Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Fagforening for soldater

Fagforening for soldater

Som soldat har du flere muligheder for fagforening.

Du har grundlæggende to forskellige veje at gå. Enten kan du tage en af de billige tværfaglige fagforeninger eller også vælger du en specialiseret fagforening for netop soldater.

Tværfaglige fagforeninger er typisk en del billigere, fordi de tilbyder en god grundlæggende dækning, der passer til alle, mens de specialiserede bruger mange ressourcer på at lave tilbud, der passer specifikt til deres medlemmer.

Gode fagforeninger for soldater

Vi har herunder fundet en række af de bedste og billigste fagforeninger, hvor soldater kan melde sig ind. Hvis fagforeningerne også tilbyder a-kasse, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for soldater
69 kr./md.Fagforening
485 kr./md.A-kasse

Optager soldater

4.5 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for soldater
74 kr./md.Fagforening
514 kr./md.A-kasse

Optager soldater

4.5 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for soldater
139 kr./md.Fagforening
498 kr./md.A-kasse

Optager soldater

4.8 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.

 a-kasse for soldater
167 kr./md.Fagforening
490 kr./md.A-kasse

Optager soldater

4.8 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Business Danmark er perfekt til dig der arbejder med salg.

 a-kasse for soldater
211 kr./md.Fagforening
482 kr./md.A-kasse

Optager soldater

3.1 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Lederne er en billig a-kasse primært målrettet ledere.

Data opdateret: 01.12.2023

Vil du hellere have en specialiseret fagforening så er Soldaternes Fagforening (HKKF) måske en mulighed for dig. HKKF er specialister i soldaters arbejdsforhold og hos dem får den en række fordele og forsikringer skræddersyet til netop soldater.

Men HKKF er ikke en billig fagforening, og disse ekstra fordele har altså også en pris. Det er op til dig, om det er det værd, eller om du heller vil “nøjes” med en af de tværfaglige fagforeninger. Herunder kan se, hvad du evt. kan spare ved at vælge en anden tværfaglig fagforening fremfor HKKF.

Du har valgt Soldaternes Fagforening (HKKF) som din nuværende fagforening. Hos Soldaternes Fagforening (HKKF) koster fagforening 677 kr. / md. .

Se nedenfor, hvor meget du evt. kan spare ved at skifte til en anden fagforening.

I nogle tilfælde kan du spare ved at skifte både a-kasse og fagforening, i andre tilfælde kan det kun betale sig at flytte en af delene.

Fagforening Pris
Fagforening
Besparelse
Fagforening
Besparelse
Total / år
Det Faglige Hus a-kasse 69 kr.per md. 7.296 kr.På fagforening 7.296 kr.Total / år LÆS MERE
Ase a-kasse 74 kr.per md. 7.236 kr.På fagforening 7.236 kr.Total / år LÆS MERE
Populært valg
Frie a-kasse 139 kr.per md. 6.456 kr.På fagforening 6.456 kr.Total / år LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 167 kr.per md. 6.120 kr.På fagforening 6.120 kr.Total / år LÆS MERE
Lederne a-kasse 211 kr.per md. 5.592 kr.På fagforening 5.592 kr.Total / år LÆS MERE
Virksom a-kasse 211 kr.per md. 5.592 kr.På fagforening 5.592 kr.Total / år LÆS MERE
Data senest opdateret: 01.12.2023

Mangler du også en a-kasse? Læs mere om a-kasse for soldater her.

Hvorfor bør soldater have en fagforening?

Soldater sætter hver dag deres liv på spil for at beskytte vores land og dets befolkning. De fortjener den bedst mulige løn, de bedste fordele og de bedste arbejdsvilkår. En fagforening vil være med til at sikre, at de får disse ting.

Fagforeninger har en lang tradition for at kæmpe for arbejdstagernes rettigheder. De kan forhandle om bedre løn og fordele for soldaterne samt bedre arbejdsforhold. Det vil gøre livet lettere for soldaterne og deres familier. Det vil også være med til at holde moralen højt i militæret.

Derudover vil en fagforening for soldater også være med til at hjælpe med juridiske problemer for soldaterne. Så ved at være medlem af en fagforening, kan du få den nødvendige hjælp, hvis du oplever problemer i erhvervet.

Hvilke fagforeninger henvender sig specifikt til soldater?

Hvis du leder efter en fagforening, og du arbejder som soldat, vil det typisk være Soldaternes Fagforening, eller Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKF), som den også kaldes. Her kan du både være medlem af fagforeningen og deres a-kasse.

Fagforeningen blev oprettet i 1959 og har forhandlet overenskomst for danske soldater siden 1987. HKKF er fagforening for alle konstabler, konstabelelever, korporaler og værnepligtige i den danske hær. Det er derfor det helt rigtige sted for dig at søge information og få hjælp, hvis du allerede er i hæren eller overvejer en fremtid som soldat.

Du kan også få hjælp fra Centralforeningen for Stampersonel (CS), der er Danmarks største fagforening for soldater. Fagforeningen har mere end 9.000 medlemmer fra både Flyvevåbnet, Søværnet og Beredskabsstyrelsen. Ligesom HKKF har Centralforeningen for Stampersonel også en masse medlemsfordele og arbejder hver dag for bedre vilkår for danske soldater.

Fagforening for soldater under uddannelse

Når det kommer til soldater under uddannelse, er det faktisk de samme fagforeninger, du skal have fat i. Her er det nemlig også HKKF og CS, der står for at yde den bedste hjælp, rådgivning og information for dig som studerende. Det gør også hele processen lettere, da du kan beholde nøjagtig samme fagforening, når du bliver færdig med din soldateruddannelse.

Begge disse fagforeninger har også deres egen a-kasse, der kan hjælpe dig med mere økonomiske problemer. Du kan derfor få alt den økonomiske og juridiske hjælp, du har brug for som soldat, ved at blive medlem af en af disse to fagforeninger. Det er ikke bare de største fagforeninger, men også de mest erfarne foreninger inden for soldaterområdet. Du er derfor rigtig godt stillet både som fuldtidssoldat og som soldaterstuderende ved at være medlem hos dem.

 

  Skrevet af: Redaktionen     18-08-2022     Skrevet i: Fagforening efter job

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *A-kasse nyheder

I september blev der rundet 3 mio. lønmodtagere

A-kassen Frie udbetaler nu 3.000 kr. ekstra i dagpenge til ledige medlemmer

Ledigheden er steget i juli og august

Sygedagpenge | Den store guide

Hvad er en gul fagforening?

Læs også

Bedste A-kasse i 2023

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2023 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasser 2023

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af de billigste på markedet. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


Fagforening priser

Lige som med a-kasser, er der stor, hvis ikke endnu større, forskel på priserne på fagforeningerne. Vi giver dig et komplet overblik med denne guide til fagforening priser Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening