Fagforening for studerende

Fagforening for studerende

Indhold
Spar op til 1.120 kr.
om året på din a-kasse
Vælg din nuværende a-kasse

Er du studerende, og vil du gerne være en del af en fagforening, der kan hjælpe dig med rådgivning om karriere, løn og ansættelsesvilkår og samtidig give dig mulighed for at deltage i forskellige arrangementer?

Mange tror fejlagtigt, at det som studerende ikke er vigtigt at have en fagforening. Men der tager de fejl. Der er nemlig mange fordele ved at være en del af en fagforening. Det kan dog være svært og uoverskueligt at finde den rette fagforening som studerende, men vi har alligevel forsøgt at skabe et overblik i denne artikel.

Her kan du få at vide, hvor du kan melde dig ind, hvorfor du som studerende skal melde dig ind i en fagforening, hvilke fordele du har i en fagforening, og hvordan du vælger den rette fagforening.

Hos disse fagforeninger får du gratis studiemedlemskab

Vi har herunder lavet en liste med fagforeninger, hvor du som studerende kan se om du kan få nedsat eller gratis medlemskab. Du kan desuden klikke videre og se de fordele som de enkelte fagforeninger tilbyder til studerende.

Fagforening Normalpris Pris
for studerende
Se fordele
Det Faglige Hus a-kasse 69 kr.per md. Gratis SE FORDELE
Frie a-kasse 69 kr.per md. Gratis SE FORDELE
Ase a-kasse 71 kr.per md. Gratis SE FORDELE
Krifa a-kasse 139 kr.per md. Gratis SE FORDELE
Business Danmark a-kasse 167 kr.per md. Gratis SE FORDELE
Lederne a-kasse 197 kr.per md. 25 kr.per md. SE FORDELE
3F a-kasse 448 kr.per md. 65 kr.per md. SE FORDELE
Data senest opdateret: 07.01.2021

Hvorfor skal jeg som studerende melde mig ind i en fagforening?

Der er rigtig mange grunde til, at du som studerende skal melde dig ind i en fagforening. For det første er det ofte meget billigt eller helt gratis at melde sig ind i en fagforening, mens du er studerende. Så hvorfor ikke benytte sig af dette?

Den vigtigste grund til at melde sig i en fagforening er, at fagforeningen kan hjælpe dig, hvis du kommer ud for situationer på din arbejdsplads, som du ikke selv kan eller vil håndtere. Det kan være alt fra kontroverser om løn eller feriepenge til uberettiget afskedigelse. Det gælder ikke kun i jobbet, efter dine studier er færdige, men også i et eventuelt studiejob, praktik osv.

Det kan samtidig være en god idé at starte kontakten til din fagforening, inden du starter i job på den anden side af studierne. Så ved du, hvordan det hele fungerer, og du ved, hvad du skal, hvis du får problemer på din arbejdsplads. For selvom det går godt lige nu som studerende, ved du aldrig, hvad der sker senere i dit arbejdsliv, og det kan være en god idé at være sikret.

Din fagforening er derfor en form for rygstøtte – både gennem studiet og gennem dit arbejdsliv bagefter. De giver dig den juridiske hjælp, som du har brug for. Der er selvfølgelig også ekstra goder som for eksempel kurser, rabatter osv., som vil blive uddybet nedenfor som ekstra fordele ved at melde sig ind i en fagforening som studerende.

Hvilke fordele kan jeg som studerende få i en fagforening?

Spar penge med en fagforening som studerende

Som beskrevet ovenfor er der tonsvis af forskellige goder og fordele ved at melde dig ind i fagforening, imens du er studerende. Den første er selvfølgelig, at det på dette tidspunkt er billigere, end det er, når du kommer ud på arbejdsmarkedet.

Det andet er, at du kan få rabatter på en masse ting, du kan deltage i kurser og meget andet. Rabatterne kan ofte bruges på forskellige forsikringer, såsom rejseforsikringer eller indboforsikring. Det kan derfor være en fordel at slå det sammen. Mange af disse kurser er til for at hjælpe dig videre efter endt uddannelse. Det kunne være kurser, der vejleder om et specifikt job eller branche – herunder hjælp til CV, netværk og jobsamtale. Det kunne også være et kursus, der forbedrer dine nuværende kompetencer, som for eksempel et grafisk design kursus. Så er du bedre rustet, når du kommer ud på den anden side.

Du kan også få sparring til alt mellem himmel og jord og hjælp til gennemgang af kontrakter ved for eksempel dit studiejob. Så kan fagforeningen hjælpe og vejlede dig i det administrative bag ansættelsen. Ofte kan det være svært at overskue – især, hvis det er dit første ”rigtige” job eller studiejob.

Hvordan vælger jeg den rette fagforening?

Det kan være svært at finde ud af, hvilken fagforening du skal vælge som studerende. Først og fremmest kan det være en god idé at vælge en, der er gratis eller billigere for studerende. Her kan du tage udgangspunkt i vores overblik over de fagforeninger, der har gratis studiemedlemskab/og eller andre fordele for studerende. For at udnytte fagforeningens fordele optimalt bør du også sikre dig, at din fagforening kender til arbejdsvilkårene på netop dit område. Derfor skal du vælge en fagforening, der passer til lige netop det, du studerer. Det kunne være, du studerer litteratur, så skal du vælge en fagforening, der har fokus på de sproglige fag. Så kommer kurserne og vejledningen også til at passe bedre til dig.

Der findes fagforeninger for stort set alle fagområder, også selvom du uddanner dig inden for et lille nichefag. Der vil altid findes fagforeninger, der passer til lige netop dit område. Udover det faglige aspekt tilbyder fagforeningerne som sagt også specifikke medlemsfordele som rabatter og tilbudsordninger. Du kan derfor også gå ind og tjekke ud, hvilke kurser de forskellige fagforeninger udbyder, og ud fra det kan du se, om der er noget, som er interessant for dig.

Herunder har vi lavet en liste med en række klassiske fag/job, og du kan klikke dig videre ind og se, hvilken fagforening der anbefales til de forskellige jobtyper.

SE FLERE

B

Bager

I denne artikel ser vi nærmere på de muligheder der findes for bagere, der ønsker en god fagforening. Læs med og bliv kolgere.

Bankrådgiver

Denne artikel ser på dine muligheder for fagforening, hvis arbejder som bankrådgiver. Vi ser på både de billigste og bedste muligheder.

Butiksansat

I denne artikel kigger vi nærmere på fagforeninger for butiksansatte. Vi guider dig til de billigste og bedste løsninger.

C

Chauffør

Om du er lastvognschauffører, fragtmand eller taxachauffør, så vil du med denne guide få hjælp til at finde den rigtige fagforening for dig som chauffør.

D

Dagplejer

I denne artikel får du hjælp og vejledning til at vælge fagforening hvis du arbejder som dagpelejer. Vi kigger på de billigste og bedste valg.

Dyrlæge

Vi skal i denne guide kigge på fagforeninger for dyrlæger. Der er en del at vælge imellem, og der er stor forskel på pris og den vejæedning du vil få.

E

Ejendomsmægler

Vi skal i denne artikel se på de mulighedern du har for a-kasse og fagforening, hvis arbejder som ejendomsmægler. Læs med og bliv klogere!

Elektriker

Denne artikel hjælper dig som elektriker med at finde fagforeninger for netop elektrikere. Både de billigste og de bedste.

Ergoterapeut

Vi skal i denne artikel kigge på fagforeninger for ergoterapeuter. Der findes mange muligheder, og vi ser på de billigste og bedste.

F

Frisør

I denne artikel kigger vi på mulige fagforeninger, hvis du arbejder hos politiet. Vi kigger både på de oplagte valg, samt dem som vil spare dig penge.

G

Gartner

Vi kigger i denne artikel nærmere på de muligheder du har for fagforening, hvis du er uddanet eller arbejder som gartner. Læs med og bliv klogere.

Grafiker

Vi kigger i denne vejledning på fagforening for grafikere. Bliv klogere på dine muligheder og de bedste og billigste valg.

H

Handicaphjælper

Vi kigger i denne guide på fagforeninger for handicaphjælpere. Vi ser på de traditionelle valg samt de billigste løsninger på markedet.

Hjemmehjælper

I denne guide kigger vi på de muligheder, du som hjemmehjælper har, når det kommer til valg af fagforening. Vi kigger både på de bedste og billigste.

Humanist

Vi skal i denne artikel se på, hvilke a-kasser og fagforeninger, der findes for humanister. Læs med og bliv kolgere på de mange muligheder du har

J

Journalist

Vi skal i denne artikel kigge nærmere på fagforeninger for journalister. Der er et væld af muligheder, og vi skal både se på de billigste og bedste

Jurist

Vi skal i denne artikel beskætige os med fagforeninger for jurister. Vi ser både på de oplagte valg samt de valg der måske kan spare dig en del penge.

K

Kunstner

Vi skal i denne artikel kigge på fagforeninger for kunstnere. Vi ser både på de billigste og bedste muligheder, hvis du arbejder som kunstner.

L

Laborant

I denne artikel skal vi se på alle de muligheder der findes, hvis du er laborant og leder efter en god fagforening. Vi ser både på de billigste og de bedste valg.

Landmand

Vi skal se på de muligheder, du som landmand har for fagforening. Vi skal se på priser og muligheder, så du kan vælge den bedste og billigste løsning.

Læge

Som læge er det vigtigt at være medlem af en god fagforening. Derfor kigger vi i denne artikel på fagforeninger for læger, og finder de bedste og billigste.

Lærer

I denne artkel ser vi nærmere på fagforeninger for lærere. Vi kigger både på de oplagte valg samt dem, hvor du kan spare penge på kontingentet.

M

Mekaniker

I denne artikel skal vi se på de mulighder du har for fagforening, hvis du arbejder som mekaniker. Vi ser både på de billigste og bedste løsninger.

Murer

Vi skal i denne guide se nærmere på fagforeninger for murer. Vi skal både se på de traditionelle valg samt de billigere alternativer.

P

Pædagog

I denne artikel kigger vi på fagforeninger for pædagoger for at finde frem til de bedste og billigste løsninger for dig som pædagog.

Politi

I denne artikel kigger vi på mulige fagforeninger, hvis du arbejder hos politiet. Vi kigger både på de oplagte valg, samt dem som vil spare dig penge.

Programmør

Vi skal i denne guide kigge nærmere på fagforeninger for programmører. Vi ser på, hvad de traditionelle valg er, og hvor du kan finde en billig fagforening.

Psykolog

I denne artikel kigger vi på fagforeninger for psykologer. Vi kigger på priser og tilbud for at finde de bedste og billigste muligheder

R

Receptionist

Vi skal i denne guide se nærmere på fagforeninger for receptionister. Vi skal se på priser og finde frem til de billigste og bedste løsninger.

Rengøringsassistent

I denne artikel kigger vi nærmere på mulighederne for fagforeing for rengøringsassistenter. Læs med og bliv klogere på de muligheder du har.

S

Slagterimedarbejder

Vi skal her se nærmere på fagforeninger for slagterimedarbejdere. Vi skal både se på de billigste valg samt hvem slagterimedarbejdere traditionelt vælger.

Smed

I denne artikel kigger vi på mulighederne for fagforening for smede. Vi kigger både på de traditionelle valg samt de billigste muligheder på markedet.

SOSU-assistent

Denne artikel kigger på mulighder for fagforening for SOSU-assistenter. Vi skal se på de valg, hvor du får en overenskomst samt de billigere alternativer.

T

Tjener eller kok

denne artikel kigger vi på fagforeninger for kokke og tjenere. Vi ser på de traditionelle muligheder og de muligheder der kan spare dig en masse penge.

Tømrer

I denne artikel kigger vi på fagforeninger for tømrere. Vi skal både se på de billigste og bedste muligheder for dig som tømrere

U

Udlænding

I denne artikel kigger vi på a-kasse og fagforening for udlændinge, da der er visse regler og muligheder, som du som udlænding skal være opmærksom på.

Ufaglærte

Vi skal i denne artikel se på, hvilke muligheder der findes for a-kasser og fagforening for ufaglærte. Vi kigger på priser og meget andet.

Ung

Man skal allerede som ung overveje, hvilken a-kasse man skal melde sig ind i. I denne artikel kigger vi derfor på a-kasser og fagforeninger for unge.

V

Vagt

Vi skal i denne artikel se på fagforeninger for vagter. Vi skal se på de muligheder du har og hvor du får den billigste pris.

Hvad med a-kasse?

Mange tror fejlagtigt, at a-kassen er det samme som fagforeningen, men der er en betydelig forskel. A-kassen er meget vigtig, fordi det er her, din økonomiske sikkerhed ligger. A-kassen adskiller sig fra fagforeningen ved at være stedet, hvor du får udbetalt penge fra. Når du for eksempel kommer ud på den anden side, og du er færdig med at studere, er det a-kassen, der udbetaler dine dagpenge, indtil du finder et job.

Derfor er det vigtigt, at du også betaler til en a-kasse, så du er sikret, når du er færdig med at studere. Det er også essentielt at melde sig ind i god tid. For du skal have været meldt ind i a-kassen i mindst et år, før du kan få udbetalt dine dagpenge. Ligesom med fagforeningen hjælper a-kassen dig også med at få et netværk med mennesker, som kender arbejdsmarkedet, og som kender til det, som der kræves af dig, for at du kan få et arbejde. Det er så vigtigt, at du får den rette støtte og hjælp fra starten, så du hurtigt finder dine egne ben at stå på, når du kommer ud på arbejdsmarkedet. A-kassen kan ligesom fagforeningen have forskellige kurser og tilbud, men forskellen er, at fagforeningen står for din juridiske sikkerhed, mens a-kassen sørger for din økonomiske sikkerhed. Begge dele er dog meget vigtige at have – også som studerende.

Der er altså mange overvejelser, du skal tage, inden du vælger en fagforening som studerende. Den vigtigste pointe er dog, at der er mange fordele ved at melde dig ind i en fagforening allerede som studerende. Så er du inde i gamet, og du kan benytte mange af fordelene som kurser, rabatter og vejledning om dit kommende arbejdsliv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere populære artikler

Bedste A-kasse i 2021

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2021 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Hvem kan optages i en A-kasse og hvordan?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan blive optaget i en a-kasse og hvem de forskellige a-kasser vil optage Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse til forskellige situationer

Alt efter om du er lønmodtager, studernde eller lærlig, så er det forskelligt, hvordan du kan blive medlem af en a-kasse. Læse mere her! Læs mere...

2021 sammenligning af A-kasser

I denne artikel sammenligner vi de A-kasser som pt. er på marked. Hvem er bedst, hvem er billigst og hvem er størst? Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


A-kasse og dagpenge | En begynder guide

I denne korte artikel forklarer vi på en nem og forståelig måde hvordan du kan få dagpenge igennem din a-kasse, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til prisen. Læs mere...


Lønsikring priser

Overvejer du at tegne en lønsikring, så bør du bruge vores værktøj, der hjælper dig med at finde den billigste og bedste lønsikring til dit lønniveau.Læs mere...

Nyheder

IDA a-kasse

I denne artikel skal vi se på, hvilke muligheder du har, hvis du er medlem af IDA og gerne vil have en god a-kasse også.... Læs nyhed

2020-11-05

Dagpengesats nyuddannet 2021

Se dagpengesatsen for nyuddannede [year] her og bliv klogere på regler og forhold der gør sig gældende for nyuddannede på dagpenge.... Læs nyhed

2020-10-21

Danmarks billigste fagforening | Her er den billigste fagforening i 2021!

Leder du efter den billigste fagforening på markedet lige nu? Så læs med her, hvor vi kårer Danmarks billigste fagforening [year]... Læs nyhed

2020-10-21

Sådan vælger du en ny a-kasse, der er perfekt til dig

I denne artikel kigger vi på, hvad du skal være opmærksom på, når du leder efter og evt. vælger en ny a-kasse. Læs med og bliv klogere!... Læs nyhed

2020-10-21

Hvor meget får man i dagpenge?

Se hvor meget man får i dagpenge i Danmark i [year]. Se hvor meget du får udbetalt efter skat og læs mere om dagpenge og gældende regler.... Læs nyhed

2020-03-30

Sådan skal du som ledig forholde dig under Corona-krisen

Der har været stor fokus på ansatte i de danske virksomheder og offentlige institutioner, men det er først fornyligt, at regeringen har i tale sat, hvordan de ledige skal forholde sig.... Læs nyhed

2020-05-26