsløs. Derudover får du også hjælp til din jobsøgning, så du hurtigst muligt kan komme tilbage på arbejdsmarkedet. Fx tilbyder a-kasser feedback på dine jobansøgninger og CV samt karriererådgivning. De tilbyder også kurser, hvor du bl.a. kan vedligeholde dine kompetencer og udvide dit netværk.

Mens en a-kasse kan hjælpe dig økonomisk, hvis du bliver ledig, kan en fagforening hjælpe dig, mens du er i arbejde. Som medlem af en fagforening kan du nemlig få hjælp i forbindelse med ansættelseskontrakt, arbejdsvilkår og løn. Fagforeningen kan hjælpe dig juridisk, hvis du skulle være uheldig at have en arbejdsgiver, som ikke har overholdt sine forpligtelser. Og det er en god hjælp at have, fordi det kan være hårdt og overvældende at stå med det selv. Udover rådgivning og sikring af ordentlig løn og vilkår, kan du som medlem af en fagforening gratis deltage i kurser, møder, temadage og efteruddannelse. Sådan kan du styrke dine kompetencer og møde andre maskinmestre, så du udvider dit netværk både fagligt og socialt.

Kontante fordele er også noget, du kan nyde godt af som medlem af en fagforening. Fagforeninger tilbyder typisk billigere forsikringer, billigere billån, lønsikring og adgang til ferieboliger.

Enten har fagforeninger deres egen a-kasse, ellers så samarbejder de med en a-kasse. Uanset hvad, så er det en god idé som maskinmester at blive medlem af en fagforening, der helt specifikt varetager dine interesser og kender dit fagområde. På den måde får du den bedste hjælp og støtte.

Hvilke fagforeninger henvender sig specifikt til maskinmestre?

Fagforeningen Maskinmestrenes Forening henvender sig specifikt til maskinmestre. Fagforeningens medlemmer er ledere, selvstændige og lønmodtagere, og den sikrer god rådgivning uanset ansættelsestype. Derudover har Maskinmestrenes Forening en række netværk, hvor du kan dyrke dit fagområde og skabe sociale forbindelser. Nemlig netværk som fx Skibsteknik, El-teknik, Køle- og Varmepumpeteknik, Facilities Management samt Energi og Grøn omstilling. Medlemmerne af Maskinmestrenes Forening har desuden også adgang til bl.a. fagmagasinet Maskinmesteren og jobportalen Maskinmesterjob.dk

Maskinmestrenes Forening samarbejder med Akademikernes A-kasse (AKA), som har et specialistteam, der har kendskab til dine fagområder og dit arbejdsmarked, så de kan hjælpe dig bedst muligt med din jobsøgning.

Fagforening for maskinmestre under uddannelse

Er du under uddannelse som maskinmester kan du sagtens blive medlem af Maskinmestrenes Forening. Som studiemedlem af foreningen vil du bl.a. få gratis rådgivning og adgang til faglige netværk. Du kan også få kontante fordele som billigere kontingent, gratis ulykkesforsikring, studiekonto hos Lån og Spar samt gratis studiemedlemskab hos AKA.

  Skrevet af: Redaktionen     16-08-2022     Skrevet i: Fagforening efter job

3 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Hvad er en OK-fagforening?

1. juli træder ny lov om registrering af arbejdstid i kraft

Hvad hedder en a-kasse og dagpenge på engelsk?

Unemployment insurance funds in Denmark | Complete guide in English

Er du en af dem, der får flere penge?

Læs også

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasse priser 2024

Stort overblik over a-kasse priser lige nu. Sammenlign priser på tværs af a-kasse og få en forståelse for, hvorfor nogle koster mere end andre. Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening priser

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af dem, hvor prisen ikke er for høj. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening