Lønsikring uden a-kasse

Lønsikring uden a-kasse | Hos disse udbydere kan du få en privat lønsikring

Indhold
Spar op til 7.200 kr.
om året på a-kasse og fagforening
Vælg din nuværende a-kasse
Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Ønsker du den samme tryghed som dagpenge og en supplerende lønsikring kan give dig? Men gider du ikke at stå til rådighed for jobcentret og søge x-antal ligegyldige ansøgninger hver uge? Så er en lønsikring uden a-kasse, også kaldet en privat lønsikring, måske løsningen for dig!

Men kan man ikke kun tegne en lønsikring, hvis man er medlem af en a-kasse?

Nej, det er faktisk ikke tilfældet. Flere og flere a-kasse og forsikringselskaber er nemlig begyndt at udbyde  lønsikringer, hvor det ikke er et krav, at du samtidig er medlem af en a-kasse.

Normalt er lønsikringer det man kalder for “supplerende” lønsikring, hvor lønsikringen supplerer dine dagpenge (som du kun kan få, hvis du er medlem af en a-kasse), men nu er der også kommet det man kalder for “lønforsikring”, “privat arbejdsløshedsforsikring” eller “privat lønsikring” (kært barn mange navne), som er en forsikring af din løn, uden krav om a-kasse medlemskab.

Herunder har vi fundet en række udbydere af lønsikring uden a-kasser.

Hvor kan man få en lønsikring uden en a-kasse?

swipe a-kasseSwipe for at se fuld tabel

Lønsikring fra Priser fra
Lønsikring fra Ase 498 kr. Pris / md. TJEK DIN PRIS
Lønsikring fra Frie 531 kr. Pris / md. TJEK DIN PRIS
Data senest opdateret: 16.08.2021

Udover de nævnte udbydere i tabellen, kan du typisk også tegne en lønforsikring igennem dit forsikringselskab. Her skal du dog være opmærksom på, at også forsikringselskabet i mange tilfælde går ud fra, at du er medlem af en a-kasse og derfor som standard tilbyder dig en supplerende lønsikring.

Vil du tegne en lønsikring igennem et forsikringselskab, skal du derfor altid gøre opmærksom på, at du ikke er medlem af en a-kasse, og at du derfor har brug for en lønforsikring, der dækker hele din løn. I mange tilfælde vil dette påvirke præmien på din forsikring, så den beliver betydeligt dyrere end priserne du finder i tabellen ovenfor.

Kan det betale sig at melde sig ind i en a-kasse kun for at få lønsikringen?

I nogle tilfælde er prisen for a-kasse + lønsikring billigere end hvis du valgte at forsikre din løn uden a-kasse. I vores store lønsikring pris-overblik, kan du indtaste din løn og se, hvad a-kasse og lønsikring koster samlet set hos de forskellige a-kasser, måske det er billigere for dig blot at melde dig ind i den a-kasse, der samlet set tilbyder den bedste og billigste a-kasse + lønsikring pakke.

Det hele afhænger af din løn, men herunder har vi fundet et eksempel, hvor det faktisk er billigere at melde sig ind i en a-kasse og tegne en lønsikring fremfor at tegne en lønsikring uden en a-kasse:

Vi ønsker at forsikre en løn på 31.000

Hos Dansk Lønsikring koster det 729 kr. / mdr. at forsikre denne løn uden en a-kasse.

Vælger du istedet at melde dig ind i en a-kasse og tegne en supplerende lønsikring, kan gøre det billigere hos nedenstående udbydere:

Min a-kasse: 679 kr. / mdr. (a-kasse inklusiv lønsikring)

MA a-kasse: 674 kr. / mdr. (a-kasse inklusiv lønsikring)

ASE a-kasse: 690 kr. / mdr. (a-kasse inklusiv lønsikring)

FTFa a-kasse: 710 kr. / mdr. (a-kasse inklusiv lønsikring)

Du kan selv teste din løn her, og se opdaterede priser på, hvad det vil koste at forsikring netop din løn.

Hvorfor vælge en lønsikring uden a-kasse?

Når man nu i nogle tilfælde kan få en lønsikring inklusiv a-kasse til nogenlunde samme pris som det koster at tegne en uden en a-kasse, hvorfor så ikke blot melde sig ind i en a-kasse?

Grundene kan være mange, men her er et par situationer, hvor det giver mening at vælge en lønsikring uden a-kasse:

Du er selvstændig

Er man selvstændig, giver det typisk ikke mening at være medlem af en a-kasse, da du ikke kan få ret til dagpenge, medmindre du opløser dine virksomheder. Dette er et problem for mange selvstændige, der f.eks. har et holdingselskab som en slags pensionsopsparing. Her giver det mening at tegne en lønsikring uden a-kasse, da man på den måde kan forsikre sin egen løn, hvis man en dag ikke kan udbetale løn til sig selv mere.

Du skal dog være opmærksom på at nogle udbydere af lønsikring uden a-kasse, ikke tilbyder lønsikring til selvstændige.

Du “orker ikke” jobcentret og de mange krav til jobsøgning

Mange vælger en lønsikring uden a-kasse, fordi de simpelthen ikke kan overskue, at skulle søge x-antal job hver uge og samtidig stå til regnskab overfor jobcentret for at få sine dagpenge udbetalt. Det er også frygten for at blive sendt i en ligegyldig praktik eller anden form for aktivering, som der er mange der undgår ved at tegne en privat lønsikring udenom det offentlige dagpengesystem.

Ved at vælge en løsning, hvor man ikke er underlagt det offentlige system, kan man selv målrette sin jobsøgning og kun søge de job´s som rent faktisk giver mening for en.

Hvad skal man være opmærksom på når man vælger en lønsikring uden a-kasse?

Når man vælger en lønsikring uden a-kasse, så er det vigtigt, at man er opmærksom på, at denne lønsikring typisk ikke gælder så lang tid, som en normal lønsikring.  F.eks. dækker de supplerende lønsikring i nogle tilfælde op til 3 år, men lønsikringer uden a-kasse typisk dækker i maks. 1 år.

Som nævnt før, skal du også være opmærksom på, at du som selvstændig måske ikke kan tegne en privat lønsikring.

Hvis du skifter fra en a-kasse med lønsikring til en privat lønsikring eller fra en privat lønsikring til en anden, kan du typisk ikke medtage din anciennitet, altså den periode du skal have haft lønsikringen, inden du kan gøre brug af den (karensperiode). Det kan du derimod altid, hvis du skifter mellem to a-kasser og også ønsker din lønsikring flyttet til den nye a-kasse.

Er du over 55 skal du desuden være opmærksom på, at mange lønsikringer ikke dækker, hvis du er over 60 år. Ja faktisk kan du slet ikke tegne en lønsikring, når du når op sidst i halvtredserne.

Herunder finder du en oversigt over alderskravene hos de forskellige udbydere af lønsikringer:

swipe a-kasseSwipe for at se fuld tabel

Lønsikring fra Meld dig ind
inden du fylder
Dækning
indtil du fylder
Lønsikring fra FOA 65 år Maks. alder 65 år Dækningsgrænse
Lønsikring fra FTF A-kasse 60 år Maks. alder 65 år Dækningsgrænse
Lønsikring fra Business Danmark 60 år Maks. alder 65 år Dækningsgrænse
Lønsikring fra 3F 60 år Maks. alder 65 år Dækningsgrænse
Lønsikring fra MA A-kasse 60 år Maks. alder 65 år Dækningsgrænse
Lønsikring fra Det Faglige Hus 59 år Maks. alder 65 år Dækningsgrænse
Lønsikring fra Min A-kasse 59 år Maks. alder 65 år Dækningsgrænse
Lønsikring fra Krifa 59 år Maks. alder 60 år Dækningsgrænse
Lønsikring fra Frie 59 år Maks. alder 63 år Dækningsgrænse
Lønsikring fra Ase 58 år Maks. alder 60 år Dækningsgrænse
Lønsikring fra Akademikernes A-kasse 55 år Maks. alder 63 år Dækningsgrænse
Lønsikring fra CA A-kasse 55 år Maks. alder 65 år Dækningsgrænse
Data senest opdateret: 16.08.2021

Kan det betale sig med en lønsikring?

Ligegyldigt om du vælger en privat lønsikring eller supplerende lønsikring igennem din a-kasse, så er der visse tilfælde, hvor det ikke kan betale sig med en lønsikring.

En generel regel er f.eks, at hvis du tjener 26.000 eller derunder om måneden, så kan en lønsikring ikke betale sig. Det kan den ikke, fordi den del som lønsikringen dækker i forhold til de dagpenge du kan få er så lille, at det ikke vil gøre den store forskel. Det du betaler for lønsikringen vil også her være alt for højt i forhold til hvad du egentlig vil få ud af sikringen.

De fleste lønsikringer har desuden en karensperiode på 3 måneder, hvor du skal gå ledig inden lønsikringen træder i kræft. Mener du, at du kan komme i job indenfor 3 måneder, giver en lønsikring heller ikke mening.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2021

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2021 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...

2021 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...


Lønsikring priser

Overvejer du at tegne en lønsikring, så bør du bruge vores værktøj, der hjælper dig med at finde den billigste og bedste lønsikring til dit lønniveau.Læs mere...

Nyheder

Fagforeningerne og de dyre adresser

Danske fagforeninger har smag for lækre hovedkontorer. I denne artikel kigge vi på fagforeningerne med de mest prominente adresser.... Læs nyhed

2021-08-25

Her er Danmarks dyreste A-kasse

Hvem er den dyreste a-kasse lige nu? Det ser vi på i denne artikel, hvor vi også kigger på, hvorfor nogle a-kasser er dyrere end andre.... Læs nyhed

2021-06-14

Dagpengeperiode | hvor lang tid kan jeg få dagpenge?

Hvor længe kan du få dagpenge fra din a-kasse? Hvornår kan din dagpengeperiode forlænges, og hvad skal der til? Vi giver dig svaret!... Læs nyhed

2021-05-17

A-kasse og fagforening

Vi skal i denne artikel kigge på a-kasse og fagforening. Vi skal f.eks. se, hvor du kan få a-kasse og fagforening samlet samme sted.... Læs nyhed

2021-02-18

Dimittendsats 2021

I denne artikel kan du se hvad Dimittendsatsen [year] er, og hvad du som dimittend skal være opmærksom på, når du er færdig på studiet... Læs nyhed

2021-02-17

IDA a-kasse

I denne artikel skal vi se på, hvilke muligheder du har, hvis du er medlem af IDA og gerne vil have en god a-kasse også.... Læs nyhed

2020-11-05