Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Fagforening for bagere

Fagforening for bagere

Rigtig mange danskere vælger at have en fagforening. Det er der en rigtig god grund til. Din fagforening er nemlig dit sikkerhedsnet, hvis uheldet skulle være ude og du skulle blive fyret uretmæssigt eller på anden vis kommer i juridiske eller personlige problemer. Dette gør sig ikke mindst gældende som bager.

Historisk set har det være Fødevareforbundet NNF, som bagerne har meld sig ind i. Fødevareforbundet er specialister i fagområder, der beskæftiger sig med fødevarer, og derfor er de også eksperter i bagere.

Fødevareforbundet er dog relativt dyrt, og det koster hele 409,-/md. Læs mere om Fødevareforbundet NNF at være medlem af deres fagforening.

Derfor har vi herunder fundet en række alternativer til Fødevareforbundet, hvor du som bager også kan melde dig ind, hvis et billigere medlemskab vægter højere end specialiseret viden.

Du har valgt Fødevareforbundet NNF som din nuværende fagforening. Hos Fødevareforbundet NNF koster fagforening 409 kr. / md. og evt. 522 kr. / md. for a-kasse.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden fagforening og/eller a-kasse.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

Fagforening Pris
Fagforening
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Lederne a-kasse 197 kr.per md. 504 kr.På a-kasse 2.544 kr.På fagforening 3.048 kr.Total / år LÆS MERE
Det Faglige Hus a-kasse 69 kr.per md. 420 kr.På a-kasse 4.080 kr.På fagforening 4.500 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 167 kr.per md. 384 kr.På a-kasse 2.904 kr.På fagforening 3.288 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 69 kr.per md. 288 kr.På a-kasse 4.080 kr.På fagforening 4.368 kr.Total / år LÆS MERE
Krifa a-kasse 150 kr.per md. 204 kr.På a-kasse 3.108 kr.På fagforening 3.312 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 71 kr.per md. 96 kr.På a-kasse 4.056 kr.På fagforening 4.152 kr.Total / år LÆS MERE
FOA a-kasse 380 kr.per md. 36 kr.På a-kasse 348 kr.På fagforening 384 kr.Total / år LÆS MERE
3F a-kasse 448 kr.per md. Ingen besparelse
på a-kasse
Ingen besparelse
på fagforening
Ingen
besparelse
LÆS MERE
Data senest opdateret: 16.08.2021

Hvorfor bør man som bager have en fagforening?

Selvom de fleste hilser tanken om at være omgivet af brød, kager og andet bagværk velkommen, så er det ikke ren fryd og gammen og glasur på toppen at være bager. Hårde arbejdsforhold og skæve arbejdstider er blot nogle af de områder, hvor bagerfaget kan have sine udfordringer. Derfor kan du med fordel vælge at melde dig ind i en fagforening, da denne kan hjælpe dig, hvis der opstår problemer på din arbejdsplads og/eller dine arbejdsforhold. Her kan en fagforening rådgive dig og evt. føre en sag for dig, hvis du er blevet behandlet uretmæssigt.

Nedslidning er desværre heller ikke et særsyn i fødevarebranchen, og nogle erhvervsskader viser sig ikke fra den ene dag til den anden. Eksempelvis kan man som bager udvikle tandskader over tid grundet melstøv. Derfor bør du altid være forsikret, f.eks. igennem din fagforening, hvis sådanne situationer skulle opstå.

I de seneste år har vi også mærket, hvordan mange mindre bagerier må lukke ned på grund af blandt andet supermarkedernes billige bakeoff-brød, der stjæler en del af omsætningen hos mindre bagerier. Står man pludselig uden arbejde efter mange års ansættelse, kan det være svært at finde sig til rette i den nye virkelighed. Hos fagforening står de klar til at gribe dig, hvis du skulle stå uden arbejde efter en pludselig lukning eller fyring.

Specielle kontingentforhold og muligheder, hvis man er bager?

Fagforeninger som f.eks. Fødevareforbundet NNF tilbyder mange fordele til sine medlemmer. De står altid klar til at hjælpe deres medlemmer i tilfælde af ledighed, hvis du får en arbejdsskade eller noget andet, som kan være vanskeligt at håndtere på egen hånd.

Og det drejer sig ikke bare om faglige kompetencer. Du kan blandt andet få tilskud til dit barns efterskole, rabatter hos forsikringsselskaber, få gratis vejledning til juridiske dokumenter eller gratis adgang til kulturelle oplevelse, hvis du er medlem af en fagforening.

Er du bagersvend, kan du hos de fleste fagforeninger enten får nedsat eller gratis medlemskab mens du er under uddannelse.

Vil du vide mere om fagforeninger og deres priser, kan du med fordel læse vores artikel om fagforening priser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.



A-kasse nyheder

Fagforeningerne og de dyre adresser

Her er Danmarks dyreste A-kasse

Dagpengeperiode | hvor lang tid kan jeg få dagpenge?

A-kasse og fagforening

Dimittendsats 2021

Læs også

Bedste A-kasse i 2021

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2021 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...


2021 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...

Kategorier

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening