Fagforening for landmænd

Fagforening for landmænd

En af de fagforeninger, som mange landmænd vælger at melde sig ind i er 3F. 3F er dog en relativt dyr fagforening, og derfor vælger en del landmænd at melde sig ind hos nogle af de billigere alternativer.

Fagforening 3F har ekspertise inden for landmandsbranchen. Du kan få råd og viden omkring det at være landmand på arbejdsmarkedet. Dine fordele ved, som landmand, at være medlem i 3F er, at du får en fagforening med kendskab til arbejdsmiljøet og de specifikke regler, som dine arbejdsforhold skal leve op til. Det kan f.eks. være med hensyn til løn, arbejdstid og sikkerhed som landmand. Fagforeningen 3F har viden omkring arbejdsforhold i henholdsvis den offentlige- og private sektor. Reglerne for landmandsprofessionen kan nemlig variere alt efter sektor.

Fagforeningen 3F hjælper landmænd i forbindelse med barns første sygedage, barsel, særlige arbejdsskader med relation til landbrug og meget andet. Fagforeningen 3F kan hjælpe dig hurtigere og mere direkte end de fleste andre udbydere på markedet. Det er netop på grund af deres specialiseringen inden for faget.

Du kan læse mere om 3F her .

3F er dog som allerede beskrevet en relativt dyr fagforening, og du betaler hos 3F 464,-/mdr Læs mere hos 3F (2020 pris) i kontingent. Føler du ikke, at du har behov for den specialiserede viden som 3F kan tilbyde, kan det måske godt give mening at vælge en billigere fagforening, som stadig giver dig en god og grundlæggende dækning.

Derfor har vi herunder sammenlignet prisen hos 3F med en række alternativer, hvor du som landmand også kan melde dig ind.

Du har valgt 3F som din nuværende a-kasse. Hos 3F betaler du 513 kr. / mdr. for a-kasse og evt. 464 kr. / mdr. for fagforening.

Se nedenfor, hvor meget du kan spare ved at skifte til en anden a-kasse og/eller fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

swipe a-kasseSwipe for at se fuld tabel

A-kasse Pris
Fagforening
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Frie a-kasse 69 kr.per mdr. 672 kr.Om året 4.740 kr.Om året 5.412 kr.A-kasse + fagforening Læs mere
Business Danmark a-kasse 167 kr.per mdr. 444 kr.Om året 3.564 kr.Om året 4.008 kr.A-kasse + fagforening Læs mere
Det Faglige Hus a-kasse 69 kr.per mdr. 408 kr.Om året 4.740 kr.Om året 5.148 kr.A-kasse + fagforening Læs mere
Krifa a-kasse 69 kr.per mdr. 252 kr.Om året 4.740 kr.Om året 4.992 kr.A-kasse + fagforening Læs mere
Ase a-kasse 69 kr.per mdr. 120 kr.Om året 4.740 kr.Om året 4.860 kr.A-kasse + fagforening Læs mere
Data senest opdateret: 05.02.2020

Hvorfor bør man som landmand have en fagforening?

At være medlem af en fagforening har samme fordele som at tegne en ulykkesforsikring. Fagforeningen er dit sikkerhedsnet som landmand. En organisation, der har til hensigt at sikre dine arbejdsforhold bedst muligt. Et meget brugbart tilbud til dine mange år på arbejdsmarkedet som landmand. Din fagforening sikrer, at du får de bedste arbejdsforhold med hensyn til blandt andet løn og arbejdstider. At landmændene kan organisere sig gør, at hele professionen kan få bedre arbejdsvilkår.

Sammenhold skaber forhandlingsmagt og gennemslagskraft overfor arbejdsgiver. En større styrke end hvis du stod alene i forbindelse med forhandlinger af løn, arbejdstid og andre relevante vilkår. Du bør som landmand være medlem af en fagforening, fordi du opnår store fordele, som du kan bruge i din tid på arbejdsmarkedet.

Specielle kontingentforhold og muligheder, hvis man er under uddannelse

Som medlem af fagforeningen 3F får du særlige kontingentforhold, hvis du er under uddannelse. Her har du mulighed for at være medlem af en fagforening til lavere kontingent. Kravet er blot, at din indkomst svarer til din stilling som landmandselev.

Hos andre fagforeninger har du også mulighed for nedsat og i nogle tilfælde gratis medlemskab, hvis du er under uddannelse.

Vil du vide mere om de mulige fagforeninger og deres priser, kan du med fordel læse vores komplette artikel om fagforening priser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.Nyt fra bloggen

A-kasse uden fagforening

Hvad er en fagforening?

Hvilken fagforening hører jeg til? Få hjælp til valg af fagforening

Jobrettet uddannelse | Hvad er det, og hvad er dine muligheder?

Arbejdsløshedskasser 2020

Læs også

Bedste A-kasse i 2020

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2020 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...


2020 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...

Kategorier

A-kasse priser

A-kasser

Fagforening efter job

fagforeninger

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Uddannelse og karriere

Udmeldelse