Teknisk Landsforbund a-kasse

TL (Teknisk Landsforbund) | Pris, alternativer og anmeldelser

Indhold
Alternativ til TL?
Se hvor meget du kan spare!
Find billigere alternativer til:

Overvejer du at melde dig ind i Teknisk Landsforbund (TL) eller er du på vej væk fra dem, så er denne artikel noget for dig. Vi kigger på priser, alternativer, medlemsfordele, lønsikring, fagforening og meget mere. Bliv klogere på TL, læs med her!

Pris for medlemskab hos TL

Teknisk Landsforbund(TL) er en af landets dyreste a-kasse og et medlemskab koster i 2019 hele 493,-/mdr .

Med i denne pris får du en række fordele som medlem. Disse har vi kigget nærmere på længere nede i artiklen. Ønsker du at læse mere om priserne hos Teknisk Landsforbund, kan du klikke videre til deres hjemmeside.

Alternativer til TL

Er du en af dem, som ikke vil betale for meget for noget man kan få billigere andre steder? Så er det måske noget for dig, at se på de (billigere) alternativer, der findes til Teknisk Landsforbund. Der findes nemlig rigtig mange billigere a-kasse, og herunder har vi fundet en håndfuld, som alle er tværfaglige, hvilket betyder, at alle uanset faggruppe, kan blive medlem.

swipe a-kasseSwipe for at se fuld tabel

A-kasse Pris/mdr Trustpilot
Score
Frie a-kasse 479,- 4.8 ★ SE TILBUD
FTF A-kasse a-kasse 448,- 4.2 ★ SE TILBUD
Populært valg
Det Faglige Hus a-kasse 476,- 4.4 ★ SE TILBUD
Business Danmark a-kasse 470,- 4.7 ★ SE TILBUD
Akademikernes A-kasse a-kasse 440,- 4.3 ★ SE TILBUD
MA A-kasse a-kasse 489,- 4 ★ SE TILBUD
Min A-kasse a-kasse 470,- 4 ★ SE TILBUD
CA A-kasse a-kasse 489,- 4.6 ★ SE TILBUD
Ase a-kasse 493,- 4.1 ★ SE TILBUD
Data senest opdateret: 10.10.2019

Vil du gerne vide mere om, hvordan du helt konkret melder dig ud af Teknisk Landsforbunds a-kasse eller fagforening, kan du med fordel læse vores guide til udmeldelse af Teknisk Landsforbund. Her gennemgår vi, hvad du specielt skal være opmærksom på og hvad du potentielt kan spare ved at skifte til en anden a-kasse eller fagforening.

Hvem er TL?

TL står for Teknisk Landsforbund og er fagforeningen for dig, som arbejder indenfor teknik, design og byggeri. I Teknisk Landsforbund er du en del af et fællesskab for kreative specialister, som i da har ca. 30.000 medlemmer. TL har også Teknikernes A-kasse. TL har 13 faglige netværk og 9 afdelinger i Danmark.

Hvem henvender TL sig til?

Medlemmer af TL hører ind under mange forskellige faggrupper indenfor teknik, design og byggeri. Men hvis du er medlem er TL har du en erhvervs- eller videregående uddannelse, og dit arbejde kan være koordinator eller projektleder, men du kan også have ansvar for detaljer i produktion eller dokumentation.

Når det kommer til selvstændige og freelancere, optager TL også teknikere og designere med eller uden uddannelse, der er momsregistreret, og som driver selvstændig virksomhed, men som ikke har ansatte i virksomheden. F.eks. kan der være tale om virksomheder der leverer ydelser indenfor områderne så som forskning og undervisning, konstruktion, produktudvikling, planlægning, produktion, tilsyn og administration.

Lønsikring hos TL?

TL tilbyder Alkas lønforsikring som dækker din indkomst op til 80% ved ledighed. Lønsikringen gælder både medlemmer af Teknisk Landsforbund og medlemmer af Teknikernes A-kasse. Lønsikringen dækker efter 12 måneders indbetaling og hvis du er under 65 år. Du kan vælge mellem at være dækket i 6 eller 12 måneder.

Ønsker du en lønsikring, hvor du er dækket med mere end 80%, f.eks. helt op til 90%, så tag et kig på vores overblik med lønsikring priser, og se, hvad du kan få af lønsikring hos andre a-kasser.

Fagforening hos TL?

TL er et fagforbund og har derfor alle de faglige fordele, herunder også at de kender dit fag, forhandler overenskomster, fører sager og hører ind under LO.

Medlemsfordele hos TL

En af fordelene ved f.eks. at have Teknikernes a-kasse er at du har en faglig a-kasse som kender til dit fag og arbejdsområde, og derfor har større chance for at støtte dig når du er ledig, syg, ferie mm.

TL har lavet en del aftaler som giver dig fordel af at være medlem hos dem. Bl.a. får du som TL-medlem tilsendt et LO Plus kort, som giver dig rabat i mere end 1.300 butikker landet over.

Du kan også blive medlem i Forbrugsforeningen og få rabat i mere end 4.500 butikker, som TL-medlem får du gratis medlemskab det første år og derefter billigt medlemskab.

Du har også adgang til flere billige forsikringer, bl.a. hos Alka, billige billån, gratis hjælp til testamente gennem Testaviva, rabat på efteruddannelse og meget mere.

Hvis du er selvstændig i TL kan du deltage deres faglige netværk, kurser og arrangementer, modtage fagbladet Teknikeren, benytte lønstatistik, bruge TL´s freelancebureau, få rådgivning om hvordan du kan udvikle dig fagligt, få rådgivning om sygedagpenge og barsels-dagpenge, hurtigt blive lønmodtagermedlem hvis den selvstændige virksomhed opgives, benytte TL´s medlemstilbud. Dog kan selvstændige medlemmer af TL ikke få rådgivning om hvordan de etablerer og driver en virksomhed, for eks. Spørgsmål om skat og moms, markedsføring og forhold for ansatte. Og hvis du som medlem af TL bliver selvstændig, kan du stadig fortsætte med at være medlem af Teknikernes a-kassen.

Hvad siger medlemmerne?

TL er lige som alle andre a-kasser aktive på anmeldelsessiden Trustpilot. Her scorer det 3.1 ud af 5, og deres medlemmer skriver eksempelvis at:

2 gange har jeg haft brug for hjælp fra A-kassen, og begge gange har jeg selv måtte finde svaret/løsningen på mit problem. Jeg føler ikke at de to sagsbehandlere, jeg havde kontakt med, var kompetente medarbejdere og deres iver for at hjælpe mig var under lavmålet.

Det er dog ikke kun negative anmeldelser der findes om TL og en positivt medlem skriver også at:

Overvejende spændende kurser, overvejende gode oplevelser med andre der er med og der er overvejende meget kompetente undervisere/foredragsholdere….. ifht. det faglige, så har jeg altid fået den bedste betjening, både som jobsøgende, og som arbejdsramt. Selvfølgelig kan der skydes ved siden af skiven, det drejer sig om mennesker, det håndteres af mennesker og vi reagerer i forskellige situationer på hver sin måde som mennesker. Stort cadeau til dem der hver dag sidder og prøver af bedste evne at hjælpe os der er medlemmer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2019

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2019 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...

2019 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...


Lønsikring priser

Overvejer du at tegne en lønsikring, så bør du bruge vores værktøj, der hjælper dig med at finde den billigste og bedste lønsikring til dit lønniveau.Læs mere...