Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Fagforening for mekanikere

Fagforening for mekanikere

Det er ofte 3F, som man går til, når man som mekanier har brug for en fagforening. 3F er dog en relativt dyr fagforening, hvilket vi skal se nærmere på senere, og derfor vælger nogle også de billigere alternativer.

Fagforeningen 3F tilbyder dig som mekaniker specifik viden og kompetencer inden for dit fagområde. En fagforening med stor erfaring inden for mekanikerfaget. På denne måde du får den rigtige hjælp i uheldige situationer på arbejdsmarkedet.

Fagforeningen 3F tilbyder rabat på forsikring i forbindelse med medlemskab. Du har dermed muligheden for at blive medlem af en organisation, der på baggrund af viden for dine specifikke arbejdsforhold som mekaniker, kan forsikre dig mod specifikke skader. Fagforeningen 3F giver dig også mulighed for at komme på diverse kurser, så du løbende kan skærpe og udbygge dine kompetencer. Du har ligeledes mulighed for at få fingrene i billige fodboldbilletter til Superligakampe, så du kan hygge med venner, kollegaer eller familie efter fyraften.

Du kan læse mere om 3F her .

3F er dog også en relativt dyr fagforening, og hvis man ikke føler, at man har brug for alle de fordele de tilbyder, og istedet vil spare penge på dit kontigent, så kan de i nogle tilfælde give mening, at vælge et billigere alternativ. 3F koster 448,-/md. Læs mere om 3F (2021 pris), hvilket er en relativt høj pris.

Herunder har vi derfor sammenlignet prisen hos 3F med en række alternativer, hvor du som mekaniker også kan melde dig ind.

Du har valgt 3F som din nuværende fagforening. Hos 3F koster fagforening 448 kr. / md. og evt. 524 kr. / md. for a-kasse.

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden fagforening og/eller a-kasse.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

Fagforening Pris
Fagforening
Besparelse
A-kasse
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Lederne a-kasse 197 kr.per md. 528 kr.På a-kasse 3.012 kr.På fagforening 3.540 kr.Total / år LÆS MERE
Det Faglige Hus a-kasse 69 kr.per md. 444 kr.På a-kasse 4.548 kr.På fagforening 4.992 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 167 kr.per md. 408 kr.På a-kasse 3.372 kr.På fagforening 3.780 kr.Total / år LÆS MERE
Frie a-kasse 69 kr.per md. 312 kr.På a-kasse 4.548 kr.På fagforening 4.860 kr.Total / år LÆS MERE
Krifa a-kasse 150 kr.per md. 228 kr.På a-kasse 3.576 kr.På fagforening 3.804 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 71 kr.per md. 120 kr.På a-kasse 4.524 kr.På fagforening 4.644 kr.Total / år LÆS MERE
FOA a-kasse 380 kr.per md. 60 kr.På a-kasse 816 kr.På fagforening 876 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 16.08.2021

Hvorfor bør man som mekaniker have en fagforening?

En fagforening er vores sikkerhedsnet på arbejdsmarkedet. Det er på mange måder svarende til en ulykkesforsikring, der hjælper dig, når uheldet er ude. Fagforeningen hjælper mekanikere til at stå stærkere i samlet flok. Det er f.eks. en stor fordel i forbindelse med forhandlinger, dårlige arbejdsforhold eller for lav løn. At flere kan stille krav på samme tid i flok gør, at du og andre mekanikere kan skabe bedre arbejdsforhold for professionen i helhed.

Fagforeningen hjælper dig i forhold til din relation til arbejdsgiver. Det kan være udarbejdelse af kontrakt eller forhandling på dine vegne. Fagforeningen hjælpe dig ligeledes som mekaniker, hvis du skulle få en arbejdsskade. Det kan også vise sig at være vigtigt at være medlem af en fagforening, hvis du en dag står uden for arbejdsmarkedet. Fagforeningen er din forsikring, hvis du skulle komme i problemer gennem dit lange arbejdsliv.

Specielle kontingentforhold og muligheder, hvis man er under uddannelse

Fagforeningen 3F giver nedsat kontingent, hvis du er elev og under uddannelse. Det vil sige, at du kan være med i en fagforening for meget få penge, så længe du er under uddannelse. Har du et fritidsjob under elevtræning, kan 3F også dække dig ind på det område.

Vil du vide mere om de mulige fagforeninger og deres priser, kan du med fordel læse vores komplette artikel om fagforening priser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.A-kasse nyheder

Fagforeningerne og de dyre adresser

Her er Danmarks dyreste A-kasse

Dagpengeperiode | hvor lang tid kan jeg få dagpenge?

A-kasse og fagforening

Dimittendsats 2021

Læs også

Bedste A-kasse i 2021

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2021 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...


2021 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...

Kategorier

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening