Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Fagforening for chauffører

Fagforening for chauffører

Som chauffør, om det så er lastbilchauffør eller taxachauffør, har du frit valg på alle hylder, når det kommer til, hvilken fagforening du vælger.

Rent økonomisk er det dog de tværfaglige fagforeninger der er billigst, og derfor vælger mange chauffører at melde sig ind her. En tværfaglig a-kasse og fagforening er f.eks. Det Faglige Hus , som tilbyder en meget attraktiv og billig fagforening for chauffører (Kun 69,-/md. Læs mere om Det Faglige Hus ).

3F er dog også en fagforening, som mange chauffører vælger. Du kan læse mere om, hvad 3F helt specifikt tilbyder chauffører her: 3F for chauffører

Gode fagforeninger for chauffører

Vi har herunder fundet en række af de bedste og billigste fagforeninger, hvor chauffører kan melde sig ind. Hvis fagforeningerne også tilbyder a-kasse, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for chauffører
69 kr./md.Fagforening
497 kr./md.A-kasse

Optager chauffører

4.5 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for chauffører
74 kr./md.Fagforening
527 kr./md.A-kasse

Optager chauffører

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for chauffører
139 kr./md.Fagforening
514 kr./md.A-kasse

Optager chauffører

4.7 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.

 a-kasse for chauffører
229 kr./md.Fagforening
499 kr./md.A-kasse

Optager chauffører

3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Lederne er en billig a-kasse primært målrettet ledere.

 a-kasse for chauffører
167 kr./md.Fagforening
506 kr./md.A-kasse

Optager chauffører

4.8 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Business Danmark er perfekt til dig der arbejder med salg.

Data opdateret: 15.02.2024

Ønsker man overenskomst og mere specialiseret viden, skal man dog kigge andre steder end hos de tværfaglige fagforeninger.

Hos fagforeningen 3F organinserer man chauffører inden for alle brancher. Hver faggruppe har sin egen overenskomst, der er forhandlet af 3F. Her er man altså klædt på til en hver opgave som måtte komme ens vej.

Du kan her læse mere om 3F og hvordan deres fagforening kan dække dig .

Netop fordi 3F er specialiseret i netop dit fag og forhandler overenskomster for chauffører , er prisen også i den høje ende. 3F koster her i 2024 487,-/md. Læs mere om 3F , og for nogle er dette for meget. Derfor vælger nogle chauffører at melde sig ind i en en billigere fagforening, som måske ikke er specialiseret i chauffører, men som f.eks. stadig kan give dem en grundlæggende juridisk dækning, hvis der bliver brug for det.

Hvis du er en af dem, som gerne vil spare på kontingentet, så kan du med fordel kaste et blik på nedenstående tabel, hvor vi har sammenlignet prisen på fagforening og a-kasse hos 3F med en række alternativer.

Du har valgt 3F som din nuværende fagforening. Hos 3F koster fagforening 487 kr. / md. og evt. 537 kr. / md. for a-kasse.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden fagforening og/eller a-kasse.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

Fagforening Pris
Fagforening
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Det Faglige Hus a-kasse 69 kr.per md. 480 kr.På a-kasse 5.016 kr.På fagforening 5.496 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 74 kr.per md. 120 kr.På a-kasse 4.956 kr.På fagforening 5.076 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Frie a-kasse 139 kr.per md. 276 kr.På a-kasse 4.176 kr.På fagforening 4.452 kr.Total / år LÆS MERE
Lederne a-kasse 229 kr.per md. 456 kr.På a-kasse 3.096 kr.På fagforening 3.552 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 167 kr.per md. 372 kr.På a-kasse 3.840 kr.På fagforening 4.212 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 15.02.2024

Hvorfor bør man som chauffør have en fagforening?

At være chauffør er ikke altid bare lige ud af landevejen. Der findes mange forskellige brancher inden for chaufførfaget, som dækker over så forskellige jobfunktioner som lastvognschauffører, flyttearbejder, taxachauffør, fragtmand og meget andet. Derfor gælder det om at finde en fagforening, der formår at kunne favne hele gruppen og tilbyde den bedst mulige service til sine medlemmer.

Med en fagforening får du kort og godt tryghed på jobbet. For der er som sagt stor forskel på, hvilken type chauffør man er. Arbejder du som buschauffør for en folkeskole, bliver du måske udsat for en masse støj og larm igennem hele din arbejdsdag, hvilket kan give dig gener med din hørelse. Omvendt bliver du formentlig sjældent udsat for ubehagelige oplevelser på jobbet.

Arbejder du derimod som taxachauffør i nattelivet, skal du ikke alene døje med de skæve arbejdstider og en uregelmæssig døgnrytme, der har en beviselig dårlig effekt på fysikken. Du kan tillige blive udsat for berusede kunders mere eller mindre fysiske og verbale trusler. Og det kan være nogle hårde arbejdsvilkår at arbejde under i længden.

Løfter du tungt hver dag, f.eks. som fragtmand, eller er du i tvivl om du bliver betalt korret i forhold til overtid og skæve arbejdstider, så kan en fagforening hjælpe og vejlede dig.

Uanset hvilke omstændigheder, der skaber udfordringer i dit arbejdsliv, står en fagforening klar til at hjælpe dig, så du kan få et godt og langt arbejdsliv.

Specielle kontingentforhold og muligheder hvis man er chauffør

Det er bestemt ikke uhørt, at chauffører kan blive ramt af sygdom i deres arbejdsliv. Som chauffør skal din arbejdsgiver betale sygeløn (fuld løn) i op til 56 kalenderdage, hvis du er blevet syg eller kommet til skade. Hvis din arbejdsgiver ikke efterkommer disse krav, kan du med fordel kontakte din fagforening. De vil kunne hjælpe dig, hvis du er kommet i klemme hos din arbejdsgiver efter et sygdomsforløb.

Er du chauffør og går du ledig, så kan du hos en række fagforeninger søge om nedsat fagforenings-kontingent.

Vil du vide mere om de mulige fagforeninger og deres priser, kan du med fordel læse vores komplette artikel om fagforening priser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

Du kan få dagpenge ved dem alle, men hvad kan a-kasserne ellers?

2024 byder på forhøjet kontingent for alle medlemmer af a-kasser

Hvad gør man, hvis man ikke er medlem af en fagforening?

A-kasse for medlemmer af finansforbundet

I september blev der rundet 3 mio. lønmodtagere

Læs også

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasser 2024

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af de billigste på markedet. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


Fagforening priser

Lige som med a-kasser, er der stor, hvis ikke endnu større, forskel på priserne på fagforeningerne. Vi giver dig et komplet overblik med denne guide til fagforening priser Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening