Lønsikring hvis man selv siger op

Lønsikring hvis man selv siger op | Sådan er du stillet

Indhold
Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Lønsikring, hvis du selv siger op

En lønsikring er en ekstra økonomisk sikring ud over dine dagpenge i tilfælde af, at du bliver arbejdsløs. Det betyder, at du kan forsikre dig med en højere udbetalt sats hver måned, hvis du bliver fritstillet.

Typisk kan man forsikre alt mellem 80-90 % af sin nuværende bruttoindkomst, så du har et større økonomisk sikkerhedsgrundlag, hvis du skulle være så uheldig at miste dit arbejde. Der er flere faktorer, der spiller ind i, hvor meget ekstra du kan få ud over din dagpengesats, men det kan du typisk læse hos din a-kasse. Der er dog derudover nogle regler, man skal være opmærksom på, hvis man gerne vil gøre brug af sin lønsikring.

Som udgangspunkt tæller din lønsikring kun, hvis du bliver opsagt af din virksomhed, eller hvis du som selvstændig går konkurs. Det betyder, at i langt de fleste tilfælde kan du ikke gøre brug af din lønsikring, hvis du selv vælger at opsige din stilling. Hos nogle a-kasser kan der dog være undtagelser for dette, og du bør derfor altid kontakte dit forsikringsselskab eller din a-kasse, hvis du gerne vil gøre brug af lønsikringen. Så er du nemlig helt sikker på, hvilke regler der gælder.

Billigere a-kasse, fagforening og lønsikring

Hvornår har du sidst tjekket om du betaler for meget for a-kasse og fagforening?

Herunder har vi lavet en test, hvor du kan vælge din nuværende a-kasse og/eller fagforening, og teste hvor meget du kan spare ved evt. at flytte til en anden.

Langt de fleste a-kasser som du finder i vores sammenligning, tilbyder også lønsikring, så måske du også kan få en bedre pris på lønsikring her!

Det er i hvert fald altid en god idé at tage testen – det ville være ærgerligt, hvis du kunne spare flere tusinde kroner hvert år og ikke gjorde det!

Hvordan fungerer lønsikring?

En lønsikring hjælper dig, hvis du mister dit arbejde. Det giver dig en økonomisk ro, så du har tid til at komme videre fra det arbejde, der har fritstillet dig. En lønsikring giver dig mulighed for at bevare op til 90 % af din bruttoløn. Det betyder, at du får et ekstra tilskud oven i dine dagpenge, som du kommer til at modtage hver måned.

Der er typisk et maksimumbeløb for, hvor meget en lønsikring kan være på, og satser kan være forskellige fra selskab til selskab. Der er dog andre ting, du skal være opmærksom på, inden du får dig en lønsikring.

Som nævnt træder din lønsikring ikke i kraft, hvis du selv opsiger dit arbejde. Derudover vil der typisk være en periode, hvor du skal være i arbejde, inden du kan anvende lønsikringen. Det kan eksempelvis være en regel om, at du skal være i arbejde i minimum ni måneder, inden du kan gøre brug af lønsikringen. Derudover dækker din lønsikring heller ikke, hvis du har mistanke om, at du snart blive arbejdsløs på det tidspunkt, du køber forsikringen.

Har du dog helt styr på dette, og vil du bare gerne have en ekstra sikkerhed i tilfælde af arbejdsløshed, kan en lønsikring i mange tilfælde være en rigtig god idé.

Hvorfor kan lønsikring være en god idé?

En lønsikring kan være en god idé, hvis du er bange for at miste dit arbejde i fremtiden. Det giver nemlig en ekstra sikkerhed for din økonomi, hvis du skulle være uheldig at miste jobbet. Så det er en ekstra forsikring til din fremtidige økonomi.

Arbejder du i en branche, der er meget uforudsigelig, kan det være værd at overveje, om du burde anskaffe dig en lønsikring. Det kan nemlig være meget problematisk at være vant til at tjene fornuftigt til pludseligt at være på en dagpengesats. Med en lønsikring slipper du helt for denne bekymring og kan derfor fokusere på andre ting.

Derudover kommer det selvfølgelig også an på din nuværende indkomst, og hvor meget din a-kasse eller forsikringsselskab vil dække op til. 90% er umiddelbart en ret god sats at gå efter, og for at en lønsikring kan være en god idé, bør man også tjene mere end 25.000 om måneden. Ellers er det ikke sikkert, at en lønsikring er en god idé for dig.

Er du i den position, at du allerede er arbejdsløs, eller er du måske på deltidsarbejde eller studerende, er en lønsikring ikke en god idé for dig. I de fleste tilfælde kan det heller ikke lade sig gøre at tegne en lønsikring, hvis man ikke har et fuldtidsarbejde.

Findes der lønsikringer, der ikke kræver a-kasse?

Ja, der findes masser af muligheder for lønsikring, som ikke involverer en a-kasse. Mange forsikringsselskaber tilbyder lønsikring, så hvis du ikke er medlem af en a-kasse, kan det bestemt være en mulighed.

Her kan du f.eks. se nogle lønsikringer uden a-kasse.

Disse typer lønsikring er lige så gode som så mange andre, så der er ikke den store forskel fra disse og til dem, der kommer fra en a-kasse. Ens for dem alle er dog reglerne, som gælder, før du kan blive dækket af en lønsikring.

Derudover bør du også være opmærksom på kvalifikationsperioden, som kan være meget varierende fra selskab til a-kasse. Kvalifikationsperioden er et vist antal måneder, du skal være i arbejde, inden din lønsikring kan hjælpe dig. Du kvalificerer dig altså til at kunne modtage dækning fra din lønsikring.

Om du vælger at gøre brug af din a-kasse eller et andet forsikringsselskab, er helt op til dig. Vi anbefaler dog, at man altid er medlem af en a-kasse, så du på den måde kan modtage dagpengesatsen og have gode ressourcer til rådighed, hvis du skulle blive arbejdsløs. Så har du nemlig lettere ved hurtigere at komme ud på arbejdsmarkedet igen.

Hvornår kan det ikke betale sig med en lønsikring?

Det er jo det helt store spørgsmål. Kan det egentlig betale sig med en lønsikring? I mange tilfælde er en lønsikring nok ikke det rette valg. Det lyder som en god sikring at din fremtidige økonomi, men mange forsikringsselskaber holder ikke helt, hvad de lover. Derfor er det altid en nødvendighed at læse det med småt i din aftale.

Der er typisk en selvrisiko på disse forsikringer, der gør, at man ikke får udbetalt noget den første måned som ledig. Derudover skal man selvfølgelig være dagpengeberettiget og søge et bestemt antal jobs om måneden.

En lønsikring kan dog betale sig i nogle tilfælde. Har du ikke en opsparing, kan det være en god idé med en lønsikring. Det betyder nemlig, at det har ekstra store konsekvenser for dig, hvis du går hen og mister dit arbejde. Det kan eksempelvis være, fordi du og din familie økonomisk ikke kan sidde i jeres hus, hvis du mister jobbet.

Det er dog svært at sige, hvornår en lønsikring er det helt rigtige valg. I mange situationer kan man betale for en lønsikring, som man aldrig nogensinde får brugt. Har du været lønsikret hele dit liv, skal du være ledig på et eller andet tidspunkt i dit arbejdsliv i ca. 3 år. Og det er altså lang tid at være ledig. Det er derfor dig, der bedst ved, om det kan betale sig. Kig din økonomiske situation igennem, og overvej, om det vil give dig mere ro

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasse priser 2024

I denne artikel sammenligner vi de a-kasser som pt. er på marked. Hvem har den laveste pris, hvem er dyrest og hvem taber medlemmer mens andre har stor tilgang... Læs mere...

Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste Fagforening Priser

Lige som med a-kasser, er der stor, hvis ikke endnu større, forskel på priserne på fagforeningerne. Vi giver dig et komplet overblik med denne guide til fagforening priser, og hvem der billigst lige nu Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Nyheder

Hvad hedder en a-kasse og dagpenge på engelsk?

I denne guide giver vi dig svare på hvad a-kasse og dagpenge hedder på engelsk. Brug termerne hvis du f.eks. skal arbejde i udlandet.... Læs nyhed

2024-04-12

Unemployment insurance funds in Denmark | Complete guide in English

Looking for unemployment insurance funds in Denmark? Read this guide in english and find out how it works.... Læs nyhed

2024-03-19

Er du en af dem, der får flere penge?

Fra enten den 1. marts eller 1. april kan du se frem til at få flere penge, hvis der er en overenskomst på din arbejdsplads. For de fleste sker det gennem Fritvalgs Lønkontoen. Snart kan du se frem til at få flere penge mellem hænderne, hvis du er tilknyttet en af HK Handels overenskomster. For […]

... Læs nyhed

2024-03-15

Den nyeste arbejdskraftundersøgelse viser, at jobomsætningen er faldet

Danmarks største interviewundersøgelse, arbejdskraftundersøgelsen (AKU), viser, at der i fjerde kvartal i 2023 var et fald i jobomsætningen.... Læs nyhed

2024-03-01

Du kan få dagpenge ved dem alle, men hvad kan a-kasserne ellers?

Her kigger vi på nogle af de fordele, som de forskellige a-kasser lokker med. For hvad kan de egentlig udover at udbetale dine dagpenge?... Læs nyhed

2024-01-31

2024 byder på forhøjet kontingent for alle medlemmer af a-kasser

Alle danskere kan i 2024 forvente at prisen på deres a-kasse vil stige. Se her, hvor meget mere du kan forvente at komme til at betale... Læs nyhed

2023-12-21