a-kasse uden fagforening

A-kasse uden fagforening

Indhold
Spar op til 7.200 kr.
om året på a-kasse og fagforening
Vælg din nuværende a-kasse
Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Ønsker du kun at finde eller skifte a-kasse uden at behøve at overveje fagforening i samme beslutning? Medlemskab af fagforening er fuldstændig valgfrit, ligesom medlemskab af a-kasse. Typisk kan du melde dig ind i a-kassen uden den tilhørende fagforening, men omvendt kan du som oftest kun opnå medlemskab af fagforeningen, hvis du allerede er medlem af a-kassen. Derfor er der mange, som bliver nysgerrige på, om de kan have a-kasse uden fagforening, og hvilke fordele og ulemper der vil være ved at fravælge fagforening.

Hos disse a-kasser behøver du ikke en fagforening

Det står dig som sagt frit for, om du ønsker at melde dig ind i en fagforening, og der er således ingen a-kasser, der kan/må presse dig til at melde dig ind i deres egen eller andre fagforeninger. Herunder har vi fundet en række fortrinsvis tværfaglige a-kasser, hvor du som så mange andre steder, kan melde dig ind i en a-kasse uden en fagforening. Faktisk er der en del af a-kasserne herunder, som slet ikke tilbyder en fagforening.

A-kasse Pris/md. Trustpilot
Score
Det Faglige Hus a-kasse 487,- 4.3 ★ LÆS MERE
FTF A-kasse a-kasse 468,- 4.1 ★ LÆS MERE
Populært valg
Min A-kasse a-kasse 490,- 4 ★ LÆS MERE
Ase a-kasse 514,- 4.3 ★ LÆS MERE
Krifa a-kasse 505,- 4.2 ★ LÆS MERE
Akademikernes A-kasse a-kasse 467,- 3.8 ★ LÆS MERE
Frie a-kasse 498,- 4.6 ★ LÆS MERE
Business Danmark a-kasse 490,- 4.6 ★ LÆS MERE
Lederne a-kasse 480,- 4.2 ★ LÆS MERE
CA A-kasse a-kasse 505,- 4.6 ★ LÆS MERE
FOA a-kasse 519,- 1.7 ★ LÆS MERE
3F a-kasse 524,- 3.7 ★ LÆS MERE
MA A-kasse a-kasse 502,- 4.6 ★ LÆS MERE
Data senest opdateret: 16.08.2021

Hvorfor er der forskel på a-kasse-priser?

En a-kasse, også kaldet en arbejdsløshedskasse, sikrer dig økonomisk, hvis du bliver ledig. Mod deres månedlige kontingent er du altså sikret indkomst. De fleste finder a-kasse, mens de er under uddannelse, da a-kasser typisk er inddelt efter branche og arbejdsområde. Derfor vil forskellige a-kasser også have forskellige fokuspunkter, som de tænker vil gavne deres medlemmer. Disse forskelle kan lede til forskellige a-kasse priser på ovennævnte månedlige kontingent, og denne pris varierer, både hvis du har a-kasse uden fagforening, og hvis du har begge dele.

Alt efter hvilke tilbud, som din potentielle a-kasse har, kan prisen altså stige eller falde. Størrelsen på din a-kasse kan også have noget at sige om prisen. Eksempelvis tilbyder de fleste a-kasser at hjælpe dem af deres medlemmer, som har mistet deres job, tilbage i job med forskellige tiltag. Mange a-kasser tilbyder også kurser, så du kan udvide dine kompetencer ganske gratis. A-kasse uden fagforening sparer du selvfølgelig lidt penge på. Kort sagt kan det siges, at man får, hvad man betaler for: Er du villig til at finde en a-kasse med højere månedligt kontingent, får du typisk flere fordele.

En stor del af dit kontingent går selvfølgelig også til drift af a-kassen, altså til udgifter for administrationen og naturligvis lønninger for a-kassens ansatte. Nogle a-kasser uden fagforeninger fokuserer stærkt på rekruttering, altså at få deres medlemmer hurtigt i nyt job, så disse arbejder typisk sammen med rekrutteringsbureauer, hvilket giver dig særlige fordele, hvis du skulle gå hen at blive ledig.

Sparer jeg penge ved at samle a-kasse og fagforening ét sted?

Hos langt de fleste a-kasser og fagforeninger, kan du ikke opnå det man vil kalde en “samlerabat”, altså et afslag i den samlede pris, hvis du vælger både a-kasse og fagforening det samme sted.

Har du allerede en a-kasse, og vil du gerne teste, om du kan spare penge ved at samle din a-kasse og måske fagforening et andet sted, kan du herunder bruge vores værktøj, som indhenter og sammenligner priser fra næsten alle a-kasser og fagforeninger på markedet.

Hvordan vælger jeg den rette a-kasse?

Et godt sted at starte, hvis du gerne vil finde a-kasse eller skifte a-kasse, er at tage udgangspunkt i din uddannelsesmæssige baggrund og dine ønsker til din a-kasse. Ønsker du en a-kasse uden fagforening, kan du vælge frit på alle hylder, men vil du gerne have muligheden for senere at få medlemskab i en fagforening, kan det betale sig at søge om medlemskab i a-kasser, som har tilknyttet en eller flere fagforeninger. A-kasserne ser selvfølgelig helst, at du også bliver medlem af deres fagforeninger, men det skal du huske er helt op til dig selv.

Tager du udgangspunkt i din uddannelse og dit fagområde, kan du eksempelvis finde DSA, Din Sundhedsfaglige A-kasse , som er perfekt til dig, der enten er eller er ved at uddanne dig til jordemoder, sygeplejerske, ergoterapeut, fysioterapeut eller lignende. Er du lærer, er Lærernes A-kasse et oplagt valg. Der findes ofte specifikke a-kasser til specifikke brancher / job. Herunder finder du guides til a-kasse for en lang række faggrupper, måske du kan finde et sted, hvor du passer ind?

SE FLERE

B

Bager

I denne artikel ser vi nærmere på de muligheder der findes for bagere, der ønsker en god fagforening. Læs med og bliv kolgere.

Bankrådgiver

Denne artikel ser på dine muligheder for fagforening, hvis arbejder som bankrådgiver. Vi ser på både de billigste og bedste muligheder.

Butiksansat

I denne artikel kigger vi nærmere på fagforeninger for butiksansatte. Vi guider dig til de billigste og bedste løsninger.

C

Chauffør

Om du er lastvognschauffører, fragtmand eller taxachauffør, så vil du med denne guide få hjælp til at finde den rigtige fagforening for dig som chauffør.

D

Dagplejer

I denne artikel får du hjælp og vejledning til at vælge fagforening hvis du arbejder som dagpelejer. Vi kigger på de billigste og bedste valg.

Dyrlæge

Vi skal i denne guide kigge på fagforeninger for dyrlæger. Der er en del at vælge imellem, og der er stor forskel på pris og den vejæedning du vil få.

E

Ejendomsmægler

Vi skal i denne artikel se på de mulighedern du har for a-kasse og fagforening, hvis arbejder som ejendomsmægler. Læs med og bliv klogere!

Elektriker

Denne artikel hjælper dig som elektriker med at finde fagforeninger for netop elektrikere. Både de billigste og de bedste.

Ergoterapeut

Vi skal i denne artikel kigge på fagforeninger for ergoterapeuter. Der findes mange muligheder, og vi ser på de billigste og bedste.

F

Frisør

I denne artikel kigger vi på mulige fagforeninger, hvis du arbejder hos politiet. Vi kigger både på de oplagte valg, samt dem som vil spare dig penge.

G

Gartner

Vi kigger i denne artikel nærmere på de muligheder du har for fagforening, hvis du er uddanet eller arbejder som gartner. Læs med og bliv klogere.

Grafiker

Vi kigger i denne vejledning på fagforening for grafikere. Bliv klogere på dine muligheder og de bedste og billigste valg.

H

Handicaphjælper

Vi kigger i denne guide på fagforeninger for handicaphjælpere. Vi ser på de traditionelle valg samt de billigste løsninger på markedet.

Hjemmehjælper

I denne guide kigger vi på de muligheder, du som hjemmehjælper har, når det kommer til valg af fagforening. Vi kigger både på de bedste og billigste.

Humanist

Vi skal i denne artikel se på, hvilke a-kasser og fagforeninger, der findes for humanister. Læs med og bliv kolgere på de mange muligheder du har

J

Journalist

Vi skal i denne artikel kigge nærmere på fagforeninger for journalister. Der er et væld af muligheder, og vi skal både se på de billigste og bedste

Jurist

Vi skal i denne artikel beskætige os med fagforeninger for jurister. Vi ser både på de oplagte valg samt de valg der måske kan spare dig en del penge.

K

Kunstner

Vi skal i denne artikel kigge på fagforeninger for kunstnere. Vi ser både på de billigste og bedste muligheder, hvis du arbejder som kunstner.

L

Laborant

I denne artikel skal vi se på alle de muligheder der findes, hvis du er laborant og leder efter en god fagforening. Vi ser både på de billigste og de bedste valg.

Landmand

Vi skal se på de muligheder, du som landmand har for fagforening. Vi skal se på priser og muligheder, så du kan vælge den bedste og billigste løsning.

Læge

Som læge er det vigtigt at være medlem af en god fagforening. Derfor kigger vi i denne artikel på fagforeninger for læger, og finder de bedste og billigste.

Lærer

I denne artkel ser vi nærmere på fagforeninger for lærere. Vi kigger både på de oplagte valg samt dem, hvor du kan spare penge på kontingentet.

M

Mekaniker

I denne artikel skal vi se på de mulighder du har for fagforening, hvis du arbejder som mekaniker. Vi ser både på de billigste og bedste løsninger.

Murer

Vi skal i denne guide se nærmere på fagforeninger for murer. Vi skal både se på de traditionelle valg samt de billigere alternativer.

P

Pædagog

I denne artikel kigger vi på fagforeninger for pædagoger for at finde frem til de bedste og billigste løsninger for dig som pædagog.

Politi

I denne artikel kigger vi på mulige fagforeninger, hvis du arbejder hos politiet. Vi kigger både på de oplagte valg, samt dem som vil spare dig penge.

Programmør

Vi skal i denne guide kigge nærmere på fagforeninger for programmører. Vi ser på, hvad de traditionelle valg er, og hvor du kan finde en billig fagforening.

Psykolog

I denne artikel kigger vi på fagforeninger for psykologer. Vi kigger på priser og tilbud for at finde de bedste og billigste muligheder

R

Receptionist

Vi skal i denne guide se nærmere på fagforeninger for receptionister. Vi skal se på priser og finde frem til de billigste og bedste løsninger.

Rengøringsassistent

I denne artikel kigger vi nærmere på mulighederne for fagforeing for rengøringsassistenter. Læs med og bliv klogere på de muligheder du har.

S

Slagterimedarbejder

Vi skal her se nærmere på fagforeninger for slagterimedarbejdere. Vi skal både se på de billigste valg samt hvem slagterimedarbejdere traditionelt vælger.

Smed

I denne artikel kigger vi på mulighederne for fagforening for smede. Vi kigger både på de traditionelle valg samt de billigste muligheder på markedet.

SOSU-assistent

Denne artikel kigger på mulighder for fagforening for SOSU-assistenter. Vi skal se på de valg, hvor du får en overenskomst samt de billigere alternativer.

T

Tjener eller kok

denne artikel kigger vi på fagforeninger for kokke og tjenere. Vi ser på de traditionelle muligheder og de muligheder der kan spare dig en masse penge.

Tømrer

I denne artikel kigger vi på fagforeninger for tømrere. Vi skal både se på de billigste og bedste muligheder for dig som tømrere

U

Udlænding

I denne artikel kigger vi på a-kasse og fagforening for udlændinge, da der er visse regler og muligheder, som du som udlænding skal være opmærksom på.

Ufaglærte

Vi skal i denne artikel se på, hvilke muligheder der findes for a-kasser og fagforening for ufaglærte. Vi kigger på priser og meget andet.

Ung

Man skal allerede som ung overveje, hvilken a-kasse man skal melde sig ind i. I denne artikel kigger vi derfor på a-kasser og fagforeninger for unge.

V

Vagt

Vi skal i denne artikel se på fagforeninger for vagter. Vi skal se på de muligheder du har og hvor du får den billigste pris.

Vil du bare gerne have en gennemsnitlig a-kasse, som kan varetage lidt af hvert, som måske er billigere end de fagspecifikke a-kasser, kan du f.eks. blive medlem i 487,-/md. Læs mere om Det Faglige Hus eller 514,-/md. Læs mere om Ase , som begge tager større afsæt i din specifikke kunnen end den titel, der står på dit bevis eller diplom.

Vil du gerne videreudvikle dine kompetencer eller måske helt skifte karriere? Flere a-kasser sætter også en stolthed i at efteruddanne deres medlemmer, så de kan komme ud i det job, som vil gøre dem mest tilfredse med deres karrierevalg. Dette betyder dog ikke, at du skal skifte brat over fra eksempelvis en sundhedsfaglig til en humanistisk a-kasse, hvis du gerne vil skifte fagområde til det humanistiske. Tag en samtale med din a-kasse om, hvordan de kan hjælpe dig videre til den karriere, du ønsker.

Hvad kan en fagforening hjælpe med og har jeg brug for en?

Helt kort og godt er a-kassen den institution, der udbetaler dagpenge, sygedagpenge og efterløn til dig. Fagforeningen er den institution, der holder hånden under og over dig, når du er ansat eller er i gang med et ansættelsesforløb. Fagforeningen sørger eksempelvis for, at du er juridisk dækket ind og beskyttet, hvis du bliver sagt op eller fyret fra dit arbejde. Vælger du derfor a-kasse uden fagforening, kan din a-kasse ikke varetage dine interesser, når du er i job.

Er du stadig studerende, og har ikke studiejob eller deltidsjob ved siden af studiet, kan du højst sandsynligt godt vente med at vælge fagforening. Som studerende vil du også spare en del på at have a-kasse uden fagforening, da mange a-kasser har gratis studiemedlemskab. Derfor kan du hos nogle a-kasser slippe fuldstændigt for at betale kontingent, indtil du er færdiguddannet og ude på jobmarkedet. Det er selvfølgelig fuldstændigt op til dig, og hvis du gerne vil være bedre informeret om arbejdsmarkedet, inden du bliver færdig på studie, kan et medlemskab hos fagforening hjælpe.

Hvordan vælger jeg den rette fagforening?

Mange danskere under 30 foretrækker at have a-kasse uden at have fagforening, men derved giver man slip på en del goder og beskyttelse, især hvis man er ansat privat. Især vælger yngre danskere ofte såkaldte gule fagforeninger. Gule fagforeninger fokuserer sjældent på overenskomster og er politisk uafhængige. De traditionelle fagforeninger har typisk tæt tilknytning til forskellige politiske partier. Mange gule fagforeninger har også mange medlemmer med alternative karrierer såsom selvstændige og deltidsansatte.

Foretrækker du en fagforening, som ikke er specifikt tilknyttet politik, er en gul fagforening et oplagt valg. Traditionelle fagforeninger er til gengæld som oftest fagspecifikke, så har du en specifik karrierevej, kan en traditionel fagforening bedre varetage dine interesser. En traditionel fagforening er altså et godt valg til eksempelvis lærere, hvor hele arbejdspladsen består af medarbejdere med samme eller ens uddannelsesmæssig baggrund. Vælger du som lærer en a-kasse uden fagforening, kan du eksempelvis ikke få adgang til tillidsmanden, der er tilknyttet arbejdspladsen.

Er du medlem af en tværfaglig fagforening, kan denne typisk ikke forhandle overenskomst for dig. Overenskomst forhandles af fagforeningen mellem dig og arbejdspladsen, og det er denne, som sikrer dig højere løn. Foregår der derfor lockout eller strejke, og er du medlem af en gul fagforening, skal du altså stadig arbejde, og du får også løn som almindeligt. En gul fagforening er også typisk billigere end en traditionel fagforening.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2021

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2021 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...

2021 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...


Lønsikring priser

Overvejer du at tegne en lønsikring, så bør du bruge vores værktøj, der hjælper dig med at finde den billigste og bedste lønsikring til dit lønniveau.Læs mere...

Nyheder

Fagforeningerne og de dyre adresser

Danske fagforeninger har smag for lækre hovedkontorer. I denne artikel kigge vi på fagforeningerne med de mest prominente adresser.... Læs nyhed

2021-08-25

Her er Danmarks dyreste A-kasse

Hvem er den dyreste a-kasse lige nu? Det ser vi på i denne artikel, hvor vi også kigger på, hvorfor nogle a-kasser er dyrere end andre.... Læs nyhed

2021-06-14

Dagpengeperiode | hvor lang tid kan jeg få dagpenge?

Hvor længe kan du få dagpenge fra din a-kasse? Hvornår kan din dagpengeperiode forlænges, og hvad skal der til? Vi giver dig svaret!... Læs nyhed

2021-05-17

A-kasse og fagforening

Vi skal i denne artikel kigge på a-kasse og fagforening. Vi skal f.eks. se, hvor du kan få a-kasse og fagforening samlet samme sted.... Læs nyhed

2021-02-18

Dimittendsats 2021

I denne artikel kan du se hvad Dimittendsatsen [year] er, og hvad du som dimittend skal være opmærksom på, når du er færdig på studiet... Læs nyhed

2021-02-17

IDA a-kasse

I denne artikel skal vi se på, hvilke muligheder du har, hvis du er medlem af IDA og gerne vil have en god a-kasse også.... Læs nyhed

2020-11-05