A-kasse og fagforening

A-kasse og fagforening

Indhold
Spar op til 7.200 kr.
om året på a-kasse og fagforening
Vælg din nuværende a-kasse

I denne guide, skal vi se på, hvor du får den bedste og billigste a-kasse og fagforening hos en og samme udbyder.

Lad os starte med at tage et kig på det, som denne artikel handler om, nemlig de udbydere, hvor du kan få a-kasse og fagforening det samme sted.

Her får du den billigste samlede pakke

Herunder har vi finkæmmet det danske a-kasse marked og fundet det a-kasse, som også tilbyder en fagforening. Vi har sorteret listen efter den udbyder der tilbyder den billigste fagforening, da det ofte er den, som også tilbyder den billige a-kasse + fagforening pakke.

Fagforening Pris Pris inkl.
a-kasse
Score
Det Faglige Hus a-kasse 69 kr.per md. 556 kr.per md. 4.3/5på Trustpilot LÆS MERE
Frie a-kasse 69 kr.per md. 567 kr.per md. 4.7/5på Trustpilot LÆS MERE
Ase a-kasse 71 kr.per md. 585 kr.per md. 4.3/5på Trustpilot LÆS MERE
Krifa a-kasse 139 kr.per md. 644 kr.per md. 4.2/5på Trustpilot LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 167 kr.per md. 657 kr.per md. 4.6/5på Trustpilot LÆS MERE
Lederne a-kasse 197 kr.per md. 565 kr.per md. 4.2/5på Trustpilot LÆS MERE
Virksom a-kasse 197 kr.per md. 565 kr.per md. 2.5/5på Trustpilot LÆS MERE
FOA a-kasse 380 kr.per md. 899 kr.per md. 1.9/5på Trustpilot LÆS MERE
Teknisk Landsforbund a-kasse 398 kr.per md. 912 kr.per md. 2.4/5på Trustpilot LÆS MERE
Fødevareforbundet NNF a-kasse 409 kr.per md. 931 kr.per md. 2.4/5på Trustpilot LÆS MERE
3F a-kasse 448 kr.per md. 972 kr.per md. 3/5på Trustpilot LÆS MERE
HK a-kasse 467 kr.per md. 981 kr.per md. 4.3/5på Trustpilot LÆS MERE
Dansk Metal a-kasse 471 kr.per md. 993 kr.per md. 4.2/5på Trustpilot LÆS MERE
BUPL a-kasse 504 kr.per md. 962 kr.per md. 2.2/5på Trustpilot LÆS MERE
Socialpædagogerne a-kasse 526 kr.per md. 998 kr.per md. 3/5på Trustpilot LÆS MERE
Dansk El-Forbrund DEF a-kasse 635 kr.per md. 1156 kr.per md. 1.7/5på Trustpilot LÆS MERE
Data senest opdateret: 02.07.2021

Som du kan se, er der stor forskel på priserne, specielt når det kommer til fagforeningen. Her skal man huske på, at du får forskellige ting med de enkelte fagforeninger. Enkelte forhandler måske overenskomst for dig og din faggruppe, og disse fagforeninger vil helt naturligt koste mere, da de i højere grad giver dig en sikkerhed for en fair løn og ordentlige arbejdsforhold.

Husk desuden på, at det der ikke er noget krav om at du har a-kasse og fagforening samme sted. Du kan f.eks. sagtens have a-kasse et sted og fagforening et andet – typisk er der dog fordele ved at samle begge ét sted.

Fordele ved at samle a-kasse og fagforening det samme sted

I første omgang skal du være opmærksom på, at det ikke er alle fagforeninger og a-kasser, der tilbyder én samlet pakke. Det gælder imidlertid langt de fleste. Til gengæld er der både penge at spare og bøvl at undgå ved at samle fagforening og a-kasse samme sted. Det bedste, du kan gøre, er at finde en fagforening og en a-kasse, der kender til dit erhverv og din branche. Når du har fundet det, kan du nemlig få mest muligt ud af de gode fordele ved samleløsningen.

Du får for det første en enkel løsning, fordi din a-kasse og fagforening snakker sammen og begge kender dine forhold. De deler automatisk information med hinanden. Samtidig kan du få et billigere kontingent ved at samle de to instanser i ét samlet medlemskab. Husk dog, at du ikke er tvunget til at vælge samme a-kasse og fagforening. Du har ret til frit at vælge og sammensætte den løsning, der er bedst for dig.

Det kan en a-kasse hjælpe dig med

A-kasse står for arbejdsløshedskasse. En a-kasse er du primært medlem af for at sikre dig selv økonomisk. A-kassen udbetaler nemlig dagpenge, hvis du en dag skulle stå uden job – og har været medlem et år forud for din jobløshed. Det er valgfrit at blive medlem af en a-kasse, men står du en dag uden job, og er du ikke er medlem, er der ikke økonomisk hjælp at hente andre steder. Så meld dig ind i en a-kasse, mens du er i job eller under uddannelse.

Udover den økonomiske del kan en a-kasse også hjælpe dig med en lang række andre ting. De kan bistå dig i juridiske spørgsmål ved fx kontraktforhold ift. din arbejdsplads, opsigelse, sygdom, ferie og fyring. Du har også mulighed for i en begrænset periode at få dagpenge ved sygdom, selvstændigt arbejde og freelancearbejde.

Er du under uddannelse, er det en rigtig god idé at melde dig ind i en a-kasse senest ét år, før du er færdiguddannet. Mange medlemskaber er desuden gratis, så længe du studerer. Det tager nemlig et år at tjene op til fuld dagpengeret, så du kan have en fast indkomst, selvom du måske bliver ledig som nyuddannet.

Det kan en fagforening hjælpe dig med

Overvejer du, om det er det rigtige for dig at blive medlem af en fagforening? Så skal vi prøve at hjælpe dig lidt på vej. Det første, du skal vide, er, at der ikke er nogen tvang om at være medlem af en fagforening. Det kan dog spare dig for mange unødvendige udfordring i fremtiden.

En fagforenings primære formål er at hjælpe og vejlede dig i arbejdsgiverforhold. Det gælder eksempelvis, hvis du oplever uretfærdig behandling på din arbejdsplads. Dit fagforeningsmedlemskab giver dig i den situation ret til juridisk bistand, rådgivning og hjælp. På den måde slipper du for selv at skulle punge ud til dyre sagsomkostninger.

Derudover kan de branchespecifikke fagforeninger give dig adgang til faglig sparring, relevante kurser og uddannelse samt arrangementer, hvor du kan netværke, styrke dit CV og din ansøgning m.m.

Meld dig ind i fagforeningen, før du tager et job. På den måde er du allerbedst stillet, idet fagforeningen tilbyder at gennemlæse din arbejdskontrakt og komme med gode råd til, hvilke områder du har mulighed for at forhandle med arbejdsgiveren på.

Det giver rigtig god mening at være medlem af en fagforening. Det er din forsikring om, at du får den rette hjælp, hvis der skulle opstå tvister og udfordringer på din arbejdsplads, hvis du ønsker at opkvalificere dig, eller hvis du vil have sparring på dit CV og din ansøgning m.v.

Hvordan vælger man den rigtige a-kasse og fagforening?

Du har frit valg til at vælge, hvilken a-kasse og fagforening, du vil ind i. Der er flere ting, du med fordel kan overveje, før du giver dit medlemskab væk. Hvilken a-kasse og fagforening, du skal vælge, afhænger i høj grad af dit virke. Hvor en fagspecifik fagforening har stor viden og erfaring inden for dit fag, er tværfaglige fagforeninger større og har ofte også et lavere kontingent.

I forhold til både a-kasse og fagforening er der mange fordele at hente ved at vælge én, der kender til din branche, dine lønforhold, arbejdsforhold osv. Jo mere specialiseret en fagforening er, desto dyrere vil den ofte også være. A-kassernes priser varierer ikke så meget. Tjek i begge tilfælde, hvilke tillægsydelser der er med i kontingentet. Er der mulighed for lønsikring, strejkekasse mv.? Gør dernæst op med dig selv, hvilke tillægsydelser du har brug for.

Der findes desuden offentlige målinger af, hvilke a-kasser og fagforeninger der har de mest tilfredse medlemmer. Tjek evt. også instanserne Facebook og Trustpilot, og se, hvordan de håndterer kundehenvendelser her.

Hvorfor er der prisforskel på fagforeningerne?

Der er ganske rigtigt meget stor forskel på det månedlige kontingent, som de forskellige fagforeninger opkræver for medlemskab. De tværfaglige fagforeninger er som regel de billigste. Det gælder fx 3F, Det Faglige Hus og Krifa. Derimod er de fagforeninger, som er specialiserede inden for et bestemt fag, typisk dyrere i kontingent. Det drejer sig fx om Lederne, BUPL og Dansk Metal.

De store udsving, som man finder på priserne, skyldes forskelle på, hvordan kontingentet er sammensat. I nogle kontingenter er der medregnet indbetaling til strejkekasse, konfliktfond (som sikrer dig indkomst ved strejker og lockout), overenskomst, og forsikring (såsom gruppelivs- og erhvervsansvarsforsikring). I begge tilfælde er der dog ofte penge at spare ved også at være medlem af den tilhørende a-kasse – nogle tilbyder ligefrem en samlerabat.

Kan man vælge kun at være medlem af en fagforening?

Du kan sagtens vælge kun at være medlem af en fagforening, og altså ikke af en a-kasse. De to medlemskaber er ikke afhængige af hinanden. Du kan frit vælge den fagforening, du ønsker – uden også at melde dig ind i en a-kasse. Du går selvfølgelig glip af de fordele, som en a-kasse giver dig, hvis du ikke er medlem af én. Det samme gælder med omvendt fortegn, hvis du vælger kun at være medlem af en a-kasse.

Hvis du kun er medlem af en fagforening, får du stadig alle de fulde fordele ved at være medlem af en branchekendt organisation, som du kan sparre med om en lang række arbejdsforhold. Derudover kan man ofte igennem sin fagforening spare på f.eks. forsikringer, hvilket i nogle tilfælde kan godgøre for hele fagforening kontingentet. Men vælger du ikke at være medlem af en a-kasse, mister du flere fordele, hvoraf den væsentligste er retten til at få udbetalt dagpenge, hvis du en dag mister dit job, bliver langtidssygemeldt eller vil være selvstændig med supplerende dagpenge.

Det betyder, at du reelt risikerer at stå helt uden indkomst, hvis du bliver ledig. Så tænk dig grundigt om, før du overvejer kun at være medlem af en fagforening.

2 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2021

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2021 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...

2021 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...


Lønsikring priser

Overvejer du at tegne en lønsikring, så bør du bruge vores værktøj, der hjælper dig med at finde den billigste og bedste lønsikring til dit lønniveau.Læs mere...

Nyheder

Her er Danmarks dyreste A-kasse

Hvem er den dyreste a-kasse lige nu? Det ser vi på i denne artikel, hvor vi også kigger på, hvorfor nogle a-kasser er dyrere end andre.... Læs nyhed

2021-06-14

Dagpengeperiode | hvor lang tid kan jeg få dagpenge?

Hvor længe kan du få dagpenge fra din a-kasse? Hvornår kan din dagpengeperiode forlænges, og hvad skal der til? Vi giver dig svaret!... Læs nyhed

2021-05-17

A-kasse og fagforening

Vi skal i denne artikel kigge på a-kasse og fagforening. Vi skal f.eks. se, hvor du kan få a-kasse og fagforening samlet samme sted.... Læs nyhed

2021-02-18

Dimittendsats 2021

I denne artikel kan du se hvad Dimittendsatsen [year] er, og hvad du som dimittend skal være opmærksom på, når du er færdig på studiet... Læs nyhed

2021-02-17

IDA a-kasse

I denne artikel skal vi se på, hvilke muligheder du har, hvis du er medlem af IDA og gerne vil have en god a-kasse også.... Læs nyhed

2020-11-05

Dagpengesats nyuddannet 2021

Se dagpengesatsen for nyuddannede [year] her og bliv klogere på regler og forhold der gør sig gældende for nyuddannede på dagpenge.... Læs nyhed

2020-10-21