Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Styrk dine kompetencer med onlinekurser

Kurser til kompetanceudvikling

I Danmark tilbydes der en væld af muligheder for efteruddannelse og kurser til ledige f.eks. igennem AOF. Mange af disse kurser koster dog penge, og vil man ikke betale selv, skal ens tilmelding og deltagelse arrangeres i samarbejde med det lokale jobcenter  og/eller a-kassen.

I nogle tilfælde kan dette være en længere process, og du har heller ikke ubegrænset mulighed for kurser og efteruddannelse til rådighed.

En god måde, hvorpå du selv kan styrke dine kompetancer, og så endda helt gratis, er ved at deltage i nogle af de mange onlinekurser du finder på nettet i dag.

I denne artikel giver vi dig derfor fire gode kursus- og uddannelsesmuligheder, som er ved at tage et kig på, hvis du gerne vil styrke dine kompetance udover hvad dit jobcenter og a-kasse kan tilbyde.

1 – Bliv klog på programmering og online-verdenen

På nettet finder du rigtig mange gratis kurser, hvor du f.eks. kan lære at programmere eller udvikle hjemmesider. I Danmark findes der en side ved navn NemProgrammering.dk, hvor du helt gratis kan lære en lang række programmeringssprog, Excel og endda hjemmesideudvikling via flere hundrede gratis undervisningsvideoer. Det hele er på dansk, hvilket man ikke ser så ofte.

Du finder blandt andet undervisningsvideoer til det populære hjemmesidesystem WordPress, og skulle disse videoer ikke være nok, så kan vi anbefale, at du tager et kig på denne WordPress Manual, som lærer dig at bruge systemet helt fra bunden (manualen udbydes også af NemProgrammering.dk)

Er du ikke bange for at blive undervist på engelsk, så findes der også sider som khanacademy.org, hvor du eksempelvis kan lære kemi og fysisk på højt niveau helt gratis.

2 – Gå på universitet online

I dag behøver du ikke tage til Århus, Odense, Aalborg eller København for at gå på universitet. Der findes nemlig efterhånden rigtig mange universiteter i hele verden, som tilbyder deres kurser online. Så vil du have Stanford stående på dit CV, så kunne et online-kursus fra dette universitet måske være noget for dig.

Du kan eksempelvis prøve at tage et kig på Coursera.org, hvor en lang række kurser fra universiteter fra hele verden er samle, blandt andet nogle fra Stanford. Det er nok den største online learning platform lige nu med knapt 1000 online kurser fra nogle af verdens førende universiteter.

3 – Lyt dig klogere med podcasts

Hvis du er bruger af iTunes, så burde du tage et kig på iTunes U. iTunes U giver alle, også selvom de ikke er studerende, gratis adgang til en lang række forelæsninger fra nogle af USA’s bedste universiteter som Harvard, Yale og Stanford, men du finder også forelæsninger fra engelske, tyske og kinesiske universiteter.

Så hvis du alligevel sidder og ser ligegyldigt TV hver aften, så tag istedet at hente en god podcast fra Harvard og bliv lidt klogere.

4 – Lyt og se med fra Århus og Københavns Universitet

Det er ikke kun de amerikanske universiteter du kan smugelytte hos. Også Århus og Købehavns universitet deler helt gratis forskellige optagelser og podcasts fra undervisningen. Du kan eksempelvis gå ind på http://podcast.au.dk/ eller http://podcast.hum.ku.dk/ og se om der er noget du kunne finde interessant.

Har du selv et tip eller to til, hvordan man kan styrke sine kompetencer online, så skal du være meget velkommen til at dele dem med vores læsere i kommentarfeltet herunder!

 

  Skrevet af: Redaktionen     16-04-2016     Skrevet i: Ledighed, Uddannelse og karriere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

I september blev der rundet 3 mio. lønmodtagere

A-kassen Frie udbetaler nu 3.000 kr. ekstra i dagpenge til ledige medlemmer

Ledigheden er steget i juli og august

Sygedagpenge | Den store guide

Hvad er en gul fagforening?

Læs også

Bedste A-kasse i 2023

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2023 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasser 2023

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af de billigste på markedet. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


Fagforening priser

Lige som med a-kasser, er der stor, hvis ikke endnu større, forskel på priserne på fagforeningerne. Vi giver dig et komplet overblik med denne guide til fagforening priser Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening