Akademikernes a-kasse

Akademikernes A-kasse | Pris, alternativer og anmeldelser

Indhold
Alternativ til Akademikernes?
Se hvor meget du kan spare!
Find billigere alternativer til:
Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

I denne artikel har vi taget et nøje kig på Akademikernes a-kasse. Vi ser blandt andet på priser, alternativer, medlemsfordele, mulighed for lønsikring, fagforening mm.

Pris for medlemskab hos Akademikernes

Akademikernes a-kasse er blandt landets billigst, og du kan i 2023 bliver medlem for 467,-/md. Læs mere om Akademikernes A-kasse

Med i denne pris får du en række fordele og personlig rådgivning, hvilket du kan læse mere om længere nede i artiklen.

Alternativer til Akademikernes

Selvom du nok ikke finder ret mange a-kasser, som er lige så billig som Akademikernes, så kan der altid være andre grunde til, at du leder efter alternativer. Det kunne f.eks. være at du følger dig uretfærdigt behandlet hos Akademikernes eller at du blot synes du har brug for en anden slags rådgivning end den som tilbyde hos Akademikernes.

Mange vælger også en a-kasse, hvor du samtidig kan få en god og billig fagforening. Dette tilbyder Akademikernes nemlig ikke, og du skal derfor selv ud og finde en fagforening ved siden af akademikernes, hvilket ofte ender med at blive dyrere, fordi du ikke kan samle det hele et sted.

Ligegyldigt hvad, så har vi herunder lavet en samlet list med a-kasse priser, fagforening priser og deres trustpilot score. Du kan bruge listen til at finde alternativer til Akademikernes A-kasse, samt et sted, hvor de også har en god og billig fagforening:

Fagforening Pris Pris inkl.
a-kasse
Score
Det Faglige Hus a-kasse 69 kr.per md. 554 kr.per md. 4.5/5på Trustpilot LÆS MERE
Ase a-kasse 74 kr.per md. 588 kr.per md. 4.5/5på Trustpilot LÆS MERE
Frie a-kasse 139 kr.per md. 637 kr.per md. 4.8/5på Trustpilot LÆS MERE
Krifa a-kasse 150 kr.per md. 657 kr.per md. 4.3/5på Trustpilot LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 167 kr.per md. 657 kr.per md. 4.8/5på Trustpilot LÆS MERE
Lederne a-kasse 211 kr.per md. 579 kr.per md. 3.1/5på Trustpilot LÆS MERE
Virksom a-kasse 211 kr.per md. 581 kr.per md. 1.9/5på Trustpilot LÆS MERE
FOA a-kasse 379 kr.per md. 898 kr.per md. 4.4/5på Trustpilot LÆS MERE
Teknisk Landsforbund a-kasse 403 kr.per md. 919 kr.per md. 2/5på Trustpilot LÆS MERE
Fødevareforbundet NNF a-kasse 409 kr.per md. 936 kr.per md. 3.2/5på Trustpilot LÆS MERE
HK a-kasse 463 kr.per md. 980 kr.per md. 4.3/5på Trustpilot LÆS MERE
3F a-kasse 479 kr.per md. 1003 kr.per md. 2.7/5på Trustpilot LÆS MERE
Dansk Metal a-kasse 481 kr.per md. 1003 kr.per md. 2.3/5på Trustpilot LÆS MERE
BUPL a-kasse 504 kr.per md. 974 kr.per md. 1.6/5på Trustpilot LÆS MERE
Socialpædagogerne a-kasse 530 kr.per md. 1003 kr.per md. 2.2/5på Trustpilot LÆS MERE
Dansk El-Forbrund DEF a-kasse 562 kr.per md. 1087 kr.per md. 2.5/5på Trustpilot LÆS MERE
Data senest opdateret: 01.12.2023

Har du fundet en anden a-kasse/fagforening og er du allerede medlem af Akademikernes, kan du læse mere om udmeldelse af akademikernes a-kasse her.

Hvem er Akademikernes A-kasse?

AKA er Danmarks største a-kasse for akademikere med deres 245.000 medlemmer. AKA startede op i 2013 og er en fusion imellem Akademikernes a-kasse og Ingeniørernes a-kasse. AKA er også Danmarks billigste a-kasse for Akademikere.

Administrationen og ledelsen er lokaliseret i København, men der er 220 medarbejdere fordelt i hele landet. AKA har regionskontorer i Århus, Odense og Aalborg, samt kontorer i Vejle, Esbjerg og Herning. AKA ønsker at være: Kreative, Ambitiøse, Respektfulde, Sociale og Engagerede i deres medlemmer.

Hvem henvender Akademikernes sig til?

AKA er for medlemmer der har akademisk baggrund som enten er studerende, nyuddannet, lønmodtagere, selvstændige eller ledere.

Lønsikring hos Akademikernes?

AKA samarbejder om lønsikring med TopDanmark. Deres lønsikring dækker din løn op til 90% i et år inklusiv dagpenge og andre ydelser, dog maks. 40.000kr. om måneden udover dine dagpenge. Lønsikring dækker hvis du er blevet opsagt, ledig pga. sygdom eller en ulykke. Du kan ikke modtage lønsikring hvis du selv siger op, eller hvis du er blevet bortvist pga. f.eks. svig eller bedrageri.

Medlemmer af DJØF, Maskinmestrenes Forening og IDA har selv indgået en aftale om lønsikring med TopDanmark og tilbyder derfor deres medlemmer billigere lønsikring.

Lægger man prisen på lønsikring og a-kasse sammen sker der typisk en ændring i, hvilken a-kasse der egentlig tilbyder den billigste samlede pakke. Akademikernes kan f.eks. have en billig a-kasse, men pludeslig blive meget dyr samlet set, hvis du også vil have en lønsikring. Brug derfor vores lønsikring pris-overblik, til at teste hvad det vil koste samlet set for lønsikring OG a-kasse hos de forskellige udbydere.

Fagforening hos Akademikernes?

AKA er en statsanerkendt a-kasse og består af repræsentanter fra 21 medlemsorganisationer. Ingeniørforeningen i Danmark, IDA, og Djøf er de to største medlemsorganisationer og repræsenterer tilsammen cirka to tredjedele af Akademikernes A-kasses medlemmer. Andre faglige organisationer som er repræsentanter i AKA er JA, Forbundet Arkitekter, Designere, Den Danske Dyrelægeforening, PharmaDanmark, Den danske Landinspektørforening, Lægeforeningen/Yngre Læger, Dansk Musikpædagogisk Forening, Dansk Organist og Kantor Samfund, Præsteforening, Dansk Psykolog Forening, Tandlægeforening, Ansatte Tandlægers Organisation, Bibliotekarforbundet, Dansk Kiropraktor Forening, Hovedorganisationen af Officerer i Danmark, Foreningen af Skibsinspektører under Søfartsstyrelsen, Kliniske diætister, Maskinmestrenes Forening, Dansk Formands forening.

Medlemsfordele hos Akademikernes

AKA giver økonomisk sikkerhed til deres akademiske medlemmer med en god lønsikring gennem TopDanmark, de kender din branche og kan give kvalificeret jobrådgivning og individuel sparring. De har over halvdelen af ledige medlemmer tilbage i arbejde igen i løbet af 3 måneder. Igennem AKA´s jobprofil kan man foretage jobmatch og som medlem kan du være en del af inspirerende og motiverende workshops. AKA er gratis for studerende under 30 år og studerende er sikret økonomisk efter endt uddannelse. AKA hjælper også sine medlemmer hvis de ønsker at opstarte egen virksomhed som ledig, og kan få iværksættertilbud, skræddersyet workshops og samarbejde med det lokale iværksættermiljø.

AKA arbejder tæt sammen med virksomheder for at skabe jobmuligheder for deres medlemmer. De er rekrutteringspartner for virksomheder, og praler af at have mere end 7.500 akademiske talenter og hjælper virksomheder med at finde den rigtige kandidat til stillingen. De afholder mange Talent Attraktion arrangementer, hvor medlemskandidaterne møder virksomhederne. Gratis jobannoncering, tilbyder virksomhederne New Placement aftaler til deres afskedigede medarbejdere. AKA uddeler også Akademikerpris hvert år til virksomheder, der har en særlig vækst pga. ansættelse af akademikere i deres virksomhed.

Hvad siger medlemmerne?

Akademikernes medlemmer er meget aktive på anmeldelses-siden Trustpilot, og derfor er det også her vi har kigget, for at finde ud af, hvad medlemmer selv siger om deres a-kasse.

Et meget positivt medlem skriver eksempelvis følgende om Akademikernes a-kasse:

Hos Akademikernes a-kasse tilbyder de et super fedt, kompetent og lærerigt startup-forløb. Jeg har selv deltaget og har taget utroligt meget med mig fra de tre måneder som forløbet spænder over.
Jeg kan varmt anbefale forløbet og håber, at endnu flere spirende iværksættere vil gøre brug af dette tilbud.

Der findes dog også en håndfuld utilfredse medlemmer. Et skriver eksempelvis at:

Utrolig dårlig og ufyldestgørende rådgivning og vejledning. De henviser til gængse regler og ønsker ikke at tage hånd om medlemmernes specifikke situation. De nægter derudover at sende en mail så man har det på skrift. Modstridende rådgivning fra forskelligt personale gør det umuligt at forholde sig til noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2023

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2023 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasser 2023

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...

Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af de billigste på markedet. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


Fagforening priser

Lige som med a-kasser, er der stor, hvis ikke endnu større, forskel på priserne på fagforeningerne. Vi giver dig et komplet overblik med denne guide til fagforening priser Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Nyheder

I september blev der rundet 3 mio. lønmodtagere

I september kom der 3.100 nye lønmodtagere, og den aktive arbejdsstyrke kom op over 3 millioner lønmodtagere for første gang nogenside... Læs nyhed

2023-11-27

A-kassen Frie udbetaler nu 3.000 kr. ekstra i dagpenge til ledige medlemmer

Ledige medlemmer af fagforeningen og a-kassen Frie kan nu se frem til at modtage 3.000 kr. ekstra i dagpenge om måneden, hvis de ikke er kommet i arbejde. er en billig fagforening og a-kasse, som sætter fokus på at få deres ledige medlemmer hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet, og nu udbetaler de hele 3.000 kr. ekstra […]

... Læs nyhed

2023-10-31

Ledigheden er steget i juli og august

I løbet af sommerens sidste to måneder er ledigheden steget på det danske marked. Til gengæld er beskæftigelsen i samme periode forbedret. Ledigheden på det danske arbejdsmarked er i disse år historisk lav, og faktisk har vi de seneste to år kun oplevet meget små stigninger, når det kommer til ledighedsprocenten. I løbet af juli […]

... Læs nyhed

2023-09-26

Sygedagpenge | Den store guide

Er du på sygedagpenge eller skal du måske til at modtage sygedagpenge. Så læs med her, bliv klogere på sygedagpenge, og undgå overraskelser.... Læs nyhed

2023-09-22

Hvad er en gul fagforening?

Har du undret dig over, hvad en gul fagforening er? Få svaret her, hvor vi både kigger på gule og røde fagforeninger... Læs nyhed

2023-09-18

Ansættelsesbevisloven er trådt i kraft

Den 1. juli 2023 trådte Folketingets ansættelsesbevislov i kraft. Den får både betydning for dig som arbejdstager og -giver... Læs nyhed

2023-08-29