Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Fagforening for pædagoger

Fagforening for pædagoger

Det klassiske valg, når det kommer til fagforening for pædagoger, er BUPL. Grundet prisen, er det dog ikke alle der vælger denne løsning, hvilket vi skal se nærmere på senere i denne artikel.

BUPL er en fagforening for pædagoger, som værner om deres medlemmer og de problemer, der kan opstå på arbejdsmarkedet for en pædagog. Hos BUPL vil de gerne hjælpe dig med at aftale din løn, hvis du har fået en ny stilling eller skal starte som helt nyuddannet pædagog. Det kan give dig en ekstra sikkerhed, når der er flere øjne på din løn og din kontrakt.

BUPL er med til at give dig bedre arbejdsforhold, idet de i samråd med politikerne hele tiden forsøger at optimere børnenes og pædagogernes vilkår. Du kan læse mere om BUPL og deres fagforening her .

BULP er tilbyder en specialiseret fagforening, og det smitter også af på prisen, og BUPL´s fagforening koster 504,-/md. Læs mere om BUPL her i 2021. For nogle er denne pris for høj, og de vælger istedet at melde sig ind i en ikke specialiceret tværfaglig fagforening, som giver dem en grundlæggende dækning men færre fordele mod et nedsat kontingent.

Herunder har vi derfor sammenlignet prisen på fagforeningen hos BUPL med priserne hos en række alternativer. De fleste på listen optager også pædagoger, og du kan derfor bruge den til at vurdere, om du evt. vil vælge et alternativ til BUPL.

Du har valgt BUPL som din nuværende fagforening. Hos BUPL koster fagforening 504 kr. / md. og evt. 458 kr. / md. for a-kasse.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden fagforening og/eller a-kasse.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

Fagforening Pris
Fagforening
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Lederne a-kasse 197 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
3.684 kr.På fagforening 3.684 kr.Total / år LÆS MERE
Det Faglige Hus a-kasse 69 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
5.220 kr.På fagforening 5.220 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 167 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
4.044 kr.På fagforening 4.044 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 69 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
5.220 kr.På fagforening 5.220 kr.Total / år LÆS MERE
Krifa a-kasse 150 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
4.248 kr.På fagforening 4.248 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 71 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
5.196 kr.På fagforening 5.196 kr.Total / år LÆS MERE
FOA a-kasse 380 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
1.488 kr.På fagforening 1.488 kr.Total / år LÆS MERE
3F a-kasse 448 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
672 kr.På fagforening 672 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 16.08.2021

Hvorfor bør man som pædagog have en fagforening?

BUPLs værdisæt går ud på, at alle pædagoger skal værne om hinanden og være ét fællesskab. Hvis du derfor er medlem af BUPL, vil du opleve fællesskabsfølelsen blandt pædagogerne, hvor alle skal behandles ligeværdigt samt respektfuldt.

Derudover vil BUPL tale din sag, hvis du er ude for en dårlig oplevelse på arbejdsmarkedet – det kan være alt fra at få udbetalt for lidt løn til at kunne forflytte dig andetsteds under din barsel, hvis der er nedskæringer på din nuværende arbejdsplads. Ydermere er pædagogfaget et hårdt felt at arbejde i, hvorfor BUPL også hjælper til strukturering på arbejdspladsen eller i forbindelse med en langtidssygemelding.

Specielle kontingentforhold og muligheder, hvis man er pædagog

Er du studerende, kan du søge om gratis medlemskab ved BUPL, hvor du efter dimissionen betaler kontingent. Det vil sige, at du som pædagogstuderende får alle BUPLs fordele, men betaler først, når du er færdig. Denne ordning gælder hos langt de fleste fagforeninger, og du kan de fleste steder få en gratis studiemedlemskab.

Hvis du er langtidssygemeldt, vil BUPL gerne hjælpe dig, så du og din arbejdsplads finder den rigtige løsning. De vil give råd og vejledning, samt hvis de har været medlem i seks måneder, er du lønsikret under sygmeldingen.

Du kan være passivt medlem hos BUPL, hvis du ikke længere arbejder som pædagog eller ikke søger job som pædagog længere. På den måde vil du stadig være tilknyttet en fagforening for pædagoger, men du vil ikke kunne opnå juridisk hjælp.

Vil du vide mere om de mulige fagforeninger og deres priser, kan du med fordel læse vores komplette artikel om fagforening priser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.A-kasse nyheder

Fagforeningerne og de dyre adresser

Her er Danmarks dyreste A-kasse

Dagpengeperiode | hvor lang tid kan jeg få dagpenge?

A-kasse og fagforening

Dimittendsats 2021

Læs også

Bedste A-kasse i 2021

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2021 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...


2021 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...

Kategorier

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening