lønsikring bedst i test

Lønsikring bedst i test

Indhold
Spar op til 1.120 kr.
om året på din a-kasse
Vælg din nuværende a-kasse

Der er stor forskel på lønsikringer. Udover prisen er der en lang række faktorer, som påvirker, hvor god en lønsikring er og hvor godt den dækker dig ind. Derfor har vi i denne artikel sat os for at kigge på alle disse faktorer og kåre den lønsikring, der er bedst i test!

Her på siden går vi meget op i lønsikringer, og det er også derfor vi har udviklet markedets førende lønsikrings-beregner.

Men hvor får man egentlig den bedste lønsikring lige nu, og hvad betegner en god lønsikring? Det har vi taget et kig på i denne artikel.

Der findes flere parametre, som man skal vurdere en lønsikrig på:

  • Kundetilfredshed hos den a-kasse der udbyder den
  • Dækningen i procent
  • Prisen
  • Længden på kvalifikationsperioden
  • Om der er dækning ved egen opsigelse
  • Hvor lang selvriskoperioden er og om det overhoved er en

Lad os tage et kig på dem enkeltvis

Vores konklusion først

Det er ikke sikkert, at du har tid til at læse alle faktorerne igennem enkeltvis og dermed få en forstpelse for, hvad vi begrunder vores kåring med. I så fald får du konklusionen her – du kan læse videre, hvis du vil vide mere.

På baggrund af nedenstående faktorer hos de forskellige udbydere, har vi i 2019 faktisk fået en delt kåring. Vi mener nemlig at både FTFa og Frie bør kåres til at have den lønsikring, der er bedst i test.

Kundetilfredshed hos den a-kasse der udbyder den

Et vigtigt forhold er, hvorvidt medlemmerne af a-kassen som tilbyder lønsikringen er tilfredse med det produkt de får. Dette kan man blandt andet se på deres Trustpilotscore, og denne kan altså samme med de andre punkter skubbe til, hvem der bør kåres til at have den bedste lønsikring i test.

Herunder har vi fundet scores på en lang række udbydere af lønsikringer. Du kan klikke videre og læse mere om dem, hvis du har lyst.

swipe a-kasseSwipe for at se fuld tabel

A-kasse Score Få et tilbud!
Business Danmark a-kasse 9.4 ★ SE TILBUD
Frie Funktionærer a-kasse 9.3 ★ SE TILBUD
Det Faglige Hus a-kasse 8.9 ★ SE TILBUD
CA A-kasse a-kasse 8.8 ★ SE TILBUD
Akademikernes A-kasse a-kasse 8.3 ★ SE TILBUD
Krifa a-kasse 8 ★ SE TILBUD
FTF A-kasse a-kasse 7.8 ★ SE TILBUD
Ase a-kasse 7.5 ★ SE TILBUD
Magistrenes A-kasse a-kasse 7.4 ★ SE TILBUD
Min A-kasse a-kasse 7.4 ★ SE TILBUD
Data senest opdateret: 07.06.2019

Dækningen i procent

Det er forskelligt, hvor meget de enkelte lønsikringer dækker. Nogle dækker helt op til 90% af din løn, mens andre kun dækker 80-85%. Et eksempel med en 90% dækning kunne være:

Din løn er 28.000 kr. – 8 % i AM-bidrag = 25.760 kr. x 90 % = en dækning på 23.000 kr. før skat.

Herunder finder du dæknings procent:

swipe a-kasseSwipe for at se fuld tabel

Lønsikring fra Dækning
Lønsikring fra Krifa 90 %
Lønsikring fra Frie Funktionærer 90 %
Lønsikring fra FTF A-kasse 90 %
Lønsikring fra Det Faglige Hus 90 %
Lønsikring fra business danmark 90 %
Lønsikring fra Akademikernes A-kasse 90 %
Lønsikring fra CA A-kasse 90 %
Lønsikring fra 3F 80 %
Lønsikring fra Magistrenes A-kasse 80 %
Lønsikring fra Min A-kasse 80 %
Lønsikring fra Ase 80 %
Data senest opdateret: 07.06.2019

Dækningerne er “op til” X antal procent. Det vil sige, at du i mange tilfælde godt kan vælge at forsikre dig for mindre. Den angivne procent er dog det maksimale.

Prisen

Prisen har selvfølgelig også en stor betydning for, hvilke lønsikring der kan kåres til bedst i test, da man selvfølgelig ikke vil betale mere end højst nødvendigt for sin forsikring.

Prisen på en lønsikring anhænger af, hvor høj en løn du vil forsikre, og derfor vil vi henvise dig til vores side med lønsikring priser, hvis du gerne vil se hvad det vil koste at forsikre din løn hos de forskellige udbydere.

Længden på kvalifikationsperioden

Kvalifikationsperioden er den periode du skal have haft din lønsikring før du kan tage den i brug. Denne periode svinger fra 6 til 12 måneder.

Her er det selvfølgelig bedst at have en kort periode, da du på den måde er hurtigere sikret, hvis du skulle miste dit arbejde lige efter du har tegnet din lønsikring. Når man vælger en lønsikring der er bedst i test, så kigger man således på den lønsikring der har den korteste kvalifikationsperiode.

Igen kan du se kvalifikationsperiode hos de forskellige udbydere med vores lønsikring-beregner.

Om der er dækning ved egen opsigelse

Det er langt de færreste lønsikringer som dækker dig, hvis du selv siger dit job op.

Hos langt de fleste er lønsikringen ubrugelig, hvis du selv vælger at sige dit job på. Denne faktor har vi selvfølgelig haft med i vores overvejelser og belønnet de a-kasser, hvor du selv kan opsige dit job og stadig gøre brug af din lønsikring.

Hvor lang selvriskoperioden (karansperioden) er og om der overhoved er en

Selvriskoperioden, også kaldet karansperioden, er en periode som mange a-kasser opererer med.

Det er en periode du skal vente før din forsikring starter. Der er typisk tale om 30 dage, men hos enkelte udbydere er der faktisk ingen selvriskoperiode.

Hvad siger Forbrugerrådet Tænk?

Forbrugerrådet tænk lavede i 2017 en større test af lønsikringer, og her løb lønsikringen hos Frie (igennem FF forsikring) af med sejren.

Dette passer også rigtig godt med vores kundetilfredshedsoversigt og dækningtabel, hvor netop Frie scorer pænt på alle fronter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2019

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2019 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...

2019 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...


Lønsikring priser

Overvejer du at tegne en lønsikring, så bør du bruge vores værktøj, der hjælper dig med at finde den billigste og bedste lønsikring til dit lønniveau.Læs mere...