Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Fagforening for handicaphjælpere

Fagforening for handicaphjælpere

Mange anser en fagforening som et sikkerhedsnet. Et sted, hvor man kan søge hen, når man løber panden mod en mur, eller som kan sparre med en, når man søger nye udfordringer i sit arbejdsliv.

Fagligt Fælles Forbund eller 3F er et fagforbund, der organiserer faglærte såvel som ufaglærte. Det er Danmarks største fagforbund, der har godt 280.000 medlemmer på landsplan. Fagforeningen 3F har overenskomster med flere arbejdspladser end nogen anden fagforening i Danmark.

Som handicaphjælper har man ingen erhvervsrettet uddannelse og er heller ikke omfattet eksempelvis kollektive aftaler om sikkerhed på arbejdspladsen. Derfor et det vigtig med en fagforening som eksempelvis 3F, der har stor erfaring inden for alle typer af arbejdsområder, og som også arbejder målrettet mod at bistå ufaglærte med udfordringer i deres arbejdsliv.

Læs mere om mulighederne hos 3F her .

3F er dog en relativt dyr fagforening, og for mange kan kontiengentet til 3F næsten vælte budgettet. Derfor vælger mange en billigere fagforening, f.eks. en tværfaglig, som også optager handicaphjælpere, som som ikke er nær så dyr som 3F.

Nedenfor har vi sammenlignet 3F med en lang række tværfaglige a-kasser, hvor du som handicaphjælper også kan melde dig ind.

Du har valgt 3F som din nuværende fagforening. Hos 3F koster fagforening 448 kr. / md. og evt. 524 kr. / md. for a-kasse.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden fagforening og/eller a-kasse.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

Fagforening Pris
Fagforening
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Lederne a-kasse 197 kr.per md. 528 kr.På a-kasse 3.012 kr.På fagforening 3.540 kr.Total / år LÆS MERE
Det Faglige Hus a-kasse 69 kr.per md. 444 kr.På a-kasse 4.548 kr.På fagforening 4.992 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 167 kr.per md. 408 kr.På a-kasse 3.372 kr.På fagforening 3.780 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 69 kr.per md. 312 kr.På a-kasse 4.548 kr.På fagforening 4.860 kr.Total / år LÆS MERE
Krifa a-kasse 150 kr.per md. 228 kr.På a-kasse 3.576 kr.På fagforening 3.804 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 71 kr.per md. 120 kr.På a-kasse 4.524 kr.På fagforening 4.644 kr.Total / år LÆS MERE
FOA a-kasse 380 kr.per md. 60 kr.På a-kasse 816 kr.På fagforening 876 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 16.08.2021

Hvorfor bør man som handicapmedhjælper have en fagforening?

Vi vil gerne forblive i den tro, at vi lever for evigt, og at alderen ikke påvirker os det mindste. Det er desværre ikke tilfældet. Og har du et hårdt fysisk arbejde, skal du være opmærksom på at passe endnu bedre på dig selv, så du undgår arbejdsskader, der kan påvirke dit arbejdsliv såvel som dit privatliv.

Men et job som handicaphjælper et ikke blot hårdt rent fysisk, hvor nedslidning i denne faggruppe er høj. Nej, det psykiske arbejdsmiljø kan også være en hård byrde at bære. Sådan er det ofte, når man arbejder med mennesker, der lever med et handicap. Det er derfor ikke uhørt, at personer, der arbejder som handicaphjælpere, går ned med stress.

Uanset hvad der er årsagen til et sygdomsforløb, så har de fleste personer brug for en håndsrækning, når det hele brænder sammen. Det kan en fagforening være, når samtalerne med kommunen skal eksekveres, eller det juridiske skal finpudses.

Specielle kontingentforhold og muligheder, hvis man er handicaphjælper?

Det er vigtigt at planlægge sit arbejde som handicaphjælper, så man ikke bliver overbelastet. Arbejdsbyrden kan nemlig blive stor, ligesom de mange skiftende arbejdstimer kan være til gene i dagligdagen. Det er som beskrevet heller ikke et sjældent syn, at handicaphjælpere bliver sygemeldt i længere perioder. Er du ramt af en længerevarende sygdom, kan du hente en del råd og vejledning hos din fagforening, så du kan få sikret din situation.

Vil du vide mere om fagforeninger og deres priser, kan du med fordel læse vores artikel om fagforening priser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.A-kasse nyheder

Fagforeningerne og de dyre adresser

Her er Danmarks dyreste A-kasse

Dagpengeperiode | hvor lang tid kan jeg få dagpenge?

A-kasse og fagforening

Dimittendsats 2021

Læs også

Bedste A-kasse i 2021

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2021 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...


2021 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...

Kategorier

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening