Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Ledig? – Hvad med at starte din egen virksomhed?

Start egen virksomhed

Har du været ledig over en længere periode, og har du forsøgt mange forskellige ting for at finde et job, så kan en sidste mulighed være at starte din egen virksomhed. At starte en virksomhed er dog ikke en nem løsning, og brænder du ikke for det du laver, og er du ikke villig til at lægge rigtig mange timer i det, så vil det sandsynligvis aldrig blive en succes.

Har du derimod en genial idé, som du brænder for at føre ud i livet, så er det en oplagt mulighed at forsøge sig som iværksætter. Husk også på, at du kan få supplerende dagpenge som iværksætter, hvilket betyder, at du kan modtage dagpenge samtidig med, at du starter din virksomhed, indtil du kan forsøge dig selv eller dine dagpenge slipper op.

Siden 2008 har det set ret skidt ud med antallet af CVR numre, men siden 2014 er optimismen kommet tilbage, og der er idag rigtig mange der starter egen virksomhed. Udviklingen kan ses på grafen nedenfor. Måske skal du med på bølgen?

nye firmaer

Kilde: Erhversstyrelsen.dk

Hvordan kommer jeg igang?

Et godt sted at starte, når du gerne vil starte en virsomhed, er på virk.dk eller ivækst.dk. Her kan du få en masse råd og vejledning omkring alt det praktiske med moms, CVR nr. og virkomshedsform.

Det kan dog være en god idé ikke at fokusere på alt det praktisk i starten og istedet bare komme i gang med sin idé. For mange er det nemlig ikke den formelle del med regnskaber og CVR nr., der er den sjoveste del, og mange falder derfor fra inden de overhoved er kommet rigtigt igang.

Istedet kan det være en idé blot at komme i gang, og den dag, hvor der kommer omsætning, så få kigget på, hvordan du så får indberettet og registeret denne på rigtig vis.

F.eks. er der mange som vælger at starte en webshop uden at have et CVR nr. eller andet, blot for først at prøve kræfter med det, og så derefter, når man begynder at tjene penge, så kigge på, hvordan selskabet skal struktureres.

Det er nemlig lettere end nogenside før at starte en webshop, så lad os prøve i næste afsnit at se på, hvordan du kommer igang med sådan en.

Start en webshop

Lad os kigge på en helt simpel webshop, f.eks. Secretly.dk. Denne side har vi her på find-a-kasse-priser.dk været med til at starte, og vi kan røbe, at den ikke har kostet mere end 600 kr. at starte, hvis man ikke medregner indkøb af kondomlager.

For at starte en sådan webshop skal man betale for:

  • Webhotel i 1 år: ca. 200 kr.
  • Webshop tema: 300 kr.
  • WordPress + WooCommerce: Gratis
  • Domæne i et år: 45 kr.
  • Betalingsløsning med Clearhouse og Quickpay: Gratis (du betaler per ordre)

Det er altså ikke prisen, der skal afskrække en for at springe ud som iværksætter med egen webshop.

Rent teknisk er det faktisk heller ikke særlig svært at komme i gang.

Når man har købt sit webhotel og domæne (købes typisk sammen), så kan man via en såkaldt 1-klik-installation installere WordPress, som er et gratis hjemmesidesystem brugt af mange tusinde personer i hele verden. Sammen med WordPress skal man installere WooCommerce. Dette sker også med et enkelt klik, og WooCommerce er også gratis.

Når du har disse ting på plads, ja så er du faktisk køreklar med din webshop, og du skal blot have oprettet produkter og indhold. Det hele lyder ret simpelt, og det er det faktisk også, hvis man ikke er bange for at arbejde lidt med IT. Hvis det hele virker ret uoverskueligt, så findes der også masser af gratis hjælp online. F.eks. kan vi anbefale dette WordPress kursus, som viser dig, hvordan du kommer igang med din egen hjemmeside og/eller webshop med WordPress og WooCommerce.

Vi håber, at vi med denne artikel, har givet dig mod på at starte din egen virksomhed, måske en webshop. Du behøver ikke tage store lån og løbe store risici for at starte en virksomhed idag, f.eks. kan en webshop startes for ganske få penge, og det er derfor nemt og risikofrit at prøve iværksætterlivet af.

 

  Skrevet af: Redaktionen     25-10-2016     Skrevet i: Ledighed, Uddannelse og karriere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

I september blev der rundet 3 mio. lønmodtagere

A-kassen Frie udbetaler nu 3.000 kr. ekstra i dagpenge til ledige medlemmer

Ledigheden er steget i juli og august

Sygedagpenge | Den store guide

Hvad er en gul fagforening?

Læs også

Bedste A-kasse i 2023

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2023 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasser 2023

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af de billigste på markedet. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


Fagforening priser

Lige som med a-kasser, er der stor, hvis ikke endnu større, forskel på priserne på fagforeningerne. Vi giver dig et komplet overblik med denne guide til fagforening priser Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening