Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Fagforening for chauffører

Fagforening for chauffører

At være chauffør er ikke bare lige ud af landevejen. Der findes mange forskellige brancher inden for chaufførfaget, som dækker over så forskellige jobfunktioner som lastvognschauffører, flyttearbejder, taxachauffør, fragtmand og meget andet. Derfor gælder det om at finde en fagforening, der formår at kunne favne hele gruppen og tilbyde den bedst mulige service til sine medlemmer.

Hos fagforeningen 3F organinserer man chauffører inden for alle brancher. Hver faggruppe har sin egen overenskomst, der er forhandlet af 3F. Her er man altså klædt på til en hver opgave som måtte komme ens vej.

Du kan her læse mere om 3F og hvordan deres fagforening kan dække dig .

Netop fordi 3F er specialiseret i netop dit fag og forhandler overenskomster for chauffører , er prisen også i den høje ende. 3F koster her i 2021 448,-/md. Læs mere om 3F , og for nogle er dette for meget. Derfor vælger nogle chauffører at melde sig ind i en en billigere fagforening, som måske ikke er specialiseret i chauffører, men som f.eks. stadig kan give dem en grundlæggende juridisk dækning, hvis der bliver brug for det.

Hvis du er en af dem, som gerne vil spare på kontingentet, så kan du med fordel kaste et blik på nedenstående tabel, hvor vi har sammenlignet prisen på fagforening og a-kasse hos 3F med en række alternativer.

Du har valgt 3F som din nuværende fagforening. Hos 3F koster fagforening 448 kr. / md. og evt. 524 kr. / md. for a-kasse.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden fagforening og/eller a-kasse.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

Fagforening Pris
Fagforening
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Lederne a-kasse 197 kr.per md. 528 kr.På a-kasse 3.012 kr.På fagforening 3.540 kr.Total / år LÆS MERE
Det Faglige Hus a-kasse 69 kr.per md. 444 kr.På a-kasse 4.548 kr.På fagforening 4.992 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 167 kr.per md. 408 kr.På a-kasse 3.372 kr.På fagforening 3.780 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 69 kr.per md. 312 kr.På a-kasse 4.548 kr.På fagforening 4.860 kr.Total / år LÆS MERE
Krifa a-kasse 150 kr.per md. 228 kr.På a-kasse 3.576 kr.På fagforening 3.804 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 71 kr.per md. 120 kr.På a-kasse 4.524 kr.På fagforening 4.644 kr.Total / år LÆS MERE
FOA a-kasse 380 kr.per md. 60 kr.På a-kasse 816 kr.På fagforening 876 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 16.08.2021

Hvorfor bør man som chauffør have en fagforening?

Med en fagforening får du kort og godt tryghed på jobbet. For der er som sagt stor forskel på, hvilken type chauffør man er. Arbejder du som buschauffør for en folkeskole, bliver du måske udsat for en masse støj og larm igennem hele din arbejdsdag, hvilket kan give dig gener med din hørelse. Omvendt bliver du formentlig sjældent udsat for ubehagelige oplevelser på jobbet.

Arbejder du derimod som taxachauffør i nattelivet, skal du ikke alene døje med de skæve arbejdstider og en uregelmæssig døgnrytme, der har en beviselig dårlig effekt på fysikken. Du kan tillige blive udsat for berusede kunders mere eller mindre fysiske og verbale trusler. Og det kan være nogle hårde arbejdsvilkår at arbejde under i længden.

Løfter du tungt hver dag, f.eks. som fragtmand, eller er du i tvivl om du bliver betalt korret i forhold til overtid og skæve arbejdstider, så kan en fagforening hjælpe og vejlede dig.

Uanset hvilke omstændigheder, der skaber udfordringer i dit arbejdsliv, står en fagforening klar til at hjælpe dig, så du kan få et godt og langt arbejdsliv.

Specielle kontingentforhold og muligheder hvis man er chauffør

Det er bestemt ikke uhørt, at chauffører kan blive ramt af sygdom i deres arbejdsliv. Som chauffør skal din arbejdsgiver betale sygeløn (fuld løn) i op til 56 kalenderdage, hvis du er blevet syg eller kommet til skade. Hvis din arbejdsgiver ikke efterkommer disse krav, kan du med fordel kontakte din fagforening. De vil kunne hjælpe dig, hvis du er kommet i klemme hos din arbejdsgiver efter et sygdomsforløb.

Er du chauffør og går du ledig, så kan du hos en række fagforeninger søge om nedsat fagforenings-kontingent.

Vil du vide mere om de mulige fagforeninger og deres priser, kan du med fordel læse vores komplette artikel om fagforening priser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.A-kasse nyheder

Fagforeningerne og de dyre adresser

Her er Danmarks dyreste A-kasse

Dagpengeperiode | hvor lang tid kan jeg få dagpenge?

A-kasse og fagforening

Dimittendsats 2021

Læs også

Bedste A-kasse i 2021

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2021 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...


2021 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...

Kategorier

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening