Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Fagforening for SOSU

Fagforening for SOSU-assistenter

Som SOSU-assistent eller SOSU-hjælper er det oplagt at melde sig ind i FOA eller Det Faglige Hus . FOA er dog ikke den billigste fagforening på markedet, og derfor vælger en del SOSU´ere et billigere alternativ, som f.eks. Det Faglige Hus.

Fagforening hos FOA koster 379,-/md. Læs mere om FOA (2023 pris),  hvilket for nogle kan virke som en høj pris, specielt hvis man sammenligner med andre tværfaglige fagforeninger, hvor man som SOSU-assistent også kan melde sig ind. Til sammenligning koster Det Faglige Hus 69,-/md. Læs mere om Det Faglige Hus .

Herunder har vi sammenlignet priserne hos FOA med en række alternativer, hvor du kan melde dig ind, hvis du ikke mener FOA er den rette fagforening for dig.

Du har valgt FOA som din nuværende fagforening. Hos FOA koster fagforening 379 kr. / md. og evt. 519 kr. / md. for a-kasse.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden fagforening og/eller a-kasse.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

Fagforening Pris
Fagforening
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Det Faglige Hus a-kasse 69 kr.per md. 408 kr.På a-kasse 3.720 kr.På fagforening 4.128 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 74 kr.per md. 60 kr.På a-kasse 3.660 kr.På fagforening 3.720 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Frie a-kasse 139 kr.per md. 252 kr.På a-kasse 2.880 kr.På fagforening 3.132 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 167 kr.per md. 348 kr.På a-kasse 2.544 kr.På fagforening 2.892 kr.Total / år LÆS MERE
Lederne a-kasse 211 kr.per md. 444 kr.På a-kasse 2.016 kr.På fagforening 2.460 kr.Total / år LÆS MERE
Virksom a-kasse 211 kr.per md. 444 kr.På a-kasse 2.016 kr.På fagforening 2.460 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 01.12.2023

Hvis du stadig er i tvivl om, hvem du skal vælge, så har vi herunder fundet en række fagforeninger, hvor du som SOSU-assistent også kan melde dig ind.

Gode fagforeninger for SOSU

Vi har herunder fundet en række af de bedste og billigste fagforeninger, hvor SOSU kan melde sig ind. Hvis fagforeningerne også tilbyder a-kasse, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for SOSU
69 kr./md.Fagforening
485 kr./md.A-kasse

Optager SOSU

4.5 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for SOSU
74 kr./md.Fagforening
514 kr./md.A-kasse

Optager SOSU

4.5 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for SOSU
139 kr./md.Fagforening
498 kr./md.A-kasse

Optager SOSU

4.8 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.

 a-kasse for SOSU
167 kr./md.Fagforening
490 kr./md.A-kasse

Optager SOSU

4.8 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Business Danmark er perfekt til dig der arbejder med salg.

 a-kasse for SOSU
211 kr./md.Fagforening
482 kr./md.A-kasse

Optager SOSU

3.1 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Lederne er en billig a-kasse primært målrettet ledere.

Data opdateret: 01.12.2023

Leder du også efter en a-kasse, kan du med fordel se vores side om a-kasse for SOSU.

Hvorfor bør man have en fagforening som SOSU?

At være medlem af en fagforening er på mange måder som at tegne en forsikring. Fagforeningen er dit sikkerhedsnetværk, hvis du kommer ud for problemer i relation til dit arbejdsliv. En organisation, der varetager dine interesser med henblik på et sundere arbejdsliv. Det kan f.eks. være i forhold til udarbejdelse af ansættelseskontrakter eller håndtering af barsel. Ligeledes hjælper fagforeningen dig med at komme tilbage på arbejdsmarkedet, hvis du på et tidspunkt står uden job.

Fagforeningen er i sig selv en politisk organisation for din profession som SOSU-assistent. Sammenhold skaber forhandlingsmagt. Det kan bruges til din og dine kollegaers fordel, hvis ikke jeres arbejdsforhold og rettigheder respekteres af arbejdsgiveren.

Medlemskab i fagforeningen FOA får du adgang til specifik viden og ekspertise på dit arbejdsområde. Som SOSU-assistent kan du på den måde få den rigtige hjælp og rådgivning, hvis du får problemer på din arbejdsplads. Fagforeningen FOA giver fordele til sine medlemmer på en række forskellige områder. SOSU-assistenter kan få sparring om overenskomst, ferie, arbejdsforhold og meget andet, og de får desuden øget politisk gennemslagskraft gennem fælles sammenhold. Hos FOA er der samtidig til at sørge for, at du som SOSU-assistent får den rette løn på din arbejdsplads.

Der gives juridisk hjælp, når du er medlem af FOA. En fordel, som også kommer dig til gode i det private liv. Derudover kan FOA give SOSU-assistenter yderligere faglig udvikling gennem kurser med andre i samme profession. Ligeledes kan fagforeningen tilbyde rabatter på udvalgte varer samt rabatter på oplevelser. FOA er det oplagte fagforeningsvalg, hvis du er SOSU-assistent, da de er eksperter på dit fagområde.

Du kan læse meget mere om FOA her .

Specielle kontingentforhold og muligheder, hvis man er studerende

Medlemskab i FOA giver en række fordele, hvis du er under uddannelse som SOSU-assistent. Her kan du bl.a. får 20 % rabat på studiebøger samt fordele i forbindelse med bank og forsikring. Alt det kræver blot, at du er studerende.

Vil du vide mere om de mulige fagforeninger og deres priser, kan du med fordel læse vores komplette artikel om fagforening priser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

I september blev der rundet 3 mio. lønmodtagere

A-kassen Frie udbetaler nu 3.000 kr. ekstra i dagpenge til ledige medlemmer

Ledigheden er steget i juli og august

Sygedagpenge | Den store guide

Hvad er en gul fagforening?

Læs også

Bedste A-kasse i 2023

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2023 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasser 2023

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af de billigste på markedet. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


Fagforening priser

Lige som med a-kasser, er der stor, hvis ikke endnu større, forskel på priserne på fagforeningerne. Vi giver dig et komplet overblik med denne guide til fagforening priser Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening