Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Fagforening for musikere

Fagforening for musikere

Som musiker kan det være en rigtig god idé med en fagforening, og du har generelt set mange gode muligheder.

En del musikere vælger at melde sig ind i en af de såkaldte “tværfaglige” fagforeninger, som er fagforeninger, der optager alle, uanset deres faglige baggrund.

Disse fagforeninger er typisk ret billige, og det er også derfor mange vælger dem.

Gode fagforeninger for musikere

Vi har herunder fundet en række af de bedste og billigste fagforeninger, hvor musikere kan melde sig ind. Hvis fagforeningerne også tilbyder a-kasse, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for musikere
69 kr./md.Fagforening
497 kr./md.A-kasse

Optager musikere

4.4 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for musikere
74 kr./md.Fagforening
527 kr./md.A-kasse

Optager musikere

4.2 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for musikere
139 kr./md.Fagforening
514 kr./md.A-kasse

Optager musikere

4.6 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.

 a-kasse for musikere
474 kr./md.Fagforening
530 kr./md.A-kasse

Optager musikere

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

HK er en stor og populær a-kasse & fagforening.

 a-kasse for musikere
167 kr./md.Fagforening
506 kr./md.A-kasse

Optager musikere

4.8 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Business Danmark er perfekt til dig der arbejder med salg.

Data opdateret: 21.05.2024

En af de fagforeninger, som har specialiseret sig i musikere er Dansk Musiker Forbund (DMF). Dansk Musiker Forbund får en en specialiseret viden om netop musiker-branchen og de tilbyder også overenskomster med en række arbejdsgivere. Er du ansat hos en af disse eller er du ville til at betale ekstra hver måned for en specialiseret viden, kan Dansk Musiker Forbund måske være noget for dig.

Prisen er dog, som allerede beskrevet en del højere end de tværfaglige fagforeninger, hvilket vores tabel/udregning herunder viser.

Du har valgt Dansk Musiker Forbund som din nuværende fagforening. Hos Dansk Musiker Forbund koster fagforening 363 kr. / md. .

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

Fagforening Pris
Fagforening
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Det Faglige Hus a-kasse 69 kr.per md. 3.528 kr.På fagforening 3.528 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Ase a-kasse 74 kr.per md. 3.468 kr.På fagforening 3.468 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 139 kr.per md. 2.688 kr.På fagforening 2.688 kr.Total / år LÆS MERE
HK a-kasse 474 kr.per md. Ingen besparelse
på fagforening
Ingen
besparelse
LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 167 kr.per md. 2.352 kr.På fagforening 2.352 kr.Total / år LÆS MERE
Lederne a-kasse 229 kr.per md. 1.608 kr.På fagforening 1.608 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 21.05.2024

Hvorfor bør musikere have en fagforening?

Som musiker er der mange ting, du skal have styr på for at undgå at komme i klemme og for at sikre dig selv de bedste vilkår. Og det kan være overvældende. Du skal nemlig tage højde for alt fra diverse kontrakter til SKAT, mens du også skal sikre dine ophavsrettigheder. Du bør derfor som musiker have en fagforening, fordi den netop kan hjælpe dig med alle disse ting og gøre dit liv nemmere.

Er du som musiker medlem af en fagforening, kan du få hjælp til og rådgivning omkring indgåelse af kontrakter, skatteret, ansættelse, tariffer, ophavsret og dagpenge. På den måde kan du undgå at komme i klemme og ende i dårlige forhold – både arbejdsmæssige og økonomiske. Derudover kan du nyde godt af medlemsfordele som fx rabatter på hotelovernatninger og billeje, så du ikke går fallit, når du skal rejse rundt til forskellige spillejobs.

Fagforening og a-kasse går hånd i hånd. Mange fagforeninger har enten egen a-kasse, eller også samarbejder de med en. Som musiker er det meget vigtigt at blive medlem af en god fagforening og a-kasse, fordi jobbet kan være meget usikkert, og der er høj ledighed. Men som medlem af en a-kasse, er du sikret økonomisk støtte i form af dagpenge, skulle du være uheldig at stå uden job. A-kassen er altså et godt sikkerhedsnet for dig som musiker.

Det er en god idé som musiker at blive medlem af en fagforening, som netop henvender sig til musikere. På den måde kan du være sikker på at få rådgivning fra personer, som kender til musikfaget og de særlige krav og love, der knytter sig til det. Som musiker kan du dermed være sikker på at blive hjulpet ordentligt, fordi fagforeningen har kendskab til de udfordringer, du står overfor.

Hvilke fagforeninger henvender sig specifikt til musikere?

Dansk Musiker Forbund (DMF) og Dansk Artist Forbund (DAF) er fagforeninger, som henvender sig til musikere. Disse fagforeninger samarbejder med henholdsvis FTF-A og Artisternes a-kasse, og de har til formål at beskytte dine rettigheder og sikre dig gode arbejdsvilkår.

Fx hjælper DMF musikere i forbindelse med løn- og ansættelsesvilkår, ophavsret og økonomi. Derudover kan DMF hjælpe dig som musiker med musikkontrakter, skat, musikudgivelser og forsikringer. DMF har overenskomster med forskellige musikinstitutioner, så medlemmernes rettigheder bliver højnet og beskyttet.

DAF sikrer musikere ordentlig løn og beskytter deres rettigheder, ligesom fagforeningen arbejder med at sikre gode uddannelser inden for de kunstneriske fag. Derudover tilbyder DAF kurser, forsikringer samt støtte i forbindelse med turné og produktion.

Fagforening for musikere under uddannelse

Er du musiker under uddannelse, kan DMF og DAF også hjælpe dig. Her får du bl.a. mulighed for gratis a-kasse, og du betaler nedsat kontingent. DAF tilbyder også studerende billigere kontingent.

 

  Skrevet af: Redaktionen     16-08-2022     Skrevet i: Fagforening efter job

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Hvad er en OK-fagforening?

1. juli træder ny lov om registrering af arbejdstid i kraft

Hvad hedder en a-kasse og dagpenge på engelsk?

Unemployment insurance funds in Denmark | Complete guide in English

Er du en af dem, der får flere penge?

Læs også

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasse priser 2024

Stort overblik over a-kasse priser lige nu. Sammenlign priser på tværs af a-kasse og få en forståelse for, hvorfor nogle koster mere end andre. Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening priser

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af dem, hvor prisen ikke er for høj. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening