Akademikernes a-kasse

Akademikernes A-kasse | Pris, alternativer og anmeldelser

Indhold
Alternativ til Akademikernes?
Se hvor meget du kan spare!
Find billigere alternativer til:
Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

I denne artikel har vi taget et nøje kig på Akademikernes a-kasse. Vi ser blandt andet på priser, alternativer, medlemsfordele, mulighed for lønsikring, fagforening mm.

Opsummering af Akademikernes

Akademikernes A-kasse | Pris, alternativer og anmeldelser fra Akademikernes

Vores score:8/10

Pris for a-kasse:484 kr. /md.

Optagelse:Akademikere

Trustpilot:3.9/5 (937 anmeldelser) Se Trustpilot historik

Antal medlemmer:298.119 (januar 2023) Se udvikling

Fordele:

Billig a-kasse
Perfekt til højtuddannede
Populær a-kasse
Mange medlemmer
Gode anmeldelser
Mulighed for lønsikring

Ulemper:

Ingen intern fagforening

Besøg Akademikernes

Pris for medlemskab hos Akademikernes

Akademikernes a-kasse er blandt landets billigst, og du kan i 2024 bliver medlem for 484,-/md. Læs mere om Akademikernes

Med i denne pris får du en række fordele og personlig rådgivning, hvilket du kan læse mere om længere nede i artiklen.

Alternativer til Akademikernes

Selvom du nok ikke finder ret mange a-kasser, som er lige så billig som Akademikernes, så kan der altid være andre grunde til, at du leder efter alternativer. Det kunne f.eks. være at du følger dig uretfærdigt behandlet hos Akademikernes eller at du blot synes du har brug for en anden slags rådgivning end den som tilbyde hos Akademikernes.

Mange vælger også en a-kasse, hvor du samtidig kan få en god og billig fagforening. Dette tilbyder Akademikernes nemlig ikke, og du skal derfor selv ud og finde en fagforening ved siden af akademikernes, hvilket ofte ender med at blive dyrere, fordi du ikke kan samle det hele et sted.

Ligegyldigt hvad, så har vi herunder lavet en samlet list med a-kasse priser, fagforening priser og deres trustpilot score. Du kan bruge listen til at finde alternativer til Akademikernes A-kasse, samt et sted, hvor de også har en god og billig fagforening:

Fagforening Pris Pris inkl.
a-kasse
Score
Det Faglige Hus a-kasse 69 kr.per md. 566 kr.per md. 4.4/5på Trustpilot LÆS MERE
Ase a-kasse 74 kr.per md. 601 kr.per md. 4.3/5på Trustpilot LÆS MERE
Frie a-kasse 139 kr.per md. 653 kr.per md. 4.6/5på Trustpilot LÆS MERE
Krifa a-kasse 150 kr.per md. 673 kr.per md. 4.5/5på Trustpilot LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 167 kr.per md. 673 kr.per md. 4.8/5på Trustpilot LÆS MERE
Lederne a-kasse 229 kr.per md. 610 kr.per md. 3/5på Trustpilot LÆS MERE
Virksom a-kasse 229 kr.per md. 610 kr.per md. 1.9/5på Trustpilot LÆS MERE
FOA a-kasse 405 kr.per md. 924 kr.per md. 4.4/5på Trustpilot LÆS MERE
Fødevareforbundet NNF a-kasse 409 kr.per md. 957 kr.per md. 3.2/5på Trustpilot LÆS MERE
Teknisk Landsforbund a-kasse 429 kr.per md. 965 kr.per md. 2/5på Trustpilot LÆS MERE
HK a-kasse 474 kr.per md. 1004 kr.per md. 4.3/5på Trustpilot LÆS MERE
3F a-kasse 487 kr.per md. 1024 kr.per md. 2.5/5på Trustpilot LÆS MERE
BUPL a-kasse 511 kr.per md. 994 kr.per md. 1.6/5på Trustpilot LÆS MERE
Dansk Metal a-kasse 522 kr.per md. 1057 kr.per md. 2.5/5på Trustpilot LÆS MERE
Socialpædagogerne a-kasse 552 kr.per md. 1042 kr.per md. 3.7/5på Trustpilot LÆS MERE
Dansk El-Forbund DEF a-kasse 584 kr.per md. 1137 kr.per md. 2.5/5på Trustpilot LÆS MERE
Data senest opdateret: 08.04.2024

Har du fundet en anden a-kasse/fagforening og er du allerede medlem af Akademikernes, kan du læse mere om udmeldelse af akademikernes a-kasse her.

Hvem er Akademikernes A-kasse?

AKA er Danmarks største a-kasse for akademikere med deres 245.000 medlemmer. AKA startede op i 2013 og er en fusion imellem Akademikernes a-kasse og Ingeniørernes a-kasse. AKA er også Danmarks billigste a-kasse for Akademikere.

Administrationen og ledelsen er lokaliseret i København, men der er 220 medarbejdere fordelt i hele landet. AKA har regionskontorer i Århus, Odense og Aalborg, samt kontorer i Vejle, Esbjerg og Herning. AKA ønsker at være: Kreative, Ambitiøse, Respektfulde, Sociale og Engagerede i deres medlemmer.

Hvem henvender Akademikernes sig til?

AKA er for medlemmer der har akademisk baggrund som enten er studerende, nyuddannet, lønmodtagere, selvstændige eller ledere.

Lønsikring hos Akademikernes?

AKA samarbejder om lønsikring med TopDanmark. Deres lønsikring dækker din løn op til 90% i et år inklusiv dagpenge og andre ydelser, dog maks. 40.000kr. om måneden udover dine dagpenge. Lønsikring dækker hvis du er blevet opsagt, ledig pga. sygdom eller en ulykke. Du kan ikke modtage lønsikring hvis du selv siger op, eller hvis du er blevet bortvist pga. f.eks. svig eller bedrageri.

Medlemmer af DJØF, Maskinmestrenes Forening og IDA har selv indgået en aftale om lønsikring med TopDanmark og tilbyder derfor deres medlemmer billigere lønsikring.

Lægger man prisen på lønsikring og a-kasse sammen sker der typisk en ændring i, hvilken a-kasse der egentlig tilbyder den billigste samlede pakke. Akademikernes kan f.eks. have en billig a-kasse, men pludeslig blive meget dyr samlet set, hvis du også vil have en lønsikring. Brug derfor vores lønsikring pris-overblik, til at teste hvad det vil koste samlet set for lønsikring OG a-kasse hos de forskellige udbydere.

Fagforening hos Akademikernes?

AKA er en statsanerkendt a-kasse og består af repræsentanter fra 21 medlemsorganisationer. Ingeniørforeningen i Danmark, IDA, og Djøf er de to største medlemsorganisationer og repræsenterer tilsammen cirka to tredjedele af Akademikernes A-kasses medlemmer. Andre faglige organisationer som er repræsentanter i AKA er JA, Forbundet Arkitekter, Designere, Den Danske Dyrelægeforening, PharmaDanmark, Den danske Landinspektørforening, Lægeforeningen/Yngre Læger, Dansk Musikpædagogisk Forening, Dansk Organist og Kantor Samfund, Præsteforening, Dansk Psykolog Forening, Tandlægeforening, Ansatte Tandlægers Organisation, Bibliotekarforbundet, Dansk Kiropraktor Forening, Hovedorganisationen af Officerer i Danmark, Foreningen af Skibsinspektører under Søfartsstyrelsen, Kliniske diætister, Maskinmestrenes Forening, Dansk Formands forening.

Medlemsfordele hos Akademikernes

AKA giver økonomisk sikkerhed til deres akademiske medlemmer med en god lønsikring gennem TopDanmark, de kender din branche og kan give kvalificeret jobrådgivning og individuel sparring. De har over halvdelen af ledige medlemmer tilbage i arbejde igen i løbet af 3 måneder. Igennem AKA´s jobprofil kan man foretage jobmatch og som medlem kan du være en del af inspirerende og motiverende workshops. AKA er gratis for studerende under 30 år og studerende er sikret økonomisk efter endt uddannelse. AKA hjælper også sine medlemmer hvis de ønsker at opstarte egen virksomhed som ledig, og kan få iværksættertilbud, skræddersyet workshops og samarbejde med det lokale iværksættermiljø.

AKA arbejder tæt sammen med virksomheder for at skabe jobmuligheder for deres medlemmer. De er rekrutteringspartner for virksomheder, og praler af at have mere end 7.500 akademiske talenter og hjælper virksomheder med at finde den rigtige kandidat til stillingen. De afholder mange Talent Attraktion arrangementer, hvor medlemskandidaterne møder virksomhederne. Gratis jobannoncering, tilbyder virksomhederne New Placement aftaler til deres afskedigede medarbejdere. AKA uddeler også Akademikerpris hvert år til virksomheder, der har en særlig vækst pga. ansættelse af akademikere i deres virksomhed.

Hvad siger medlemmerne?

Akademikernes medlemmer er meget aktive på anmeldelses-siden Trustpilot, og derfor er det også her vi har kigget, for at finde ud af, hvad medlemmer selv siger om deres a-kasse.

Et meget positivt medlem skriver eksempelvis følgende om Akademikernes a-kasse:

Hos Akademikernes a-kasse tilbyder de et super fedt, kompetent og lærerigt startup-forløb. Jeg har selv deltaget og har taget utroligt meget med mig fra de tre måneder som forløbet spænder over.
Jeg kan varmt anbefale forløbet og håber, at endnu flere spirende iværksættere vil gøre brug af dette tilbud.

Der findes dog også en håndfuld utilfredse medlemmer. Et skriver eksempelvis at:

Utrolig dårlig og ufyldestgørende rådgivning og vejledning. De henviser til gængse regler og ønsker ikke at tage hånd om medlemmernes specifikke situation. De nægter derudover at sende en mail så man har det på skrift. Modstridende rådgivning fra forskelligt personale gør det umuligt at forholde sig til noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasse priser 2024

I denne artikel sammenligner vi de a-kasser som pt. er på marked. Hvem har den laveste pris, hvem er dyrest og hvem taber medlemmer mens andre har stor tilgang... Læs mere...

Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste Fagforening Priser

Lige som med a-kasser, er der stor, hvis ikke endnu større, forskel på priserne på fagforeningerne. Vi giver dig et komplet overblik med denne guide til fagforening priser, og hvem der billigst lige nu Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Nyheder

Hvad hedder en a-kasse og dagpenge på engelsk?

I denne guide giver vi dig svare på hvad a-kasse og dagpenge hedder på engelsk. Brug termerne hvis du f.eks. skal arbejde i udlandet.... Læs nyhed

2024-04-12

Unemployment insurance funds in Denmark | Complete guide in English

Looking for unemployment insurance funds in Denmark? Read this guide in english and find out how it works.... Læs nyhed

2024-03-19

Er du en af dem, der får flere penge?

Fra enten den 1. marts eller 1. april kan du se frem til at få flere penge, hvis der er en overenskomst på din arbejdsplads. For de fleste sker det gennem Fritvalgs Lønkontoen. Snart kan du se frem til at få flere penge mellem hænderne, hvis du er tilknyttet en af HK Handels overenskomster. For […]

... Læs nyhed

2024-03-15

Den nyeste arbejdskraftundersøgelse viser, at jobomsætningen er faldet

Danmarks største interviewundersøgelse, arbejdskraftundersøgelsen (AKU), viser, at der i fjerde kvartal i 2023 var et fald i jobomsætningen.... Læs nyhed

2024-03-01

Du kan få dagpenge ved dem alle, men hvad kan a-kasserne ellers?

Her kigger vi på nogle af de fordele, som de forskellige a-kasser lokker med. For hvad kan de egentlig udover at udbetale dine dagpenge?... Læs nyhed

2024-01-31

2024 byder på forhøjet kontingent for alle medlemmer af a-kasser

Alle danskere kan i 2024 forvente at prisen på deres a-kasse vil stige. Se her, hvor meget mere du kan forvente at komme til at betale... Læs nyhed

2023-12-21