Fagforening for SOSU-assistenter

Fagforening for SOSU-assistenter

Som SOSU-assistent er det oplagt at melde sig ind i FOA. FOA er dog ikke den billigste fagforening på markedet, og derfor vælger en del SOSU-assistenter et billigere alternativ. Disse alternativer skal vi se nærmere på senere.

Medlemskab i fagforeningen FOA får du adgang til specifik viden og ekspertise på dit arbejdsområde. Som SOSU-assistent kan du på den måde få den rigtige hjælp og rådgivning, hvis du får problemer på din arbejdsplads. Fagforeningen FOA giver fordele til sine medlemmer på en række forskellige områder. SOSU-assistenter kan få sparring om overenskomst, ferie, arbejdsforhold og meget andet, og de får desuden øget politisk gennemslagskraft gennem fælles sammenhold. Hos FOA er der samtidig til at sørge for, at du som SOSU-assistent får den rette løn på din arbejdsplads.

Der gives juridisk hjælp, når du er medlem af FOA. En fordel, som også kommer dig til gode i det private liv. Derudover kan FOA give SOSU-assistenter yderligere faglig udvikling gennem kurser med andre i samme profession. Ligeledes kan fagforeningen tilbyde rabatter på udvalgte varer samt rabatter på oplevelser. FOA er det oplagte fagforeningsvalg, hvis du er SOSU-assistent, da de er eksperter på dit fagområde.

Du kan læse meget mere om FOA her .

Fagforening hos FOA koster 350,-/mdr Læs mere om FOA (2020 pris),  hvilket for nogle kan virke som en høj pris, specielt hvis man sammenligner med andre tværfaglige a-kasser, hvor man som SOSU-assistent også kan melde sig ind.

Herunder har vi sammenlignet priserne hos FOA med en række alternativer, hvor du kan melde dig ind, hvis du ikke mener FOA er den rette fagforening for dig.

Du har valgt FOA som din nuværende a-kasse. Hos FOA betaler du 510 kr. / mdr. for a-kasse og evt. 350 kr. / mdr. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

swipe a-kasseSwipe for at se fuld tabel

A-kasse Pris
Fagforening
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Frie a-kasse 69 kr.per mdr. 636 kr.Om året 3.372 kr.Om året 4.008 kr.A-kasse + fagforening Læs mere
Business Danmark a-kasse 167 kr.per mdr. 408 kr.Om året 2.196 kr.Om året 2.604 kr.A-kasse + fagforening Læs mere
Det Faglige Hus a-kasse 69 kr.per mdr. 372 kr.Om året 3.372 kr.Om året 3.744 kr.A-kasse + fagforening Læs mere
Krifa a-kasse 69 kr.per mdr. 216 kr.Om året 3.372 kr.Om året 3.588 kr.A-kasse + fagforening Læs mere
Ase a-kasse 69 kr.per mdr. 84 kr.Om året 3.372 kr.Om året 3.456 kr.A-kasse + fagforening Læs mere
3F a-kasse 464 kr.per mdr. Ingen
besparelse
Ingen
besparelse
Ingen
besparelse
Læs mere
Data senest opdateret: 05.02.2020

Hvorfor bør man have en fagforening som SOSU-assistent?

At være medlem af en fagforening er på mange måder som at tegne en forsikring. Fagforeningen er dit sikkerhedsnetværk, hvis du kommer ud for problemer i relation til dit arbejdsliv. En organisation, der varetager dine interesser med henblik på et sundere arbejdsliv. Det kan f.eks. være i forhold til udarbejdelse af ansættelseskontrakter eller håndtering af barsel. Ligeledes hjælper fagforeningen dig med at komme tilbage på arbejdsmarkedet, hvis du på et tidspunkt står uden job.

Fagforeningen er i sig selv en politisk organisation for din profession som SOSU-assistent. Sammenhold skaber forhandlingsmagt. Det kan bruges til din og dine kollegaers fordel, hvis ikke jeres arbejdsforhold og rettigheder respekteres af arbejdsgiveren.

Specielle kontingentforhold og muligheder, hvis man er studerende

Medlemskab i FOA giver en række fordele, hvis du er under uddannelse som SOSU-assistent. Her kan du bl.a. får 20 % rabat på studiebøger samt fordele i forbindelse med bank og forsikring. Alt det kræver blot, at du er studerende.

Vil du vide mere om de mulige fagforeninger og deres priser, kan du med fordel læse vores komplette artikel om fagforening priser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.Nyt fra bloggen

A-kasse uden fagforening

Hvad er en fagforening?

Hvilken fagforening hører jeg til? Få hjælp til valg af fagforening

Jobrettet uddannelse | Hvad er det, og hvad er dine muligheder?

Arbejdsløshedskasser 2020

Læs også

Bedste A-kasse i 2020

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2020 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...


2020 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...

Kategorier

A-kasse priser

A-kasser

Fagforening efter job

fagforeninger

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Uddannelse og karriere

Udmeldelse