Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Fagforening for kokke og tjenere

Fagforening for kokke og tjenere

En fagforening er altid et godt valg. Er du kok eller tjener, er 3F én af dine muligheder for en fagforening, der måske kan passe til dig. 3F er dog en relativt dyr fagforening, og det koster 448,-/md. Læs mere om 3F   at være medlem.

3F er én af de største fagforeninger i landet. Ved at vælge en af de større fagforeninger, får du ekspertise inden for alle områder. Det betyder for dig, at du får en fagforening med et stort kendskab til din branche.

Med 3F vil du være sikret en fagforening for kokke og tjenere, der er specialister inden for dine arbejdsforhold. De kan hjælpe dig med at forhandle løn, og du kan få faglig hjælp, hvis du har brug for det.

Du kan læse mere om hvad 3F kan hjælpe dig med her .

Hjælp til lønforhandlinger og faglig hjælp kan du dog få hos rigtig mange andre fagforeninger også, fagforeninger som koster langt mindre end 3F.

Derfor har vi herunder lavet et pristjek på 3F, hvor du kan se, hvor meget du potentielt kan spare ved at vælge en anden fagforening (og evt. a-kasse) end 3F. Husk på, at du ikke er forpligtet til at vælge 3F, blot fordi du arbejder som kok eller tjener, der er nemlig frit fagforenings og a-kasse valg her i Danmark.

Du har valgt 3F som din nuværende fagforening. Hos 3F koster fagforening 448 kr. / md. og evt. 524 kr. / md. for a-kasse.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden fagforening og/eller a-kasse.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

Fagforening Pris
Fagforening
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Lederne a-kasse 197 kr.per md. 528 kr.På a-kasse 3.012 kr.På fagforening 3.540 kr.Total / år LÆS MERE
Det Faglige Hus a-kasse 69 kr.per md. 444 kr.På a-kasse 4.548 kr.På fagforening 4.992 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 167 kr.per md. 408 kr.På a-kasse 3.372 kr.På fagforening 3.780 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 69 kr.per md. 312 kr.På a-kasse 4.548 kr.På fagforening 4.860 kr.Total / år LÆS MERE
Krifa a-kasse 150 kr.per md. 228 kr.På a-kasse 3.576 kr.På fagforening 3.804 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 71 kr.per md. 120 kr.På a-kasse 4.524 kr.På fagforening 4.644 kr.Total / år LÆS MERE
FOA a-kasse 380 kr.per md. 60 kr.På a-kasse 816 kr.På fagforening 876 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 16.08.2021

Hvorfor bør man som kok eller tjener have en fagforening?

Som tjener eller kok er ens fornemmeste opgave at give gæster en god oplevelse. Det kan betyde lange arbejdsdage og nogle hårde arbejdsstillinger i løbet af arbejdsdagen. Med en fagforening kan du vide med sikkerhed, at du har de korrekte arbejdsforhold og får den rette løn.

Samtidig vil du med en fagforening for kokke og tjenere kunne få hjælp til at håndtere en periode som arbejdsløs, med barselsorlov eller andre situationer, hvor du har brug for faglig hjælp. Din fagforening er dit sikkerhedsnet i den travle hverdag.

Specielle kontingentforhold og muligheder, hvis man er kok eller tjener

Hos 3F er der flere tilfælde, hvor du kan blive fritaget for at skulle betale til fagforeningen. Det gælder for dig, der er lærling eller elev, hvor du ikke har andre indtægter ved siden af din lærlinge- eller elevløn. Det er også gratis for dig, hvis du er elev på et grundforløb uden løn, skolepraktik, EGU uden løn eller en anden erhvervsuddannelse, hvor du får SU.

Er du over 30 år, skal du samtidig opfylde kravene om, at du skal have dagpengeret inden uddannelsesstart, og du skal betale efterlønsbidrag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.A-kasse nyheder

Fagforeningerne og de dyre adresser

Her er Danmarks dyreste A-kasse

Dagpengeperiode | hvor lang tid kan jeg få dagpenge?

A-kasse og fagforening

Dimittendsats 2021

Læs også

Bedste A-kasse i 2021

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2021 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...


2021 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...

Kategorier

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening