Lønsikring uden a-kasse

Lønsikring uden a-kasse | Hos disse udbydere kan du få en privat lønsikring

Indhold
Spar op til 7.200 kr.
om året på a-kasse og fagforening
Vælg din nuværende a-kasse
Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Ønsker du den samme tryghed som dagpenge og en supplerende lønsikring kan give dig? Men gider du ikke at stå til rådighed for jobcentret og søge x-antal ligegyldige ansøgninger hver uge? Så er en lønsikring uden a-kasse, også kaldet en privat lønsikring, måske løsningen for dig!

Men kan man ikke kun tegne en lønsikring, hvis man er medlem af en a-kasse?

Nej, det er faktisk ikke tilfældet. Flere og flere a-kasse og forsikringselskaber er nemlig begyndt at udbyde  lønsikringer, hvor det ikke er et krav, at du samtidig er medlem af en a-kasse.

Normalt er lønsikringer det man kalder for “supplerende” lønsikring, hvor lønsikringen supplerer dine dagpenge (som du kun kan få, hvis du er medlem af en a-kasse), men nu er der også kommet det man kalder for “lønforsikring”, “privat arbejdsløshedsforsikring” eller “privat lønsikring” (kært barn mange navne), som er en forsikring af din løn, uden krav om a-kasse medlemskab.

Herunder har vi fundet en række udbydere af lønsikring uden a-kasser.

Hvor kan man få en lønsikring uden en a-kasse?

swipe a-kasseSwipe for at se fuld tabel

Lønsikring fra Priser fra
Lønsikring fra Frie 724 kr. Pris / md. TJEK DIN PRIS
Data senest opdateret: 01.12.2023

Udover de nævnte udbydere i tabellen, kan du typisk også tegne en lønforsikring igennem dit forsikringselskab. Her skal du dog være opmærksom på, at også forsikringselskabet i mange tilfælde går ud fra, at du er medlem af en a-kasse og derfor som standard tilbyder dig en supplerende lønsikring.

Vil du tegne en lønsikring igennem et forsikringselskab, skal du derfor altid gøre opmærksom på, at du ikke er medlem af en a-kasse, og at du derfor har brug for en lønforsikring, der dækker hele din løn. I mange tilfælde vil dette påvirke præmien på din forsikring, så den beliver betydeligt dyrere end priserne du finder i tabellen ovenfor.

Kan det betale sig at melde sig ind i en a-kasse kun for at få lønsikringen?

I nogle tilfælde er prisen for a-kasse + lønsikring billigere end hvis du valgte at forsikre din løn uden a-kasse. I vores store lønsikring pris-overblik, kan du indtaste din løn og se, hvad a-kasse og lønsikring koster samlet set hos de forskellige a-kasser, måske det er billigere for dig blot at melde dig ind i den a-kasse, der samlet set tilbyder den bedste og billigste a-kasse + lønsikring pakke.

Det hele afhænger af din løn, men herunder har vi fundet et eksempel, hvor det faktisk er billigere at melde sig ind i en a-kasse og tegne en lønsikring fremfor at tegne en lønsikring uden en a-kasse:

Vi ønsker at forsikre en løn på 31.000

Hos Dansk Lønsikring koster det 729 kr. / mdr. at forsikre denne løn uden en a-kasse.

Vælger du istedet at melde dig ind i en a-kasse og tegne en supplerende lønsikring, kan gøre det billigere hos nedenstående udbydere:

Min a-kasse: 679 kr. / mdr. (a-kasse inklusiv lønsikring)

MA a-kasse: 674 kr. / mdr. (a-kasse inklusiv lønsikring)

ASE a-kasse: 690 kr. / mdr. (a-kasse inklusiv lønsikring)

FTFa a-kasse: 710 kr. / mdr. (a-kasse inklusiv lønsikring)

Du kan selv teste din løn her, og se opdaterede priser på, hvad det vil koste at forsikring netop din løn.

Hvorfor vælge en lønsikring uden a-kasse?

Når man nu i nogle tilfælde kan få en lønsikring inklusiv a-kasse til nogenlunde samme pris som det koster at tegne en uden en a-kasse, hvorfor så ikke blot melde sig ind i en a-kasse?

Grundene kan være mange, men her er et par situationer, hvor det giver mening at vælge en lønsikring uden a-kasse:

Du er selvstændig

Er man selvstændig, giver det typisk ikke mening at være medlem af en a-kasse, da du ikke kan få ret til dagpenge, medmindre du opløser dine virksomheder. Dette er et problem for mange selvstændige, der f.eks. har et holdingselskab som en slags pensionsopsparing. Her giver det mening at tegne en lønsikring uden a-kasse, da man på den måde kan forsikre sin egen løn, hvis man en dag ikke kan udbetale løn til sig selv mere.

Du skal dog være opmærksom på at nogle udbydere af lønsikring uden a-kasse, ikke tilbyder lønsikring til selvstændige.

Du “orker ikke” jobcentret og de mange krav til jobsøgning

Mange vælger en lønsikring uden a-kasse, fordi de simpelthen ikke kan overskue, at skulle søge x-antal job hver uge og samtidig stå til regnskab overfor jobcentret for at få sine dagpenge udbetalt. Det er også frygten for at blive sendt i en ligegyldig praktik eller anden form for aktivering, som der er mange der undgår ved at tegne en privat lønsikring udenom det offentlige dagpengesystem.

Ved at vælge en løsning, hvor man ikke er underlagt det offentlige system, kan man selv målrette sin jobsøgning og kun søge de job´s som rent faktisk giver mening for en.

Hvad skal man være opmærksom på når man vælger en lønsikring uden a-kasse?

Når man vælger en lønsikring uden a-kasse, så er det vigtigt, at man er opmærksom på, at denne lønsikring typisk ikke gælder så lang tid, som en normal lønsikring.  F.eks. dækker de supplerende lønsikring i nogle tilfælde op til 3 år, men lønsikringer uden a-kasse typisk dækker i maks. 1 år.

Som nævnt før, skal du også være opmærksom på, at du som selvstændig måske ikke kan tegne en privat lønsikring.

Hvis du skifter fra en a-kasse med lønsikring til en privat lønsikring eller fra en privat lønsikring til en anden, kan du typisk ikke medtage din anciennitet, altså den periode du skal have haft lønsikringen, inden du kan gøre brug af den (karensperiode). Det kan du derimod altid, hvis du skifter mellem to a-kasser og også ønsker din lønsikring flyttet til den nye a-kasse.

Er du over 55 skal du desuden være opmærksom på, at mange lønsikringer ikke dækker, hvis du er over 60 år. Ja faktisk kan du slet ikke tegne en lønsikring, når du når op sidst i halvtredserne.

Herunder finder du en oversigt over alderskravene hos de forskellige udbydere af lønsikringer:

swipe a-kasseSwipe for at se fuld tabel

Kan det betale sig med en lønsikring?

Ligegyldigt om du vælger en privat lønsikring eller supplerende lønsikring igennem din a-kasse, så er der visse tilfælde, hvor det ikke kan betale sig med en lønsikring.

En generel regel er f.eks, at hvis du tjener 26.000 eller derunder om måneden, så kan en lønsikring ikke betale sig. Det kan den ikke, fordi den del som lønsikringen dækker i forhold til de dagpenge du kan få er så lille, at det ikke vil gøre den store forskel. Det du betaler for lønsikringen vil også her være alt for højt i forhold til hvad du egentlig vil få ud af sikringen.

De fleste lønsikringer har desuden en karensperiode på 3 måneder, hvor du skal gå ledig inden lønsikringen træder i kræft. Mener du, at du kan komme i job indenfor 3 måneder, giver en lønsikring heller ikke mening.

2 Kommentarer

  • Kenneth Sørensen siger:

    Er der lønsikring for fyldt 61år?

    • Redaktionen siger:

      Hej Kenneth,

      Nej desværre, hvis du ikke har tegnet forsikringen, inden du fyldte 61, kan du ikke få den, men hvis du allerede har den, gælder den indtil du bliver 65 i de fleste tilfælde.

      Mvh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2023

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2023 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasser 2023

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...

Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af de billigste på markedet. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


Fagforening priser

Lige som med a-kasser, er der stor, hvis ikke endnu større, forskel på priserne på fagforeningerne. Vi giver dig et komplet overblik med denne guide til fagforening priser Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Nyheder

I september blev der rundet 3 mio. lønmodtagere

I september kom der 3.100 nye lønmodtagere, og den aktive arbejdsstyrke kom op over 3 millioner lønmodtagere for første gang nogenside... Læs nyhed

2023-11-27

A-kassen Frie udbetaler nu 3.000 kr. ekstra i dagpenge til ledige medlemmer

Ledige medlemmer af fagforeningen og a-kassen Frie kan nu se frem til at modtage 3.000 kr. ekstra i dagpenge om måneden, hvis de ikke er kommet i arbejde. er en billig fagforening og a-kasse, som sætter fokus på at få deres ledige medlemmer hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet, og nu udbetaler de hele 3.000 kr. ekstra […]

... Læs nyhed

2023-10-31

Ledigheden er steget i juli og august

I løbet af sommerens sidste to måneder er ledigheden steget på det danske marked. Til gengæld er beskæftigelsen i samme periode forbedret. Ledigheden på det danske arbejdsmarked er i disse år historisk lav, og faktisk har vi de seneste to år kun oplevet meget små stigninger, når det kommer til ledighedsprocenten. I løbet af juli […]

... Læs nyhed

2023-09-26

Sygedagpenge | Den store guide

Er du på sygedagpenge eller skal du måske til at modtage sygedagpenge. Så læs med her, bliv klogere på sygedagpenge, og undgå overraskelser.... Læs nyhed

2023-09-22

Hvad er en gul fagforening?

Har du undret dig over, hvad en gul fagforening er? Få svaret her, hvor vi både kigger på gule og røde fagforeninger... Læs nyhed

2023-09-18

Ansættelsesbevisloven er trådt i kraft

Den 1. juli 2023 trådte Folketingets ansættelsesbevislov i kraft. Den får både betydning for dig som arbejdstager og -giver... Læs nyhed

2023-08-29